Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wczesniej nie mialem tego problemu, od dzis nagle przy kazdej prawie probe wyrenderowania sceny, render sie wywala, na poczatku calego maxa bez zadnych komunikatow, teraz sam render z ponizszym

http://img156.imageshack.us/my.php?image=beztytuufj9.jpg

przed chwila takze inna scena, ktora nie sprawala problemow rowniez sie wykrzaczyla.

co moze byc przyczyna? jakies sugestie co zmienic/zniejszyc by rendering przebiegal bez zaklucen?

2gb ram, c2d

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

moze glupie pytanie, ale jak sie wywala materialy, ktore mergowalem wraz z obiektami i ktorych nie ma w material editor

edit: dobra poradzilem sobie z tymi materialami, moze juz przestanie wywalac, troche to irytujace

Napisano

Kiedyś na ten temat sporo napisałem.Poszukaj na forum.W skrócie ci powiem, RAM i zapewne za bugowany Vrey.(Rc2,3) chyba ze nie masz tam nigdzie displejsa i Proxy na pewno ram. 64 system masz?

Pozdrawiam.

Napisano

Podepne sie pod temat, bo mam podobny problem. Skonczylem swojego WIP-a i w zaden sposob niemoge go wyrenderowac za kazdym razem pod koniec renderu nawet przy Low ustawieniach poprostu resetuje mi sie caly komputer!!! Czy ktos moze wie co moze byc tego powodem?? Ram (2GB)?? Grafika??

Dzieki za odp ;)