Posted November 8, 200717 yr Witam Zapewne dla Was bedzie to banalne - ja utknalem .. Importowalem z acad polilinie o ksztalcie owalnym (zalaczony jpg) zrobilem extrude - ...i mam tylko obrys scianek (srodek jest pusty) jak wypelnic srodek tak abym mial cala pelna bryle?
November 8, 200717 yr Author wyciac ten ksztalt z narysowanego box'a (jak wycina sie ciastka foremka) ale nie idzie ... :(
November 8, 200717 yr Jeśli po imporcie to jest spline, to przejdź do edycji i zobacz czy jest to kształt zamknięty - właściwie można od razu zaznaczyć wszystkie wierzchołki i dać 'weld', wtedy jest pewność, że wszystkie są złączone. Edit: Albo sprawdź, czy przy tym extrude masz włączone Caps
November 8, 200717 yr Author i wszystko jasne - :) proste - az za proste dzieki ale teraz 2 pytanie mam juz ladny 3d ksztalt jak ladnie zaokraglic teraz boki (chamfer ...)
November 8, 200717 yr Chyba sam sobie odpowiedziałeś na pytanie - chamfer:) Dostępne w EditPoly, wybierasz krawędzie i dajesz chamfer, jeśli chcesz takie miękkie to wystarczy powtórzyć czynność kilka razy.