Napisano 28 Listopad 200717 l czolem zrobilem mapowanie uv dla obiektu, ale co zrobic jak chce go "przemapować"? opcja remap uv nie dziala tak jak bym chcial hehe chodzi mi o powrot do stanu w ktorym moge od nowa poustawiac "charts" i zrobic kompletnie nowe mapowanie pozdr a tak swoja droga szukalem w necie plugow do wingsa dajacych jakas choć zbliżoną imitacje zbrusha czy blenderowego sculptera- nie ma, czy przeoczylem? jezeli jest prosze o namiary :)
Napisano 28 Listopad 200717 l żeby skasować mapowanie, w okienku w którym jest uv (nie w tym od seamów, ale w tym gdzie leży płasko) wybierasz body, prawa mysz, delete. Jeśli teraz w normalnym wingsowskim okienku klikniesz znowu UVmap, będziesz miał chartsy i seamy od nowa. (ale o ile wiem nie da się robić na dwóch kanałach, nie da się zapisać starego) Z pluginem do sculptowania się jeszcze nie spotkałam. Jeśli chcesz za darmo rób Blenderem, jeśli chcesz więcej opcji rób Zbrushem.
Napisano 28 Listopad 200717 l Autor dziekuje Aniu, kuurde ze tez ja na to nie wpadlem hehe masakra :)