piksar Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Potrzebuję porady, ponieważ koleżanka prosiła mnie o zainstalowanie oprogramowania które będzie monitorowało (w formie logu głównie) a potem może docelowo blokowało, strony jakie odwiedza dziecko w necie. Czy ma ktoś doświadczenie z podobnym softem i może coś polecić ? Chodzi o to żeby było niewidoczne w działaniu - w pierwszej fazie przynajmniej.
chveti Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 U mnie , jeszcze w gimnazjum działał Opiekun. Nie wiem jak dobrze się sprawdzał...bo nic nie mogłem uruchomić - ale to zapewne przez nieudolność kadry nauczycielskiej :]
SoAd Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 My w liceum mieliśmy Cenzora. Max3d nie działało :/
ognisty Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 ja w liceum mam cenzora... max3d nie działa :/ probowalismy nawet z kolegami go wywalic, ale nie dalo rady, wiec chyba dobry
Valery Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 w liceum miałem cenzora, i jakiej inne coś ale nie pamiętam nazwy. blokowało to nie tylko max3d.pl ale mase innych stron nie posioadających żadnych "złych" treści
Ania Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Program wirusowy GData ma wbudowane zabezpieczenie na dzieci, ale nie testowałam tego. Z helpa wynika że może zapisywać wykroczenia przeciwko zabronionym zawartościom stron internetowych, i chyba też opuszczenie dozwolonych stron, i kilka innych opcji. Popieram trzymanie dzieci z dala od max3d.pl. Jakieś nagie siatki, jakieś monstra, różowe portfolia, absolutnie zły wpływ na młodą rozwijającą się osobowość.
illy Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Ania: czysta prawda, banda dewiantow na tym forum, a dziecko moze geekiem zostac. Lepiej w pilke nauczyc grac ;p
piotrek Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Może nie idealne rozwiązanie tego problemu, ale na początek można po prostu sprawdzić historię odwiedzanych stron w przeglądarce. Ewentualnie listę cookies. :)
Leru Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 piotrek -> lepiej nie, jeszcze mama się dowie, że jej syn jest jakimś perwerem i zamiast szukać programu do blokowania treści wyrzuci go po prostu z domu.
Drakula Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 różowe portfolia ja sie czuje normalnie urazony :P
Rekomendowane odpowiedzi