szczery Napisano 15 Grudzień 2007 Napisano 15 Grudzień 2007 Witam, gdy zobaczyłem temat odrazu przyszedł mi do głowy pewien pomysł, mianowicie kamera jest z pierwszej osoby, która to będzie umieszczona leżąc w bagażniku jakieś amerykańskiej landary Impali czy innego Caprice'a. Nad bagażnikiem stoi szef w białym garniturze, z cygarem i w kapeluszu, z szyderczym, złowrogim uśmieszkiem. U jego boku stoją dwa zbiry wyciągając swoje umięśnione łapska po ofiarę. W tle widać doki, zardzewiały dźwig itp. Ewentualnie sceneria to las porą wieczorną gdzie delikwent będzie żegnał się z życiem, ale chyba raczej doki. Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia, przede wszystkim wytrwałości!:D
szczery Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 dzięki jaras! a to plan ujęcia na szybko
SoAd Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Haha fajny koncept. Rob doki, ja na ostatniej bitwie robiłem :D
szczery Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 cieszę się, że się podoba, będę musiał pocisnąć z organiką na 150% normy, bo to zdecydowanie najważniejszy aspekt pracy. SoAd -> pamiętam, dobre to było, mnie nie przeszkadzał ten "Grzmot";) Pozdrawiam!
Beatou Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Jak to zobaczylem to od razu przed oczyma pojawil mi sie obraz grubego wloskiego szefa mafii w z cygarem w gebie :D Hope ze dasz radę
Master Kiełbaster Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Ojej hahaha, lol, posikałem się ze śmiechu, dorób chociaż garnitur tym szkielecikom, i zmień im kolor na żółty (co wy wszyscy na te szkieleciki się uwzieliście?)
szczery Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 Beatou, piksar > dzięki:D Master Kiełbaster > to jest zarys sceny, który ma pomóc mi i pokazać Wam o co mi chodzi. Kolory nie mają znaczenia póki co, to jest tylko ustawka. Dzięki bipedom zrobiłem go w kilka min. Garnitury będę robił pewnie za jakiś min. tydzień bo nie mam teraz czasu zbytnio i chciałem pokazać jak to widzę.
Orangegraphics Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 pomysł świetny. 3mam kciuki i nie zawiedź z mimiką twarzy
KoMic Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Bradoz dobry pomysl, hehe, jak zrobic to klimatycznie, to bedzie to narazie jeden z lepszych pomyslow ktore widzialem: ]
Adek_CG Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 bardzo fajny pomysl, bedziesz szedl z tym w cartoon ? a mysle ze warto bylo by sie pokusic o taka wlasnie stylizacje, czy moze scena bedzie realistyczna ?
szczery Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Napisano 17 Grudzień 2007 realizm to raczej nie będzie, właściwie przerysowane, złowrogie twarze, szerocy w barach goryle itp, no i jak mówi Xiz0r mimika musi być wyrazista więc trzeba to będzie trochę przerysować ;) ale światło planuje zrobić realistyczne żeby dodało klimatu i chyba w porze wieczornej to będzie takie żółto-pomarańczowe kolory
szczery Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Napisano 31 Grudzień 2007 no w końcu się wziąłem, pierwsze godziny z bagażnikiem: staram się robić tylko to co będzie widać w kadrze
Orangegraphics Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 ten słupek na środku pierwszego kadru szeroki to rozumiem że ten smooth tak specjalnie?
szczery Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Napisano 31 Grudzień 2007 nie na tego typu ambient occlusion jeszcze nie czas;) poprawiłem smootha, dzięki pozdrawiam!
piksar Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 fajnie wyglada, porób tak aby wygladało że tapicerka jest łączona
Tomala Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 A ta klapa to będzie widoczna w końcowym kadrze? Bo na razie jest chyba najbardziej dopieszczona. Czekam na postacie, powodzenia.
szczery Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Napisano 31 Grudzień 2007 piksar > tapicerka jest z kawałków i są łączenia (te paski) nie wiem zbytnio o co chodzi, może na renderach tego nie widać zbytnio Tomala > klapa musi być widoczna żeby było wiadomo o co chodzi, tylko na tych renderach była schowana (niepotrzebnie) a postacie będę męczył dość długo bo to nie jest moja specjalność ale postaram się robić dopóki nie będą mnie satysfakcjonowały (tylko żebym zdążył) :P
Rekomendowane odpowiedzi