SansSerif Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Witam Wiecie moze czy istnieje jakis sposob na import/export geometrii zrobionej w Maya5 do maxa5. Konkretnie chodzi mi o model nurbs. Freewareowe konwertery chyba nic tu nie pomoga?
Gotham Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Do importu/exportu używam tych dwóch plugów Discreeta i HUBWare. Ale w przypadku NURBSów to nie przejdzie bo max ma je bardzo okrojone a Mayka parę ciekawych wynalazków...
SansSerif Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 Problem w tym ze maya5 exportuje tylko pliki .ma i .mb a ja chcialbym model wykonany w maya wyrenderowac w max5+vray.
Gotham Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Hah, kliknij na te linki... 1 to plug importujący obj w maxie a drugi eksportuje z maxa do obj. ;)
SansSerif Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 Tak Gotham wiem nie jestem taki \"cienki bolek\" ;) tylko Maya5 nie eksportuje juz plikow .obj Importuje i owszem ale eksport tylko .ma i .mb Nie znam sie zupelnie na mayce choc zamierzaa sie jej pouczyc a mentalraya to juz wogole niekumam wiec poki co chcialbym sobie porenderowac w maksiu modeliki z majki.
SansSerif Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 [gafa] Ups jednak jestem cienki - w mayce oczywiscie. Juz zaladowalem w preferencjach plug eksportujacy do .obj Dzieki Gotham.
Rekomendowane odpowiedzi