Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cudem znalazłem trochę czasu i stworzyłem swoją kolejną wizję samochodów serii DeeP :) nie ma co pisać, tylko szyby miały być czarne dla kontrastu nie dlatego ze nie ma środka bo prowizoryczny jest. Projekt przeznaczony dla ludzi chcących samochód 3 drzwiowy, zamiast limuzyny, trochę ekstrawagancji, agresywności i sportowego zacięcia w miarę eleganckiej i delikatnej linii :) oceniajcie :)

deep_ex.jpg

deep_ex2.jpg

UPDATE:

clay1.jpg

clay2.jpg

i jeszcze taki bajer:

felga.jpg

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Render troche kosmiczny ale uwielbiam takie autka... sam mam naszkicowane ze 4 prototypy ale czasu na 3d brak...

Naprawde szacuneczek świetni wymodelowane (eleganckie felgy).... Ino na boczku łysawo... może chromowana listwa by się przydała.. albo sam nie wiem

Napisano

przejarany render mocno. a co do projektu to kuper taki sportowy:) a dach jest w nowej fabi..:)

Napisano

Wyglada troszke jak zlepek kilku aut, można dopatrzeć się kilku elementów charakterystycznych dla różnych marek, brakuje jakiegoś jednolitego stylu.

Napisano

pytanie czysto techniczne - jak skręci ten samochód jak przy zakręcie wjedzie w jakąś koleinę i koło pójdzie do góry :D

Napisano

rozumiem ze te ostre kanty tak sobie wymysliles?

furka mi sie nie podoba, boki najladniejsze

wykonanie 4+/6

Napisano

ja oceniam 3/6. Felgi bardzo ladnie wyszly i bardzo dobre kadry jak dla mnie.

Napisano

Czemu koło na pierwszym renderze jest włochate?:P

Koncept mi sie nie podoba, wykonanie nawet może być.

Napisano

Moim zdaniem concept bardzo słaby - za dużo ma płaskich lub prawie płaskich powierzchni i ogólnie jakiś taki bez gustu :P

Model też widać że troche pokrzywiony.

Napisano

Dwa słowa: Wiejski Tuning

Wstydziłbym się czymś takim wyjechać na ulicę.

Napisano

Mi też concept się nie podoba. Zarys przypomina połączenie fabii, mini i range rovera - czyli dosyć dziwne połączenie, a detale, np. grill kojarzą mi się z taką NRD-owską cieżarówką IFA. Nie mogę się oprzeć wrażeniu ze praca była robiona na szybcika. Felgi sie bronią.

Napisano
  • Autor

No trudno, to wam się nie podoba. Jeśli chodzi o kilka rzeczy:

- to nie było robione na szybko, trochę to słabo widać na tym lakierze, jak będę miał chwile to pokaże gładki model, mało jest tu płaskich powierzchni oprócz maski, są połączone wypukłości z wytłoczeniami, jest linia oplatająca samochód, wszystko połączone z krótkimi zwisami

- grilla praktycznie nie ma, bo tam jest sama chłodnica

- jak Wam się kojarzy z fabią ? nie mam pojęcia z jakiej okazji, bo jest biały dach ? to gratuluje łączenia faktów

- range rover bo ma kant na masce, tyle że to tylko podobieństwo w założeniu, bo jakoś zestawiając fotki to nie wiem co jest podobne

- co do mini to ma podobny styl, jest masywny i niski z dużymi felgami, ale nic konkretnego

- samochód jest na około oszklony i pod tym są słupki

- miał iść na minimalizm i oryginalizm, a że patrzycie na samochód i myślicie do czego jest podobny to trudno, nowe subaru też jest podobne i to dużo bardziej i może być

to w ramach wytłumaczenia i objaśnienia co i dlaczego, zauważyłem, że nie wielu osobą się podoba, ale mi tak i jeszcze paru osobom dla których jest oryginalny, trudno nie każdemu musi.

Mimo wszystko dziękuję za komentarze.

Natomiast komentarz o "wiejskim tuningu" mógłby być uargumentowany bo fakt, że komuś się nie podoba to nie znaczy, że coś musi być kiczem.

Napisano

pitekkk nie chodzi mi o detale tylko o zarys ogólny. Zwłaszcza linia dachu, cala górna część nadwozia mi kojarzy sie z range roverem - czyli jest dosyć kanciasta - pomimo tych IMO przekombinowanych zafalowań - słupki idą pod podobnym kątem, tylny słupek ma podobną grubość. Nie mam nic przeciwko braniu wzorców z innych aut (nawet jestem gotów uwierzyć w to że nie zrobiłeś tego świadomie) - ale wg mnie w Twoim projekcie jest tak dużo motywów, różnych styli, że to wszystko nie trzyma się kupy. Fajnie, że praca jest skończona i że Tobie sie podoba.

Napisano

Ojaa, nazwa brzmi jak hardkorowy model dildo.

Nie mogłem się powstrzymac. ;)

Napisano

Ahahaha, ale walnąłeś tekst RA... no nie moge no...;D

Żeby robić ładne koncepty trzeba mieć duuuuży talent i duuuużo doświadczenia a wiec jesteś na dobrej drodze bo talent imo masz:)

Napisano
Ahahaha, ale walnąłeś tekst RA... no nie moge no...;D

Żeby robić ładne koncepty trzeba mieć duuuuży talent i duuuużo doświadczenia a wiec jesteś na dobrej drodze bo talent imo masz:)

A z tym to ja się nie zgadzam... jakby to o talent chodzilo to bysmy mieli z 50 konceptów na miesiąc .... jak chcesz ladny concept to nic innego jak robić samochody.. 1/100 wejdzie i się spodoba. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

Co do tematu to tak dość ciekawie ... bryczka ma pazurki ale otoczenie mi się nie widzi... wolal bym go raczej zobaczyć w ciemnym studju z abstrakcyjnymi światlami w tle i ladnymi odbiciami na samochodzie.... koncept 3gwiazdki render 2.5 :)

Napisano
  • Autor

Jak obiecałem dorzuciłem clay`e i jeszcze jeden bajer w postaci samej felgi i od razu mówię miało być ciemno :)

Wszystko w pierwszym poście. Pozdrawiam.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności