egon14 Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 witam, mam pytanie, jak zrobic efekt świecących świateł przednich w samochodzie ??? i jak zrobic, zeby tylnia lampa wyglądała tak :)
Sebastian Ozga Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 Wymodelować, zrobić i nadać materiał, dodać lekki glow :)
egon14 Napisano 4 Grudzień 2007 Autor Napisano 4 Grudzień 2007 hehe, że wymodelowac to ja wiem :D, mi sie rozchodzi o materiały, kurde połowe materiałów co jest np tam ja stronce vray-a to nie działa mi :( (a mam maxa 6 z vray 1.09.03)
Sebastian Ozga Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Będę Cię musiał rozczarować - materiały trzeba robić samemu - zwłaszcza jeśli chodzi o takie elementy jak np. lampa w samochodzie (nie ma uniwersalnych). Poza tym materiał jest czasem ważniejszy od modelu.
Robertus Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 jakis czas temu testowalem wstawianie do reflektorow swiatel na IES'ach i musze powiedziec ze efekty sa obiecujace :) http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=42185 zobacz na koncu wątku. narazie watek stanal w miejscu z braku czasu ale napewno wroce do tego tematu.
pecet Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 co do tylnej lampy, najlepiej użyć bumpa, ale można też displace, albo hardcore'owo - wymodelować, w tej środkowej na dole trzeba też zastosować mapkę opacity, materiały to żadna filozofia > "odbłyśniki" to poprostu reflection na max, diffuse biały. >Szybki, do reflection, refraction i diffuse dajesz taki kolor jaki mają mieć a końcowy efekt zależy od otoczenia
AGmakonts Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 ....i swiatla:) 3 porady: Nowy max nowy Vray Potrenuj robienie shaderow
Rekomendowane odpowiedzi