palmer Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 pojawilo mi sie w szybie i plytkach odbicie "nicosci" tzn tla z 3dsmax mam narysowana lazienke i jedna sciana jest otwarta - i wlasnie przez nia wpada "odbicie" ktore widac na szybie od prysznica i plytkach ... jakto cholerstwo wywalic
Ania Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 postaw tam jakieś objekty żeby zasłaniały nicość, albo użyj mapki hdri na refleksje (zależnie od tego czym renderujesz, różnie to się robi)
palmer Napisano 26 Październik 2007 Autor Napisano 26 Październik 2007 ..... mapke hdri chetnie bym wstawil - tyle ze jeszcze nie wiem jak hdri ugrysc :( renderuje vray'em
pecet Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 w material editor, get material wybierasz vray hdri>wczytujesz mapkę> przenosisz mapkę do slotu enviroment
tweety Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 zamiast kombinować z hdrkami wstaw tam boxa z teksturą łazienki, albo domodeluj przeciwległą ścianę z resztą łazienki.
palmer Napisano 29 Październik 2007 Autor Napisano 29 Październik 2007 dzieki za podpowidzi domodelowalem reszte lazienki :) (proste)
GrafMax Napisano 3 Listopad 2007 Napisano 3 Listopad 2007 palmer, ten wątek, to miał być jakiś żart? ;>
palmer Napisano 5 Listopad 2007 Autor Napisano 5 Listopad 2007 GrafMax zart w sesie: zart, dowcip czy w sesie: zart ze glupi watek ? prosze o sprecyzowanie pytania
Rekomendowane odpowiedzi