Napisano 2 Listopad 200717 l Obiekt odgrzeba艂em aby w ko艅cu si臋 wznie艣膰 o szczebel wy偶ej w texturowaniu rederowaniu itd. 2 obrazy dla por贸wnania z przed p贸艂 roku i z dzisiaj(to z przed p贸艂 roku to poni偶ej jakiego kolwiek poziomu xD, a to z dzi艣 mo偶e co nie co ju偶 prezentuje, ale zostawiam to wam). Chcia艂bym aby to by艂 ju偶 koniec ale s膮dze, 偶e chyba nie b臋dzie to jednak fina艂. Ko艅cze, ocenia膰 i komentowa膰 wi臋c. Wszelka nawet najgorsza krytyka potrzebna i przydatna. PZDR 聽
Napisano 2 Listopad 200717 l proporcje klama (bo na klamk臋 za du偶e) i hak rzucaj膮 si臋 w oczy 聽 oba niewiele si臋 r贸偶ni膮, przez p贸艂 roku szuka艂e艣 DOF-a ?
Napisano 2 Listopad 200717 l 2 obrazy dla por贸wnania z przed p贸艂 roku i z dzisiaj(to z przed p贸艂 roku to poni偶ej jakiego kolwiek poziomu xD, a to z dzi艣 mo偶e co nie co ju偶 prezentuje, ale zostawiam to wam). 聽 kt贸re jest kt贸re?
Napisano 2 Listopad 200717 l Autor 2 jest z dzisiaj Cz臋艣膰 materia艂贸w nie zmienia艂em bo s膮dze 偶e s膮 ok
Napisano 2 Listopad 200717 l 2 jest z dzisiaj Cz臋艣膰 materia艂贸w nie zmienia艂em bo s膮dze 偶e s膮 ok 聽 偶e tak pojade z cytatem z bajki Two stupid dogs 聽 but it`s WRONG ..... http://youtube.com/watch?v=H8vFSiyAjKo 聽 聽 ma艂y post臋p, dalej s艂abo
Napisano 2 Listopad 200717 l hmm, 偶e tak sie brzydko wyra偶臋, natch艂e艣 mnie :) teraz ju偶 wiem po co uruchomic blendera :) 聽 i tak btw, to co艣 nazywa si臋 ko艂yska Newtona.
Napisano 2 Listopad 200717 l no to nie popisa艂e艣 si臋 ;) ten "dzi艣 dzie艅" render za ciemny i wsz臋dzie te twarde cienie
Napisano 2 Listopad 200717 l Autor Bardzo nakr臋cony waszymi komentarzami xD pracowa艂em nad udoskonaleniem i o to tak wyrenderowa艂em kilka obiekt贸w ze sceny z nowymi matsami ;). Drewno ju偶 chyba dostatecznie dobre czy nadal nie :> ? A nad metalem musz臋 jeszcze pod艂uba膰 raczej :P PZDR ps.Dzi臋ki za komenty :D 聽
Napisano 3 Listopad 200717 l Moze przesu艅 艣wiat艂o w prawy dolny naro偶nik sto艂u. I ten metal ma B艂yszcze膰 bardziej a nie taki jakby za mg艂膮.
Napisano 3 Listopad 200717 l Autor A wi臋c bior臋 si臋 za texturing. Jak ustawi膰 kamer臋 ? W przeciwnym rogu i wtedy w tym odbiciu b臋dzie wi臋cej objekt贸w w tym drzwi a wtedy na widok kamery zrobi臋 okno tylko jakie ? Z 偶aluzjami zas艂oni臋tymi czy widok na pole ?
Napisano 3 Listopad 200717 l Autor tia my艣la艂em o tym ale pozatym w taki sposob idziesz na latwizne :P
Napisano 3 Listopad 200717 l tia my艣la艂em o tym ale pozatym w taki sposob idziesz na latwizne :P 聽 liczy si臋 efekt ko艅cowy a nie metoda przy takim obiekcie wysoko refleksyjnym bez hdri nie dasz rady
Napisano 3 Listopad 200717 l Autor liczy si臋 efekt ko艅cowy a nie metoda Zgadzam si臋, ale je艣li chc臋 si臋 czego艣 nauczy膰 to nie zawsze mo偶na i艣膰 tak na 艂atwizn臋. Wi臋c jedno pytanko zwi膮zane z HDRI Czy da si臋 wrzuci膰 mape HDRI do LW ? Lub zamieni膰 mape HDRI(http://www.jens-bringewatt.de/downloads/hdri/secluded_lake_1000.jpg) na JPG(http://www.spectralogue.com/HDRI/images/producthdri.jpg)
Napisano 4 Listopad 200717 l ja zamiast jaki艣 jezior da艂bym hdri jakiego艣 biurka. tak 偶eby to w miar臋 komponowa艂o si臋 z otoczeniem.
Napisano 8 Listopad 200717 l Autor 聽 Teraz zabieram sie za tyl otoczenia 聽 Oczywiscie texturki nadal do poprawy chyba
Napisano 9 Listopad 200717 l Nadal ten metal jest jaki艣 zamglony :/ Juz pomijaj膮c fakt ze to szk艂o nie daje kaustyki nie wspominaj膮c o jakim kolwiek cieniu.
Napisano 9 Listopad 200717 l zwi臋ksz reflection kulek do maximum 聽 EDIT: 聽 Chyba wiem co jest nie tak z tym szk艂em ale mog臋 si臋 myli膰. Z tego co widz臋 艣wiat艂o znajduj臋 si臋 mniej wi臋cej w takiej pozycji 偶e cie艅 pada "za" tym szk艂em... Przesu艅 艣wiat艂o 聽 PS. Pewnie si臋 myle :D
Napisano 9 Listopad 200717 l Autor Tu juz sa wszedzie cienie, tylko swiatlo za mocne wyszlo. Ten render jest po przyciemnieniu w psie i cos nie wyszlo przy obrazie podczas renderingu. Bede musial cos z tym zrobic. ps. Ta czarna linia obok obrazu to przez mnie zrobiona bo cos sie stalo, ze sie ramka zla艂a z 艣cian膮.
Napisano 9 Listopad 200717 l Je艣li to jest ju偶 przyciemnione w PS, to heh... :) 聽 Masz w艂膮czone Decay na Inverse Square?
Napisano 10 Listopad 200717 l Autor I teraz trzeba zape艂ni膰 scen臋 z drugiej strony. No i chyba jeszcze nad o艣wietleniem musz臋 popracowa膰
Napisano 10 Listopad 200717 l W czym to jest renderowane? Troche AA slabe no i przepalone jak na moj gust.
Napisano 11 Listopad 200717 l Autor Renderuje w renderze LW. Aktualny stan pracy poni偶ej. Doda膰 na t膮 艣cian臋 jeszcze co艣 ?
Napisano 11 Listopad 200717 l Autor Przy nast臋pnym renderowaniu zmniejsz臋 colorbleeding. Skomentujcie to troch臋. Moje oko czuje nie realno艣膰, ale nie mog臋 jej zobaczy膰. O艣wie膰cie mnie. Niebo za oknem wysz艂o mi za jasne. I teraz kolejne pytanie. czy z zgodnie z zasad膮 wype艂niania kadru wycentrowa膰 wahad艂o ?
Napisano 11 Listopad 200717 l Autor Render bez AA. Chyba da艂em za du偶y bump na kulkach. Zmieni艂em pozycje kamery, aby obiekt w pe艂ni wype艂nia艂 kadr i skupia艂 uwage widza na tym 偶e w艂a艣nie obiekcie. DOF jeszcze dodatkowo wzmacnia skupienie na obiekcie. My艣la艂em nad tym 偶eby do modelowa膰 jakiego艣 paprotnika na p贸艂ce i da膰 go mi臋dzy krzes艂em, a oknem, albo jaki艣 mo偶e plakat czy lustro ?
Napisano 11 Listopad 200717 l Hmmm, czy na kulkach powinien wyst臋powa膰 bump? Troch臋 za intensywnie pod wzgl臋dem 艣wiat艂a jak dla mnie. Nieciekawa materia艂 (+tekstura) biurka. Dobry kadr. No ale zdecydowany 'progress' jak dla mnie - zmierzasz w dobrym kierunku. Powodzenia:] 聽 PS: Nie wiem czy musisz cokolwiek dodawa膰 na si艂臋 w tej przestrzeni - je艣li Ci to nie wyjdzie, to dalszy plan b臋dzie sprawia艂 wra偶enie w艂a艣nie na si艂臋 'nabrzd偶onego'. Na Twoim miejscu popracowa艂bym nad materia艂ami i przede wszystkim o艣wietleniem by nada膰 scenie jakiego艣 klimaciku.
Napisano 12 Listopad 200717 l Autor Podniesione. Zmienilem otoczenie za oknem. Musze dopracowac Depth of Field. Zmienilem troche ustawienia swiatla. Scena ma teraz chyba lepszy "smaczek". Render bez AA.
Napisano 12 Listopad 200717 l 1. radze renderowac z AA to bardzo poprawia wizualnie scene. 2. Gdyby nie odbicie na kulkach to powiedzia艂 bym 偶e s膮 z plasteliny. 3. Daj 艣wiat艂o bardziej pod k膮tem do obiektu bo moim zdaniem ten cie艅 wygl膮da bardzo nienaturalnie Pozdro
Napisano 14 Listopad 200717 l Autor Ustawiony troche za maly AA, w nastepnym renderze ustawie wiekszy. 聽
Napisano 24 Listopad 200717 l Autor 聽 Render bez AA i bez DOF bo sie d艂ugo renderowa艂o. Poprawione cienie ale co艣 sie sta艂o z materia艂ami. Czarnymi k贸艂kami zaznaczy艂em moje pytanie. Czy to co sie odbija w kulkach powinno by膰 wida膰 na blacie biurka czy nie ?
Napisano 24 Listopad 200717 l nie, z perspektywy kulek swiatlo odbija sie w tym miejscu blatu. jak ustawisz kamere tam gdzie sa kulki to tez bedzie sie odbijalo. keep working
Napisano 27 Listopad 200717 l Czy mi sie wydaje czy na odbiciu pokoik jest bez sufitu? Moze mi sie wydaje (jest 4 w nocy jak to pisze) ale widze tam ...niebo? (albo poprostu niebieski sufit ^^)
Napisano 8 Grudzie艅 200717 l Autor Ca艂y render po ps贸艂 DOF lightwave ale nastepny renderek zrobie na innym dofie na suficie da艂em tapete o wygl膮dzie nieba(moje nie spe艂nione marzenie we w艂asnym pokoju) 聽 PZDR
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto