palmer Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Witam Zapewne dla Was bedzie to banalne - ja utknalem .. Importowalem z acad polilinie o ksztalcie owalnym (zalaczony jpg) zrobilem extrude - ...i mam tylko obrys scianek (srodek jest pusty) jak wypelnic srodek tak abym mial cala pelna bryle?
palmer Napisano 8 Listopad 2007 Autor Napisano 8 Listopad 2007 wyciac ten ksztalt z narysowanego box'a (jak wycina sie ciastka foremka) ale nie idzie ... :(
Lucas Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Jeśli po imporcie to jest spline, to przejdź do edycji i zobacz czy jest to kształt zamknięty - właściwie można od razu zaznaczyć wszystkie wierzchołki i dać 'weld', wtedy jest pewność, że wszystkie są złączone. Edit: Albo sprawdź, czy przy tym extrude masz włączone Caps
palmer Napisano 8 Listopad 2007 Autor Napisano 8 Listopad 2007 i wszystko jasne - :) proste - az za proste dzieki ale teraz 2 pytanie mam juz ladny 3d ksztalt jak ladnie zaokraglic teraz boki (chamfer ...)
Lucas Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Chyba sam sobie odpowiedziałeś na pytanie - chamfer:) Dostępne w EditPoly, wybierasz krawędzie i dajesz chamfer, jeśli chcesz takie miękkie to wystarczy powtórzyć czynność kilka razy.
Rekomendowane odpowiedzi