Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Tak przegladalem strone i zobaczylem tam ciekawy tutorial na wykonanie zapalniczki, pomyslalem ze sproboje i oto co mi wyszlo (jest to moj pierwszy model wiec prosze o wyrozumialosc :):

zapalniczka.jpg

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak zwykle się czepiają...

Teksturka matalu jest dobra...możesz pobawić się w szczegóły, bo jakoś mało modelowania tu było...i będzie spox

pozdr

Napisano

Baton nie przejmuj sie tyn anonimem, model sam model zapalniczki nie jest zly, ale musisz cos odac i to koniecznie, bo takie przedstawienie samej zapalniczki to strasznie malo, pewnie jestes poczatkujacy wiec dodaj cos jeszcze, jakas paczke papierosow i popielniczke. A jak na pierwszy model to nie jest zle, ladny jest material tego metalu, ale jak juz mowilem za pusto !!

Napisano

no materiał jest niezły.

ale przyczepił bym się do tego bumpa.

jakiś taki dziwny.

dorób jeszcze ostre zarysowania,

i może więcej szczegółów w mechaniźmie zapalającym.

jakieś ślady zakopcenia...

Napisano

Dzieki wszystkim , zaraz zabieram sie dalej do roboty, za niedlugo zaprezentuje poprawiony :)

Update:

Poprawilem troche, dodalem napis, zrobilem lekko przyrdzewialy ochraniacz od plomieni, jeszcze musze poprawic bumpa. Obrazek mozna zobaczyc u gory.

Napisano

hmm nie podoba mi sie material wyglada jak pomalowane srebrzanka do modeli, zapalniczka powinna byc albo chromowana/niklowana albo z polerowanej stali, ale raczej nie taka, napis na klapce tez jakos nie pasuje, a bump w ogole jest niepotrzebny na obudowie, pozdrawiam i radze jeszcze skoczyc do dzialu WIP

Napisano

No bump jest po to zeby nie wygladala na calkowicie nowa, musze poprawic jeszcze te oslonke na ogien zeby byla od wewnatrz brudna. A co do materialu to sam nie wiem. I nie wiem co zrobic zeby ten bump na dolnej obudowie nie wygladal na wypukly zamiast wklesly, material ten sam jest na gorze i na dole.

Napisano

Na dolnej części bump daje wypukłości, ja bym pozostał przy wklęsłościach, jak na pokrywce. Zarysowaną zapalniczkę można mieć, ale skorodowana, z jakimiś parchami już nie jest zbyt atrakcyjna. Całość mi się jednak podoba.

Napisano

ten metal moglbys moze zrobic taki \"zmrozony\" ,\"brushed\" nie wiem jak to po polskiemu nazwac :P

no taki jakby pozacierany,zarysowany ,ale w calosci :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności