maderrr Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Witam. Chciałbym zacząć zabawę z grafiką 3d. Poczytałem trochę w internecie, znalazłem dużo ciekawych tutoriali, ale nadal nie czuje się nasycony. Stwierdziłem, że najlepiej wiedza wchodzi mi z konkretnych materiałów zawartych w książkach. Moje pytanie do was jest : "Jaką książkę na początek polecacie ?" Będę również mile zaskoczony jeżeli zasypiecie mnie linkami do dobrych kursów. Już kilka dni przeglądam to forum i ktoś miał podobną prośbę tyle, że chodziło o internetowy kurs. Ktoś dał link do zbioru linków, ale niestety rozczarowałem się, odnośniki (zwłaszcza te które mnie najbardziej interesowały) nie działały. Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam !
illy Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Max 3d od podstaw - Wroclaw 1989 Swietna biblioteka, gdzie znajdziesz odpowiedz na kazde pytanie. Az dziwne ze jeszcze tam nie zajzales. B.popularna pozycja
maderrr Napisano 8 Listopad 2007 Autor Napisano 8 Listopad 2007 Sęk w tym, że zaglądałem, ale niestety nie znalazłem nic interesującego :)
Vorek Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 niemożliwe :) taki temat pojawia się średnio 3 razy na miesiąc.
Kuciel Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 nastepny ktory chcial by wszystko na tacy dostac, trza sie troche wysilic, porob tutki poczytaj topiki i wsio, niemysl ze nagle tutaj zostaniesz gotowcami zasypany, myslisz ze kazdy tutaj z grafikow pisal taki watek "dajcie mi ksiazki i linki nał pls" :)
maderrr Napisano 9 Listopad 2007 Autor Napisano 9 Listopad 2007 Głównie mi chodzi o jedną książkę. Ludzie czy to dla was takie trudne :) ?
piotrek Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 tak trudno wpisać w google "3ds max książka"?
Tomala Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Wejdź na stronę np. helionu i tam na pewno znajdziesz kilka pozycji. A tak w ogóle to zrób tak jak radzi piotrek.
maderrr Napisano 9 Listopad 2007 Autor Napisano 9 Listopad 2007 Oj wiem gdzie znaleźć, ale moje pytanie brzmi którą byście pozycje polecali dla początkujących ... :) To może inaczej. Właśnie zamówiłem sobie książkę [link] czy jest to dobry wybór ?
Knysha Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Jezeli jestes naprawde poczatkujacym do bedzie dobra.
maderrr Napisano 9 Listopad 2007 Autor Napisano 9 Listopad 2007 Jeżeli chodzi o 3d studio max to bardzo :) Ale wcześniej miałem styczność z innym produktem, a mianowicie AutoCAD'em.
Kuciel Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 A czy dla ciebie jest takie trudne ze jezeli jestes poczatkujacy to jaka kolwiek ksiazka o 3ds cie wiele o maxie nauczy ?
Wafer Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Oj wiem gdzie znaleźć, ale moje pytanie brzmi którą byście pozycje polecali dla początkujących ... :) To może inaczej. Właśnie zamówiłem sobie książkę [link] czy jest to dobry wybór ? Sam posiadam tę książkę, miałem ten sam dylemat co tym, muszę przyznać ze ksiązka jest rewelacyjna w pare dni opasujesz podstawy max'a i napewno cię to baaardzo wkręci :P Naprawdę polecą tę ksiązke!
Scottero Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Hmmm... http://www.warp.pl od pierwszego numeru ;)
Rekomendowane odpowiedzi