Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 41
  • Wyświetleń 4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

o rany !!! ale niedouczony ten hunter!!! przeciez od czasow hobbita wiadomo ze jedyna skuteczna metoda jest strzal z luku pod pache!

mozna stanac jeszcze na wysokim murze z wyciagnietym mieczem dwurecznym i czekac az smok nadleci(metoda bodajrze sir Camarisa w dragonlance)

Niestety ta metoda cechuje sie duza smiertelnoscia wsrod smialkow :(. Najwyrazniej byla wyprobowywana przez tego gostka. Coz - niestety wraz z naplywem zachodniej, pedzonej na hormonach, przesadnie inteligetnej, importowanej gadziej tandety przeminely czasy kiedy wystarczyl baranek z siarka ( w obliczu utraty konczyny ta metoda chyba jednak wroci do lask twojego bohatera:) ).

A i tak wiadomo ze smoka mozna pokonac tylko jesli \"sznasa na jego zabicie jest jak jeden do miliona\" . Dlatego moze dobrze ze uzywa kosy - typowo dwurecznego narzedzia. Tylko czy nie powinien jeszcze stanac na jednej nodze i zamknac oczu , aby szansa byla jak jeden do miliona a nie na przyklad do 999,999? coz - nalezalo by sie spytac chyba prattcheta... :P

rety co bylo w tym wigilijnym barszczu? :|

hmm czekam na wypowiedz Giorione na temat zaistnienia takiej profesji na forum :D

a tak na powaznie(?): calkiem fajny szkic (moglbys dokonczyc :P) ale raczej widzialbym to jako tlo pod cos niz samodzielny obrazek. Tego smoczka w tle wyciales z Ad&D? Bedziesz przerabial to na wektor?

Napisano
  • Autor

Hehe...

Chyba moja \"rzeczywistosc\" jest inna, niz Giorginowa, przynajmniej nie przypominam sobie goscia w koszulce na ramiaczkach i dżinsach;)

Tak sobie to wydumalem i tak tez zrobilem. Inspirowalem sie stylistyka mangowa, gdzie wszystko jest wieksze i odrealnione. Widziales miecz Clouda z FF7? Byl wiekszy niz samolot, a machal nim nawet jedna reka;)

Dlatego tez nie przykladaj do tego priczeta, gieorga, czy innych dandżynów i dragonow;)

Concept, to concept - jest skonczone. Na wektory zmieniac nie bede, bo szkoda mi na to czasu.

PS. Jezeli pytanie o barszcz bylo do mnie to niestety w tym roku nie jadlem, bo spedzam go w krakowie, poza domem. :(

Napisano

Dla mnie to on ma mine jakby szykował sie do powaznej akcji :P Nadal mi ta prawica nie pasuje,czy go coś w boku boli?Sam concept wygląda ładnie:)

Napisano

Od dawien dawna wiadomo ze najskuteczniej na smoki dziala owieczka lub dziewica nafaszerowana siarka:)

A temu panu to raczke urwalo:) bardziej mi sie kojazy z dzielnicowym karateka, ale moze byc i lowca. Bok jest oki, tylko ta prawica jego szfankuje w perspektywie.

Napisano
  • Autor

Bleh, skoro nikomu nie odpowiada taki Dragon Hunter, to znaczy, ze z niego najwyzej U-owca.

Niedlugo wersja upgrade`owana, a wtedy drzyjcie wszystkie smoki.

Napisano

Ha! Bo ten by się dobrze nadawał na łowcę takiego smoka, co był w bajce pt. \"Mulan\" :P

Napisano

Jakby to....

Cienki bolek z tego DH a nie Cloud ;) a i wykonanie niespecjalne... Ale jako że święta to powiem że mi się podoba.

Napisano

wszyscy na ta prawice marudza...

no to sie przyjrzalem - i wg mnie to moze i faktycznie bark jest za bardzo wysuniety do przodu,

a czy lewa reka (jego) nie jest za krotka - bo mu lokiec siega do polowy klatki piersiowej a powinien do pasa (no przynajmniej ja moge sie dotkanc lokciem do pasa hmmm... :|)

bigle - nafaszerowanie dziewicy siarka w przewaznie wplywa zgubnie na dziewictwo rzeczonej a nie na smoka :]

Napisano

A ja tak czekałem na coś twojego, co by mi przypadło do gustu..., czekałem i się doczekałem. Po prostu mi się podoba! Ale ta prawica od razu rzuca się w oczy. Niezbyt fortunne ujęcie. Ale całość bardzo ok.

Napisano

hmmmm, generalnie mniem siem podoba, tylko ten smok na niebie kojarzy mi się z jednym internetowym antykwariatem, pozatym wydaje mi się, że jak by kosę na sztorc postawić to by może lepiej wyglądało (oraz oczywiście DH można by wtedy w Panoramę Racławicką wkomponować)

acha i jeszcze jak byś mógł tę wersję z nałorzonym rastrem w black&white pokazać

Napisano
  • Autor

Goth: widze, ze tak sie podjarales swoja wypowiedzia, ze rozsiales ja po innych watkach;)

Milo mi, ze dalem Wam mozliwosc pokrytykowania mnie - dla odmiany. Taki wlasnie byl rozkaz z gory - mialem sie wystawic;) Joke.

Pomijajac kwestie samego conceptu, ktory uznany juz zostal za beznadziejny, chcialbym jeszcze rzucic male wyjasnienie tym ktorzy je zrozumieja.

Dziwna poza wziela sie z perspektywy, ktora sobie wybralem - z podlogi. Niestety w czasie pracy zrezygnowalem z pokazania nog i najwazniejsza linia - linia horyzontu istaniala tylko w mojej glowie;)

Nie mowie ze nie zrypalem - tak naprawde nie jestem juz w stanie tego obiektywnie ocenic.

Zrobilem wiec szybka (SZYBKĄ) \"przedluzke\" nog i naszkicowalem mniej wiecej zamierzona postawe - kontrapost i lekki skret i pochylenie tulowia w strone \"kamery\".

Zreszta, na rany Chrystysa, jakbym powiedzial, ze wykreslalem to wszystko, to bym sklamal. Wszystko bylo na oko, ale zapomnialem, ze tutaj to nie przejdzie;)

Poprawiac nic nie bede, ta praca jest skonczona, ale temat \"Dragon Hunter\" pozostaje otwarty - zrobie nowa, bardziej przemyslana wersje, rodem ze swiata FF, nie AD&D, ktory jest mi totalnie obcy.

Jezeli ktos chcialby wrzucic tutaj swoj concept tej postaci, to prosze bardzo.

Pozdro

Napisano

A żeś pacnął tą kreskę naciągającą kontrapost (barki) hehehe ;)

Napisano

Nie lubie AD&D swoją drogą chyba większość widzi Dragon Hunterów z W:FB bo to na naszym rynku popularniejszy produkt(przynajmniej było tak). Pomysł mi sie podoba z wykonaniem gorzej.Mało przekonująca postawa ;)

Napisano

ad&d moim zdaniem jest bleee, zaczynalem od warhammera a teraz juz pozostal zew cthulhu ;)

DruG ocene juz zna ;)

pozdrawiam

Napisano

...podoba mi się twój styl drug...

goni moj[lol2]

... a tak wogóle wazne jaki system?? i czy ma smoki zabijac czy panienki rozbierać tą kosą ...chyba pies z tym... ja bym mu tylko wyprostował nogi przy całej postaci, dynamika to podstawa;)(fajnie jakby jedena kryła się za drugą-jeśli dasz radę)

pzdrowienia dla wszystkich

Napisano
  • Autor

little: ja nie mam jeszcze stylu, ciagle szukam. Fascynuje mnie magna/anime, stad takie proby podejscia tematu.

Napisano

Fascynacja czy zajaranie tematem? ;)

BTW. Manga ołówkiem to raczej śmierdzi herezją, byś chociaż stylizował piórko ;).

Napisano
  • Autor

\"Fascynacja czy zajaranie tematem?\"

Nie wiem o co Ci chodzi.

\"BTW. Manga ołówkiem to raczej śmierdzi herezją, byś chociaż stylizował piórko\"

Czepiasz sie.

Napisano

...DruG-ja mam to samo(styl/manga/anime), ale te poszukiwania to chyba najfajniejsza część pracy tfurczej(teraz orty specjalnie dla ciebie:D)

Napisano
  • Autor

Nie chodzi mi o orty w ogole, bo na tym forum nikt na to nie zwraca uwagi i kazdy pisze jak chce. Chodzilo mi tylko o slowo \"abstrahujac\", ktore pisane przez \"ch\" nabiera \"smaczku\". Oczywiscie Ci z papierkiem nie wiedza o co chodzi;)

Napisano

\"Manga/anime to nie tylko wielkie oczy. Tak klasyfikuja ja Ci, ktorzy widzieli raz czarodziejke z ksiezyca na polsacie, albo stare jak swiat animki na Polonia1\"

GITS, jako potwierdzenie...

gurth: H.P. Lovecraft...

Btw,kto zabrania mangowania ołówkiem? :)

Napisano

Owce i tym podobne to starośiweckie metody na smoka - gostek Druga jest w porzo tylko strasznie śmiesznie wyglada ta obcięta dłoń. Troszkę sie uśmiałem jak to zobaczyłem .

A co dos tylu mangowego strasznie go lubie i dobrze, że ktoś sie za niego wziął (nie wspominając o ff7 - de beściak gra:D).

Pozdr

Giorgione

Napisano
  • Autor

Giorg: \"skonceptuj\" swojego Dragon Huntera, coby przezyl w swiecie AD&D:) Ja zrobie swojego, jRPGowego i skonfrontujemy naszych panow;) Nie zadna mini-bitwa, ot dla zabawy:)

Napisano

Tiger1313-jeżeli do mnie pijesz odnośnie mangi i anime to jest oczywiste ze ci ktorzy widzą tylko duże oczka i kilometrowe nogi nie mają o tym zielonego pojęcia...rodzaji mangi jest więcej niz eskimosi widzą odcieni białego(polecam długaśną historię \"lone wolf\'a\"-wycina,tak samo \"lone wolf AD2000\"pozycja jak na razie w przedruku anglosaskim,niestety)

drug-mogę wcisnąć coś swojego?bez systomowego oczywiscie:D...

Napisano
  • Autor

Jasne, pisalem o tym juz wczesniej, ze moze wrzucic kazdy. Temat: Dragon Hunter. Ograniczenia: zadnych. Moze jakies info o rzeczywistosci, w jakiej zyje hunter. To wszystko, zapraszam do zabawy:)

Napisano

...no to jak zabawa to zabawa...odbilem od patetyzmu mangowego drug\'a i wciskam szkic goblina, ba a jak on tez moze byc dragon lumpem:D

co do świata to chyba fantazy, cos szczegółowiej nie potrafie

ołówek chlopaki przykro mi...

szkic robiony na predce wiec bez zabawy w tlo i takie tam

pozdrawiam...w szczegolnosci aniolka który musiał wysłuchiwać dywagacji czym goblin powinien załatwić smoka, buziaki:D

oki tego tez wywalam ... jak tak no to troche inna zabawa...

Napisano

Littleninja - bardzo fajnie wygląda ten twój kolo:D

Na razie macie smoka - jego huntera postaram sie wrzucić w najbliższym czasie:)

Znaczy sie całą scenkę:D

smok.jpg

pozdr

Giorgione

Napisano

atak małego spawacza:D...kolejny hunter lump

pozdrowionka dla Christian\'a Noir Stein\'a

oki wywalam szkic..zaden problem, moze jechalem po lebkach z tym postem...trudno zdaza sie

Napisano
  • Autor

Malutki Nindżo, kotku, zaproponowalem Giorgowi zabawe, chciales sie dolaczyc, wiec przynajmiej racz trzymac sie tych zasad, o jakich mowilem.

Chodzi nam o wlasna, przemyslana wizje Dragon Huntera, ale na powaznie, nie z jajem. Chodzi tez o gotowca, a nie o szkic/rysunek olowkiem.

My way or highway ;)

Napisano
Originally posted by littleninja

Tiger1313-jeżeli do mnie pijesz odnośnie mangi i anime to jest oczywiste ze ci ktorzy widzą tylko duże oczka i kilometrowe nogi nie mają o tym zielonego pojęcia...rodzaji mangi jest więcej niz eskimosi widzą odcieni białego(polecam długaśną historię \"lone wolf\'a\"-wycina,tak samo \"lone wolf AD2000\"pozycja jak na razie w przedruku anglosaskim,niestety)

drug-mogę wcisnąć coś swojego?bez systomowego oczywiscie:D...

Dżizus... czytaj co pisze :)

Napisano
Originally posted by Tiger1313

Dżizus... czytaj co pisze :)

dzizus wyluzuj....

czasem dzien nie jest jednakowy a slowo nie znaczy tyle co sie nam wydaje;)

drug-My way or highway

... jep drug, I know...;)

Napisano

Drug, spox - następnym razem przedstawię cały złożony rysuneczek, a potem gotowca:D

Pozdr

Giorgione

Napisano

Drug jeśli można to przedstawię go w kilku etapach.

Mam mało czasu teraz przed sesją:(

Poniżej 1 część 1 koncptu

dh-tapeta.jpg

To oczywiście początek tej pracki (Drug, Ty sam dobrze wiesz jak ciężko mycha to robić:()

Pozdr

Giorgione