Skocz do zawartości

Wiz: Kuchnia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Cornelius Scipio
Napisano

Witam serdecznie :)

Kolejna pracka pod folio :) Głównie chodziło mi o uchwycenie zimnego klimatu sceny.Starałem się ten efekt uzyskać po przez światło,zmniejszoną ilość obiektów,zjawiska atmosferyczne.

Projekt nie jest mój,ale koncepcja według mojego uznania.

Soft:Cinema 4D + Vray1.0821 + odrobina PS

Render time: 22min (C2D E6700 + 2GB RAM)

Pozdrawiam,

Cornelius.

final1kw7.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

technicznie troszkę kuleje, aa, słaby sampling, shadery nie powalają za oknem hm sam nie wiem co to jest ale średnie pasuje więc ogólnie średnio :)

osobiście mi się światło nie podoba

Napisano

Bardzo fajne :)

GI kuleje, skoro to renderowało Ci się 22min to podkręć ustawienia, żeby poszło z 3h ale było bez bugów :) No i ta biała plama na środku i na dole psuje efekt :)

Gość Cornelius Scipio
Napisano

Dobra :D Zapuściłem jeszcze raz render na bardzo wysokich ustawieniach, więc dzisiaj zrobię upa :) Tymczasem proszę oceniajcie pracę,bedę wiedział czego się wystrzegać i na co uważać w przyszłości :)

Pzdr.

Gość Cornelius Scipio
Napisano

Ok wyrenderowało jeszcze raz na mocniejszych ustawieniach (czas: 1h 10 min ).Załączam 2 wersje.

Pzdr.

final2hg3.jpg

oraz

final3ib3.jpg

Napisano

Finished Works mogłeś jescze bardziej podciągnąć ustawienie. Plamy z irradiance znikneły ale Image sampler dalej słaby. Szum na krawędziach i zasłonce.

Zasłonka i czarne kafelki bardzo słabe.

Podoba mi się pomysł z liśćmi

Mogłeś wyłączyć niektore światła. wizka nabrała by głębi

Chłodno. Miło :)

Napisano

Siemka, troszkę się pospieszyłeś.. Chodź pierwsza wersja podoba mi się bardziej.

Nie pasują mi krzesła przy blacie (fuu:)) materiał zasłony bardzo, ale to bardzo kiepski;( sam mam z nim problemy, no i sama zasłona …hm.., Można by dyskutować, bardzo fajna lampa wisząca.

Pozdrawiam

Gość Cornelius Scipio
Napisano

Dziękuje bardzo za oceny :) Następnym razem postaram się jeszcze lepiej zrobić pracę.Lis niestety render wywala się na lepszym AA-jeszcze pokombinuje :) Jeżeli chodzi o kafelki, to przyznaje że do kitu i tez mi sie nie podobają-już nie miałem siły na nie :)

Pozdrawiam,

Cornelius.

Gość Cornelius Scipio
Napisano

No i podziałałem...ehh na te AA poszły 2 bite noce....jestem zadowolony z efektu - chociaż nie wiem czemu ale gdy wizualizacja kończyła się wyglądało to znacznie lepiej -.-' (może to przez format zapisu-->jpg)...to jest już ostateczna wersja :)

BEZ PS

final7jg5.jpg

Z PS

final6do3.jpg

Pzdr.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności