jagna89 Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 Witam. Mam problem z narysowaniem w aksonometrii bryły. To mój pierwszy taki rysunek (ćwiczenie) . mogę liczyć na pomoc? http://www.rekrutacja.pg.gda.pl/?doc=198 zad.6 z tego testu. pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjh Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Jeżeli istnieje taka możliwość to proponuję wyciąć złożyć i narysować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 szkoda ze mi sie nie otwiera to cos z linka , nie wiem co tam jest za bryla i jak jest pokazana to niewiele moge napisac - moge sie domyslac i strzelac ze jest pokazane pare widokow ( gora przod bok , moze jakis jeszcze ( tzw rzuty monge'a) podstawa to ciut ( moze wiecej niz ciut ) wyobrazni , potem narysuj sobie szescian lub prostopadloscian w ktorym tjby zawiera sie ( w zewnetrznym obrysie ) calosc bryly ( mysle ze powycinana lub podoklejana z wielu kawalkow) . ten narysowany ( SZ / P czyt. szescian lub prostopadloscian) podziel sobie domyslnie na segmenty ( ( ktore najlepiej jak beda odpowaidac ilosci krawedzi (w widokach)bryly ktora masz narysowac a potem zabawa w wykorzystanie wyobrazni i przelanie tego na papier - musisz tylko "poskaldac" taka bryle ( zawrzec ja w SZ/P ... jesli bys nie umial tego zrobic to postaram CI sie pomoc ale nie widze tego tekstu z linku bo mi sie nei wczytuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagna89 Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 dziękuję za odpowiedź ;-) już podaje link. http://www.pg.gda.pl/architektura/?id=strony&jezyk=pl&idd=10&ids=15 i w przykładowych tekstach: test kwalifikacyjny 2004 - studia dzienne zadanie nr6. byłabym bardzo wdzięczna gdybyś mi to jakoś rozrysował :) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 http://www.lampeluna.pl/DSCF3611.jpg Zapisz się na kurs organizowany na wydziale uczelni do której chcesz zdawać. Lub przynajmniej weź kilka lekcji u kogoś kto daje takie lekcje rysunku nastawione na zdawanie na architekturę. W tym teście tak jak i w każdym innym rysunku na architekturę musisz najpierw rozrysować konstrukcję bryły. Ten mój krzywy szkic ma ją jeszcze za słabo podkreśloną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagna89 Napisano 13 Listopad 2007 Autor Share Napisano 13 Listopad 2007 dzięki wielkie:) chodzę na rysunek, ale jeszcze nie rozrysowywałam wcześniej brył. już teraz wiem co i jak ;) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioootras Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 brawo Sans :P zdałeś test :P nadajesz się na studia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagna89 Napisano 13 Listopad 2007 Autor Share Napisano 13 Listopad 2007 heh. jeszcze jedno;) ten sam link, ten sam test (co powyżej)ale zad 1. Jak to ma mniej więcej wyglądać? nie rozumiem tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 brawo Sans :P zdałeś test :P nadajesz się na studia :P każdy głupi potrafi to narysować i to w kolorze :D ... no może każdy głupi z tych którzy się dostali w pierwszej dziesiątce na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 heh. jeszcze jedno;) ten sam link, ten sam test (co powyżej)ale zad 1. Jak to ma mniej więcej wyglądać? nie rozumiem tego. coś takiego mniej więcej. nie umiem rysować ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioootras Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 każdy głupi potrafi to narysować i to w kolorze :D dobre dobre :D tylko Sans nie dostanie za to 3 miejsca :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 coś takiego mniej więcej. nie umiem rysować ;) zboczeniec :D bez GI nie zaliczają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 maly oftop ale nie moge sobie darowac :) SansSerif kiepska ta wizualizacja http://www.lampeluna.pl/DSCF3611.jpg, GI lezy i kwiczy, cienie kiepskie, bump za duzy (wiedzialem! wiedzialem! ze kiedys znajde cos co Ci nie wyjdzie na poziomie "zajebisty", w czym renderowales? :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi