Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kilka rysunkow postaci.Mozna powiedziac ze to sa raczej \"rendery\"...nieudolne ale zawsze:).Dwa pierwsze z okresu swiatecznego a dwa ostatnie maja juz z pol roku.Widac raczej roznice:).

concept_01.jpg

concept_02.jpg

concept_03.jpg

woman.jpg

pozdro.

Szczesliwego Nowego Roku:D.

• Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani mi sie najładnie prezentuje, choć ma troche szyje przydługą, za to bardzo ciekawe rysy twarzy.No i chyba ta pracka wypada tu najlepiej, reszta wygląda troche nijako, jakoś tak nie przemawia do mnie.

Szczęśliwego Nowego, miłej pracy życze :)

Posted

no fajniusie, ostatnnia najlepsza, 3 najgorsza fajnie z cieniowaniem i swiatlo tez spoko. Ale proporcjie kitne pozatym wszystkiego njalepszego w nowym roku :)

Posted

Dzieki:) za c&c.

Tylko nie rozumiem co nie dociera do was w tych trzech pierwszych:).W gruncie rzeczy sa to tylko takie koncepty postaci i nie maja w sobie jakichs wyzszych tresci:) wiec nie wiem co tu moze nie przemawiac:).A co do proporcji to do realizmu niejako dazylem tylko w portrecie pani:).W reszcie to tylko realistyczne chociaz nie udane oswietlenie a budowa mocno zdeformowana:).

Posted

Nie przejmuj sie, dzisiaj popija, to duzo rzeczy zacznie do nich przemawiac;) Chlopcy wrzucaja wszystko do jednego wora i przykladaja do tej samej miarki. Moze kiedys wyrosna z tego.

Najfajniejsza jest pierwsza pracka, w miare dynamiczna. Postac nie stoi na bacznosc, jak w dwoch nastepnych i cieniowanie ciekawe (przypominaja mi sie czasy Amigi i gra Speedball2 - tam bylo podobne:) ). Chetnie obaczylbym ja w wiekszym formacie.

W drugiej podoba mi sie.... noga:) Brakuje drugiego ramienia, w tym widoku powinno byc choc troszeczke widoczne, a juz na pewno bark.

Trzecia pracka tez bylaby fajna, gdyby nie uciete stopy (kartki zabraklo?) i poza na bacznosc.

Portrecik...hmmm.... postac podobna troche do Marylina Mansona, szczegolnie z tym okiem;) Jak to z portretami bywa tutaj trudniej ukryc bledy anatomiczne, ludzie szybciej je wylapuja:) Poza tym troszeczke powinienes dac pani miejsca z lewej, bo strasznie musi sie dusic (zreszta wszystkie Twoje postacie sie dusza);) To taka szkolna zasada, ktora mozna lamac dopiero po jej opanowaniu;)

Poprosze wiekszy format pierszego rysunku i moze sprobuj podac go troszeczke inaczej. Od czego masz Photoshopa?:) Bron Boze nie mowie o kolorowaniu!

Pracuj dalej, masz fajny styl i nie silisz sie na fotorealizm.

Posted

Hesus, wybacz Scatmax, ale nie moglem sie powstrzymac, zeby nie zrobic na szybko \"tapetowki\" z tego rysunku;)

Wieksza wersja siedzi na pulpicie, a co!?;)

edit:

Troche przegialem z obrysem postaci, ale poprawilem tylko u siebie :)

Posted

...mi tez podoba sie ta pierwsza pracka ma w sobie cos ... hmmm gangstersko-pociagajacego;)...przypomina mi klimat z AD2000 \"downlode-tales\"...nie moglem sie powstrzymac od zamieszczeni screena

(a co do panieny szyja jest ok- poprostu jest labedzia)

downlode.jpg

Posted

pierwsza pracka i mi sie podoba najbardziej. lubie takie ekspresjonistyczno-industrialne klimaty. zajrzyj sobie na stronke aidana hughesa - dla mnie to jest jeden z mistrzow wspolczesnej grafiki, tobie pewnie tez sie spodoba :) ( a moze juz ja znasz)

http://www.bruteprop.com/

Posted

Dzeki:) jestem z niej chyba najbardziej zadowolony tym bardziej ze dostala tak pochlebne komenterze:).Aidana Hughesa nie znalem ale juz znam:)

Posted

Jeszcze jeden w podobnym stylu.Powstal 2-3 po ostatnim poscie w tym temacie na poczatku nie chcialo mi sie go skanowac a potem nie moglem sie zalogowac wiec nie postowalem.Dzisiaj juz zalogoany postuje:).Indiana Jones;) z krzywa lufa:D

jones.jpg

Posted

Maly update.Rysunek podobnie wymodzony co pozostale wiec wrzuce tutaj.Taki wypucowany ale...na polskim mam teraz literature fantasy i trzeba bylo napisac opowiadanie i jeszcze swoje wyobrazenie smoka(Sapkowski i \"Zloty smok\") opisac badz narysowac.Wiec naysowalem , masa burakow ale poza to mi sie udala taka jaka chcialem.

dragon.jpg

Posted

Najbardziej podoba mi się postać na koniu, chociaz troche za bardzo zlewa sie z tłem. W smoku kilka elementow mogles dopracowac, rażą mnie skrzydłą ktore nie wiadomo w jaki sposób wyrastaja korpusu, ale szkicyk ogólnie fajny:)