Napisano 24 Grudzień 200321 l Taki sobie Hunter. Jakby ktos chcial, to tutaj lezy wersja 1024x768: http://www.drug.flashroom.com/work/DragHunt/Dragon_Hunter_1024.jpg Pozdro
Napisano 25 Grudzień 200321 l o rany !!! ale niedouczony ten hunter!!! przeciez od czasow hobbita wiadomo ze jedyna skuteczna metoda jest strzal z luku pod pache! mozna stanac jeszcze na wysokim murze z wyciagnietym mieczem dwurecznym i czekac az smok nadleci(metoda bodajrze sir Camarisa w dragonlance) Niestety ta metoda cechuje sie duza smiertelnoscia wsrod smialkow :(. Najwyrazniej byla wyprobowywana przez tego gostka. Coz - niestety wraz z naplywem zachodniej, pedzonej na hormonach, przesadnie inteligetnej, importowanej gadziej tandety przeminely czasy kiedy wystarczyl baranek z siarka ( w obliczu utraty konczyny ta metoda chyba jednak wroci do lask twojego bohatera:) ). A i tak wiadomo ze smoka mozna pokonac tylko jesli \"sznasa na jego zabicie jest jak jeden do miliona\" . Dlatego moze dobrze ze uzywa kosy - typowo dwurecznego narzedzia. Tylko czy nie powinien jeszcze stanac na jednej nodze i zamknac oczu , aby szansa byla jak jeden do miliona a nie na przyklad do 999,999? coz - nalezalo by sie spytac chyba prattcheta... :P rety co bylo w tym wigilijnym barszczu? :| hmm czekam na wypowiedz Giorione na temat zaistnienia takiej profesji na forum :D a tak na powaznie(?): calkiem fajny szkic (moglbys dokonczyc :P) ale raczej widzialbym to jako tlo pod cos niz samodzielny obrazek. Tego smoczka w tle wyciales z Ad&D? Bedziesz przerabial to na wektor?
Napisano 25 Grudzień 200321 l Autor Hehe... Chyba moja \"rzeczywistosc\" jest inna, niz Giorginowa, przynajmniej nie przypominam sobie goscia w koszulce na ramiaczkach i dżinsach;) Tak sobie to wydumalem i tak tez zrobilem. Inspirowalem sie stylistyka mangowa, gdzie wszystko jest wieksze i odrealnione. Widziales miecz Clouda z FF7? Byl wiekszy niz samolot, a machal nim nawet jedna reka;) Dlatego tez nie przykladaj do tego priczeta, gieorga, czy innych dandżynów i dragonow;) Concept, to concept - jest skonczone. Na wektory zmieniac nie bede, bo szkoda mi na to czasu. PS. Jezeli pytanie o barszcz bylo do mnie to niestety w tym roku nie jadlem, bo spedzam go w krakowie, poza domem. :(
Napisano 25 Grudzień 200321 l Dla mnie to on ma mine jakby szykował sie do powaznej akcji :P Nadal mi ta prawica nie pasuje,czy go coś w boku boli?Sam concept wygląda ładnie:)
Napisano 25 Grudzień 200321 l Od dawien dawna wiadomo ze najskuteczniej na smoki dziala owieczka lub dziewica nafaszerowana siarka:) A temu panu to raczke urwalo:) bardziej mi sie kojazy z dzielnicowym karateka, ale moze byc i lowca. Bok jest oki, tylko ta prawica jego szfankuje w perspektywie.
Napisano 25 Grudzień 200321 l Autor Bleh, skoro nikomu nie odpowiada taki Dragon Hunter, to znaczy, ze z niego najwyzej U-owca. Niedlugo wersja upgrade`owana, a wtedy drzyjcie wszystkie smoki.
Napisano 25 Grudzień 200321 l Ha! Bo ten by się dobrze nadawał na łowcę takiego smoka, co był w bajce pt. \"Mulan\" :P
Napisano 25 Grudzień 200321 l Jakby to.... Cienki bolek z tego DH a nie Cloud ;) a i wykonanie niespecjalne... Ale jako że święta to powiem że mi się podoba.
Napisano 25 Grudzień 200321 l wszyscy na ta prawice marudza... no to sie przyjrzalem - i wg mnie to moze i faktycznie bark jest za bardzo wysuniety do przodu, a czy lewa reka (jego) nie jest za krotka - bo mu lokiec siega do polowy klatki piersiowej a powinien do pasa (no przynajmniej ja moge sie dotkanc lokciem do pasa hmmm... :|) bigle - nafaszerowanie dziewicy siarka w przewaznie wplywa zgubnie na dziewictwo rzeczonej a nie na smoka :]
Napisano 25 Grudzień 200321 l A ja tak czekałem na coś twojego, co by mi przypadło do gustu..., czekałem i się doczekałem. Po prostu mi się podoba! Ale ta prawica od razu rzuca się w oczy. Niezbyt fortunne ujęcie. Ale całość bardzo ok.
Napisano 25 Grudzień 200321 l hmmmm, generalnie mniem siem podoba, tylko ten smok na niebie kojarzy mi się z jednym internetowym antykwariatem, pozatym wydaje mi się, że jak by kosę na sztorc postawić to by może lepiej wyglądało (oraz oczywiście DH można by wtedy w Panoramę Racławicką wkomponować) acha i jeszcze jak byś mógł tę wersję z nałorzonym rastrem w black&white pokazać
Napisano 26 Grudzień 200321 l Autor Goth: widze, ze tak sie podjarales swoja wypowiedzia, ze rozsiales ja po innych watkach;) Milo mi, ze dalem Wam mozliwosc pokrytykowania mnie - dla odmiany. Taki wlasnie byl rozkaz z gory - mialem sie wystawic;) Joke. Pomijajac kwestie samego conceptu, ktory uznany juz zostal za beznadziejny, chcialbym jeszcze rzucic male wyjasnienie tym ktorzy je zrozumieja. Dziwna poza wziela sie z perspektywy, ktora sobie wybralem - z podlogi. Niestety w czasie pracy zrezygnowalem z pokazania nog i najwazniejsza linia - linia horyzontu istaniala tylko w mojej glowie;) Nie mowie ze nie zrypalem - tak naprawde nie jestem juz w stanie tego obiektywnie ocenic. Zrobilem wiec szybka (SZYBKĄ) \"przedluzke\" nog i naszkicowalem mniej wiecej zamierzona postawe - kontrapost i lekki skret i pochylenie tulowia w strone \"kamery\". Zreszta, na rany Chrystysa, jakbym powiedzial, ze wykreslalem to wszystko, to bym sklamal. Wszystko bylo na oko, ale zapomnialem, ze tutaj to nie przejdzie;) Poprawiac nic nie bede, ta praca jest skonczona, ale temat \"Dragon Hunter\" pozostaje otwarty - zrobie nowa, bardziej przemyslana wersje, rodem ze swiata FF, nie AD&D, ktory jest mi totalnie obcy. Jezeli ktos chcialby wrzucic tutaj swoj concept tej postaci, to prosze bardzo. Pozdro
Napisano 26 Grudzień 200321 l Nie lubie AD&D swoją drogą chyba większość widzi Dragon Hunterów z W:FB bo to na naszym rynku popularniejszy produkt(przynajmniej było tak). Pomysł mi sie podoba z wykonaniem gorzej.Mało przekonująca postawa ;)
Napisano 26 Grudzień 200321 l ad&d moim zdaniem jest bleee, zaczynalem od warhammera a teraz juz pozostal zew cthulhu ;) DruG ocene juz zna ;) pozdrawiam
Napisano 26 Grudzień 200321 l ...podoba mi się twój styl drug... goni moj[lol2] ... a tak wogóle wazne jaki system?? i czy ma smoki zabijac czy panienki rozbierać tą kosą ...chyba pies z tym... ja bym mu tylko wyprostował nogi przy całej postaci, dynamika to podstawa;)(fajnie jakby jedena kryła się za drugą-jeśli dasz radę) pzdrowienia dla wszystkich
Napisano 26 Grudzień 200321 l Autor little: ja nie mam jeszcze stylu, ciagle szukam. Fascynuje mnie magna/anime, stad takie proby podejscia tematu.
Napisano 26 Grudzień 200321 l Fascynacja czy zajaranie tematem? ;) BTW. Manga ołówkiem to raczej śmierdzi herezją, byś chociaż stylizował piórko ;).
Napisano 26 Grudzień 200321 l Autor \"Fascynacja czy zajaranie tematem?\" Nie wiem o co Ci chodzi. \"BTW. Manga ołówkiem to raczej śmierdzi herezją, byś chociaż stylizował piórko\" Czepiasz sie.
Napisano 26 Grudzień 200321 l ...DruG-ja mam to samo(styl/manga/anime), ale te poszukiwania to chyba najfajniejsza część pracy tfurczej(teraz orty specjalnie dla ciebie:D)
Napisano 26 Grudzień 200321 l Autor Nie chodzi mi o orty w ogole, bo na tym forum nikt na to nie zwraca uwagi i kazdy pisze jak chce. Chodzilo mi tylko o slowo \"abstrahujac\", ktore pisane przez \"ch\" nabiera \"smaczku\". Oczywiscie Ci z papierkiem nie wiedza o co chodzi;)
Napisano 27 Grudzień 200321 l \"Manga/anime to nie tylko wielkie oczy. Tak klasyfikuja ja Ci, ktorzy widzieli raz czarodziejke z ksiezyca na polsacie, albo stare jak swiat animki na Polonia1\" GITS, jako potwierdzenie... gurth: H.P. Lovecraft... Btw,kto zabrania mangowania ołówkiem? :)
Napisano 27 Grudzień 200321 l Owce i tym podobne to starośiweckie metody na smoka - gostek Druga jest w porzo tylko strasznie śmiesznie wyglada ta obcięta dłoń. Troszkę sie uśmiałem jak to zobaczyłem . A co dos tylu mangowego strasznie go lubie i dobrze, że ktoś sie za niego wziął (nie wspominając o ff7 - de beściak gra:D). Pozdr Giorgione
Napisano 27 Grudzień 200321 l Autor Giorg: \"skonceptuj\" swojego Dragon Huntera, coby przezyl w swiecie AD&D:) Ja zrobie swojego, jRPGowego i skonfrontujemy naszych panow;) Nie zadna mini-bitwa, ot dla zabawy:)
Napisano 27 Grudzień 200321 l Tiger1313-jeżeli do mnie pijesz odnośnie mangi i anime to jest oczywiste ze ci ktorzy widzą tylko duże oczka i kilometrowe nogi nie mają o tym zielonego pojęcia...rodzaji mangi jest więcej niz eskimosi widzą odcieni białego(polecam długaśną historię \"lone wolf\'a\"-wycina,tak samo \"lone wolf AD2000\"pozycja jak na razie w przedruku anglosaskim,niestety) drug-mogę wcisnąć coś swojego?bez systomowego oczywiscie:D...
Napisano 27 Grudzień 200321 l Autor Jasne, pisalem o tym juz wczesniej, ze moze wrzucic kazdy. Temat: Dragon Hunter. Ograniczenia: zadnych. Moze jakies info o rzeczywistosci, w jakiej zyje hunter. To wszystko, zapraszam do zabawy:)
Napisano 28 Grudzień 200321 l ...no to jak zabawa to zabawa...odbilem od patetyzmu mangowego drug\'a i wciskam szkic goblina, ba a jak on tez moze byc dragon lumpem:D co do świata to chyba fantazy, cos szczegółowiej nie potrafie ołówek chlopaki przykro mi... szkic robiony na predce wiec bez zabawy w tlo i takie tam pozdrawiam...w szczegolnosci aniolka który musiał wysłuchiwać dywagacji czym goblin powinien załatwić smoka, buziaki:D oki tego tez wywalam ... jak tak no to troche inna zabawa...
Napisano 28 Grudzień 200321 l Littleninja - bardzo fajnie wygląda ten twój kolo:D Na razie macie smoka - jego huntera postaram sie wrzucić w najbliższym czasie:) Znaczy sie całą scenkę:D pozdr Giorgione
Napisano 28 Grudzień 200321 l atak małego spawacza:D...kolejny hunter lump pozdrowionka dla Christian\'a Noir Stein\'a oki wywalam szkic..zaden problem, moze jechalem po lebkach z tym postem...trudno zdaza sie
Napisano 28 Grudzień 200321 l Autor Malutki Nindżo, kotku, zaproponowalem Giorgowi zabawe, chciales sie dolaczyc, wiec przynajmiej racz trzymac sie tych zasad, o jakich mowilem. Chodzi nam o wlasna, przemyslana wizje Dragon Huntera, ale na powaznie, nie z jajem. Chodzi tez o gotowca, a nie o szkic/rysunek olowkiem. My way or highway ;)
Napisano 28 Grudzień 200321 l Originally posted by littleninja Tiger1313-jeżeli do mnie pijesz odnośnie mangi i anime to jest oczywiste ze ci ktorzy widzą tylko duże oczka i kilometrowe nogi nie mają o tym zielonego pojęcia...rodzaji mangi jest więcej niz eskimosi widzą odcieni białego(polecam długaśną historię \"lone wolf\'a\"-wycina,tak samo \"lone wolf AD2000\"pozycja jak na razie w przedruku anglosaskim,niestety) drug-mogę wcisnąć coś swojego?bez systomowego oczywiscie:D... Dżizus... czytaj co pisze :)
Napisano 28 Grudzień 200321 l Originally posted by Tiger1313 Dżizus... czytaj co pisze :) dzizus wyluzuj.... czasem dzien nie jest jednakowy a slowo nie znaczy tyle co sie nam wydaje;) drug-My way or highway ... jep drug, I know...;)
Napisano 29 Grudzień 200321 l masakra ;) a gobas odlecial - mogl juz zostac ale jesli go nie ma to niech odda topor krasnoludowi Amruna bo z takim orezem nie da sobie rady ;) (wytlumaczenie znajduje sie tu http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=8267 ) pozdrawiam i milej zabawy zycze;)
Napisano 29 Grudzień 200321 l Drug, spox - następnym razem przedstawię cały złożony rysuneczek, a potem gotowca:D Pozdr Giorgione
Napisano 29 Grudzień 200321 l gurth to dla ciebie http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=8274&page=1#pid97968 :D drug--dh z mojej strony tez będzie juz powazny kotku...nie odpuszcze:D pozdrawiam
Napisano 5 Styczeń 200421 l Drug jeśli można to przedstawię go w kilku etapach. Mam mało czasu teraz przed sesją:( Poniżej 1 część 1 koncptu To oczywiście początek tej pracki (Drug, Ty sam dobrze wiesz jak ciężko mycha to robić:() Pozdr Giorgione
Napisano 9 Styczeń 200421 l Hohohooh To tło to zdjątko czy twoja pracka?? Wygląda bardzo fajnie pozdr ]giorgione