Napisano 31 Grudzień 200321 l Jest to mój pierwszy model w 3ds maxie ..moeże być trochę nie podobny lub kanciasty ...Ale oblookajcie screena:
Napisano 31 Grudzień 200321 l Pierwszy model?? nie wierze ! heh qrde...albo my tak cienko zaczynalismy albo to pokolenie naprawde idzie w gore :D pozdr
Napisano 31 Grudzień 200321 l Autor Pierwszy model ?? TAK ...wcześniej robiłem porsche boxter (dałem screeny) ..ale tro było na próbe wykorzystania moich możliwości ..a znam się na tym programie prawie ,że nic ... A boxtera wywaliłem już ..nie podobał mi się ?? a jak uważacie to audi ?
Napisano 31 Grudzień 200321 l Autor Nie wiem jak będzie do końca z tym Audi ...Mam słąbego kompa jak na 3ds maxa :/ .... AMD DURON 770Mhz ,256 SDRAM ,GeForce 2 32MB ,HDD Segate Barracuda 40 GB .....................
Napisano 1 Styczeń 200421 l Model jak na moje oko wygląda dobrze (niech tu Sikham zajrzy :]), ale tekstury to dałeś, delikatnie mówiąc paskudne, i na dodatek źle je nałożyłeś. Daj np. na tło w environment dobrze ustawionego gradient ramp`a (mój ulubiony sposób, którego nikt niestosuje :|)
Napisano 1 Styczeń 200421 l Widać, że zdobyte w ZModelerze doświadczenie Ci się przydało, gdyż masz mocny start. Jak powiedziano wyżej, bryła całiem poprawna. Widać drobne błędy: np. w tym słupku (lepszej nazwy nie wymyślę o tej porze ;) ) pomiędzy maską a zderzakiem, ale pewnie jeszcze z tym powalczysz. :) Powodzenia.
Napisano 1 Styczeń 200421 l Batou :] zrobie ci nazłość :P Wichur mam tylko 1 prośbe dawaj rendery bez żadnego spaculara reflektów bo wtedy sam zobaczysz swoje błedy
Napisano 1 Styczeń 200421 l Do końca modelowania proponowałbym ci renderować wszystko w jednym kolorze (np: szary). Wtedy będziesz widział wszystkie swoje błędy.
Napisano 2 Styczeń 200421 l Ja z tego wzgledu ze wlasnie sam zaczalem modelowac Audi A6 to zauwazylem kilka bledow... -Blotnik jest zbytni uproszczony i wygladzony -Zgiecie karoseri nad blotnikiem i klamkami biegnace w zduz pojazdu powinno byc bardziej wyraźne -Blotnik (heh ciagle on) jest oddzielony od zderzaka -Uwypuklenie w masce powinno byc wieksze i bardziej do przodu wysnięte... ....ale to wszystko tylko tytulem podobienstwa do oryginalu a co do jakosci modelowania to niewidze niczego do czego mozna byloby sie przyczepic... Poprostu rewelacja... P.S.: Tak cie porawiam a mi pewnie i tak gorzej wyjdzie... ;)
Napisano 2 Styczeń 200421 l Cze wichór robisz a6 ja właśnie robię a8 full wypas. Jak narazie całkiem chopciaż sam nie jestem profesjonalistą wejdż na posta i oceń mój(POJAZD 3D: Audi a8 najdroższa) pozdro i nie załamój się