Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, to pierwsza praca którą tu zamieszczam. przelerzała na moim dysku kilka miesięcy, więc nie ukazuje moich

umiejętności z dnia dzisiejszego.

renda popełniłem po nieco ponad

pół roku nauki max\'a, więdc chyba nie jest

źle.

puki co absorbuje mnie komercja

więc na następnego renda trzeba będzie

jeszcze poczekać.

• Odpowiedzi 24
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

obrazka jeszcze niema :(

twoj avatarek musi byc w sieci, na jakims serverku, a nie na twoim dysku :) (nikt go niewidzi oprocz ciebie) :D

Pozdrawiam i czekam na pracke...

Napisano

no wlasnie czemu skrzydla tak cienko otexturowane ? i nie ma wybrzuszen na nich na karabiny. i smiglo sie powinno szybciej obracac. Aha i daj jakies dziury po kulach. bo wyglada jakby sie sam zestrzelil

Napisano

no a ja powiem tyle ze przez to przyczernienie uniknales wytkniecia bledow :), ale ja bym tam poprawil takie rzeczy jak:

- na skrzydlach zrobic laczenia platow,

- te rury z przodu chyba za bardzo wystaja

- czemu oznakowanie jest jak odbite w lustrze (odwrotne?)

no i to chyba tyle...

Napisano

dzięki wszystkim za komentarze.

pracki już nie zamieżam ruszać, jest skończona

i dlatego jest w finished works.

a kolorków również nie pokarzę 8).

poprostu od początku wiedziałem

że pracka będzie b&w i olewałem

kolor tekstury, chciałem żeby

dobrze wyglądała w czerni i bieli

kolor mnie nie interesował 8].

Napisano

hmmm, wszyscy się czegoś czepili to i ja sie doczepię :) rozumiem, że chciałeś pokazać, że masz ruchome stery w modelu i dlatego je trochę wychiliłeś, ale pierwszy raz widzę, żeby w samolocie obie lotki na skrzydłach były skierowane do góry :) lotki zawsze skręcają się w przeciwnych kierunkach, żeby samolot mógł wykonać obrót, a u ciebie z tych lotek wyszły \"odwrotne klapy\" :D

poza tym według mnie dym jest troche za gęsty, ale to już szczegół :)

ale mimo wszystko praca jest naprawdę dobra i oddaje klimat walk powietrznych :D

pozdrawiam [piwo]

Napisano

Zgadzam się z Loozackiem. I jeszcze taka uwaga, że lotki na skrzydłach przednich i tych mniejszycj chyba nigdy nie wychlają się jednocześnie.

Napisano

chyba macie rację...

nie \'siedzę\' specjalnie w klimatach

lotniczych, prackę strzeliłem od tak...

następnym razem podejdę do tego typu

rendów bardziej profesjonalnie 8).

Loozack: niekoniecznie. są stateczniki poziome i

pionowe. te to czyba nie słórzą do skręcania?

pewnie zaraz odezwie się jakiś modelaż.

Napisano

Batou: nieciekawe ujęcie?

mógłbyś to rozwinąć?

intuicja podpowiedziała mi że samolocik musi być

pokazany od góry (bo spada).

a reszty to nie wiem...

Napisano
Originally posted by nuriel

Loozack: niekoniecznie. są stateczniki poziome i

pionowe. te to czyba nie słórzą do skręcania?

mylisz pojęcia :) statecznik pionowy służy raczej do korygowania lotu, natomiast do skręcania (gdyż samolot musi się \"pochylić\" w kierunku zakrętu) służą właśnie lotki na skrzydłach, chociaż są wyjątki (głównie modele RC, ale to też baaardzo rzadko :D), które nie mają lotek :)

pozdrawiam [piwo]

P.S.

Originally posted by Fafex

I jeszcze taka uwaga, że lotki na skrzydłach przednich i tych mniejszycj chyba nigdy nie wychlają się jednocześnie.

a dlaczego nie ?? muszą się wychylać jednocześnie , inaczej ciężko by było operować samolotem :) polecam grę Ił-2 Sturmovik, samo jej Readme to istna skarbnica wiedzy na temat pilotażu :)

Napisano

Loozack widac że ten samolot oberwał wic może mieć skopane stery i jest jeszcze wiele innych możliwości

ps. to że przeczytałeś instrukcje do czegoś tam nierobi z ciebie znawcy tematu i niewiem poco sie plujesz :]

Napisano

buhahahaha, teraz żeś mnie Sikham rozśmieszył :D:D:D ta instrukcja to taka wzmianka dla zainteresowanych, nie mówię, że się na niej opieram [lol2] mój tata jest modelarzem, a oprócz tego pracuje w firmie przy produkcji motoszybowców, więc z samolotami mam styczność od dzieciństwa :) i co, nieudało ci się mnie zagiąć, co ?? :P;)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

niechciałem cie zaginać

poprostu niewszystko musi być tak jak ty to widzisz

bo napisałeś że wg. ciebie jest tak i całe wypracowanie na ten temat

a ja napisałęm mój punkt widzenia

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności