airmoss Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 wczesniej nie mialem tego problemu, od dzis nagle przy kazdej prawie probe wyrenderowania sceny, render sie wywala, na poczatku calego maxa bez zadnych komunikatow, teraz sam render z ponizszym http://img156.imageshack.us/my.php?image=beztytuufj9.jpg przed chwila takze inna scena, ktora nie sprawala problemow rowniez sie wykrzaczyla. co moze byc przyczyna? jakies sugestie co zmienic/zniejszyc by rendering przebiegal bez zaklucen? 2gb ram, c2d
SWRSC Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 a weź wywal te materiały raytrace i zobacz czy nie będzie problemów?
airmoss Napisano 23 Listopad 2007 Autor Napisano 23 Listopad 2007 moze glupie pytanie, ale jak sie wywala materialy, ktore mergowalem wraz z obiektami i ktorych nie ma w material editor edit: dobra poradzilem sobie z tymi materialami, moze juz przestanie wywalac, troche to irytujace
arch515 Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 Kiedyś na ten temat sporo napisałem.Poszukaj na forum.W skrócie ci powiem, RAM i zapewne za bugowany Vrey.(Rc2,3) chyba ze nie masz tam nigdzie displejsa i Proxy na pewno ram. 64 system masz? Pozdrawiam.
airmoss Napisano 24 Listopad 2007 Autor Napisano 24 Listopad 2007 32, to byla chyba wina tych raytrace materialow mergowanych, wywalilem je i rendering przebiegl normalnie
airmoss Napisano 28 Listopad 2007 Autor Napisano 28 Listopad 2007 witam, obecnie natknalem sie mzoe nie tyle na problem wywalania rendera ale wywalania bledu i zamykania maxa przy otwieraniu sceny, sporo kopii pozapisywalem, niektore sie otwieraja niektore nie, nie mam pojecia co jest przyczyna, ram? choc watpie. http://img530.imageshack.us/my.php?image=zamykaniemaxaop9.jpg A drugi problem, w 1200x800 renderuje sie ok, a wszystkio powyzej wychodzi na czarno.
evening Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Podepne sie pod temat, bo mam podobny problem. Skonczylem swojego WIP-a i w zaden sposob niemoge go wyrenderowac za kazdym razem pod koniec renderu nawet przy Low ustawieniach poprostu resetuje mi sie caly komputer!!! Czy ktos moze wie co moze byc tego powodem?? Ram (2GB)?? Grafika?? Dzieki za odp ;)
Rekomendowane odpowiedzi