Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chciałbym zacząć zabawę z grafiką 3d. Poczytałem trochę w internecie, znalazłem dużo ciekawych tutoriali, ale nadal nie czuje się nasycony. Stwierdziłem, że najlepiej wiedza wchodzi mi z konkretnych materiałów zawartych w książkach. Moje pytanie do was jest : "Jaką książkę na początek polecacie ?" Będę również mile zaskoczony jeżeli zasypiecie mnie linkami do dobrych kursów. Już kilka dni przeglądam to forum i ktoś miał podobną prośbę tyle, że chodziło o internetowy kurs. Ktoś dał link do zbioru linków, ale niestety rozczarowałem się, odnośniki (zwłaszcza te które mnie najbardziej interesowały) nie działały. Czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam !

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Sęk w tym, że zaglądałem, ale niestety nie znalazłem nic interesującego :)

Napisano

nastepny ktory chcial by wszystko na tacy dostac, trza sie troche wysilic, porob tutki poczytaj topiki i wsio, niemysl ze nagle tutaj zostaniesz gotowcami zasypany, myslisz ze kazdy tutaj z grafikow pisal taki watek "dajcie mi ksiazki i linki nał pls" :)

Napisano
  • Autor

Głównie mi chodzi o jedną książkę. Ludzie czy to dla was takie trudne :) ?

Napisano

Wejdź na stronę np. helionu i tam na pewno znajdziesz kilka pozycji. A tak w ogóle to zrób tak jak radzi piotrek.

Napisano
  • Autor

Oj wiem gdzie znaleźć, ale moje pytanie brzmi którą byście pozycje polecali dla początkujących ... :) To może inaczej. Właśnie zamówiłem sobie książkę [link] czy jest to dobry wybór ?

Napisano
  • Autor

Jeżeli chodzi o 3d studio max to bardzo :) Ale wcześniej miałem styczność z innym produktem, a mianowicie AutoCAD'em.

Napisano

A czy dla ciebie jest takie trudne ze jezeli jestes poczatkujacy to jaka kolwiek ksiazka o 3ds cie wiele o maxie nauczy ?

Napisano
Oj wiem gdzie znaleźć, ale moje pytanie brzmi którą byście pozycje polecali dla początkujących ... :) To może inaczej. Właśnie zamówiłem sobie książkę [link] czy jest to dobry wybór ?

Sam posiadam tę książkę, miałem ten sam dylemat co tym, muszę przyznać ze ksiązka jest rewelacyjna w pare dni opasujesz podstawy max'a i napewno cię to baaardzo wkręci :P Naprawdę polecą tę ksiązke!