Napisano 7 Listopad 200222 l No witam:) Tez zamierzam wziasc udzial w bitwie.Jak widac juz duzo zrobilem ale zaczolem w pierwszy dzien bitwy nie wzycilem go od razu poniewaz nie bylem pewny czy na pewno bedzie mi sie chcialo to robic:)Calosc robilem okolo 9-10 godzin(slow:)) Nie chcialo mi sie robic jakiego realistycznego kolesia wiec zdecudowalem sie na taki cartoon\'owy wyglad.Doprawie kolesiowi jakas giwerke duzo paskow plecak i inne duperele:)Jezeli chodzi o scenke to chyba bedzie sniegowa scenka ostatnie ogladalem ICE AGE(cool:)) i eksperymentowalem z takimi sniegowymi scenkami.Mysle ze beda pasowaly do mojej postaci szczegolnie jak ubranie postaci bedzie biale wiec bedzie sie wtapialo w tlo co bedzie pozwalalo mu dzialac z zaskoczenia:)
Napisano 7 Listopad 200222 l co do koncepcji glowy to podoba mi sie ta druga w okularkach, a cala postac nawet nawet.
Napisano 7 Listopad 200222 l heja tez wole 2 wersje glowy ( z goglami) bardziej bedzie pasowalo do scenki pozdrawiam
Napisano 8 Listopad 200222 l Autor Ok.JAk druga sie podoba to bedzie druga:)Wczoraj niec nie robilem wiec dzisiaj muszie sie troche sprerzyc albo dzisiaj a najdalej jutro dam jakies nowe screeny.
Napisano 10 Listopad 200222 l Autor Qrcze wczoraj przesiadlem sie na maxa 5 i przez caly dzin prawie sie bawilem nowymi funkcjami(BTW max 5 coraz bardziej zaczyna sie upodabniac do mayi.To dobrze:)5 wersja jest swietan duzo swietnych usprawnien i funkcji)Dzisiaj dodalem troche detali.I renderowalem Light Tracerem:D.I oto sa efekty.Dajcie troche komentow jak np co moglbym dodac albo cos:)
Napisano 10 Listopad 200222 l Autor Dzieki!!:)Bede riggowal.Za pomoca sytemu kosci maxa 5 (przynajmniej sproboje:)) teraz wlasnie bawie sie tymi maxowymi bonesami:)
Napisano 10 Listopad 200222 l Autor qrcze zrobily mi sie dwa posty czemu jak w edycji posta zaznacze zeby go skasowaleo to nic sie nie dziaje??:(
Napisano 12 Listopad 200222 l Jeden szczegˇ│. Uszy mu odmarzn▒ jak bŕdzie chodzi│ w takiej czapce:P Zrˇb mu lepiej czapkŕ uszankŕ:D
Napisano 12 Listopad 200222 l Moze posadz go na skuterze snieznym i pokaz jak pruje pelna para przez alpy, moze jakis szot w skoku, wichura i snieg... Moze powinien miec rowniez lekko odmarzniety nos i uszy, lekko czerwono-fioletowe. Teraz postac wyglada jak spod igly. Nadaj jej wiecej charakteru detalami na teksturze. :) Ekstra bedzie !!
Napisano 12 Listopad 200222 l Autor Popelnilem wczoraj kilka riggow takie tam pozy kiepskie.Urzylem samych kosci nie bawilem sie naraznie pointami dummy\'sam i innymi takimi rzeczami pozniej to zrobie.Zrenderowalem w takiej prowizorycznej scence pasujacej do pozy(wiem ogien jest do dupy i oswietlenie tez nie tego).Co do propozycji Tesaurusa hmm.. sam nie wiem mialem pomysla na scenke.Wymyslilem sobie ze taki koles bedzie zestrzeliwal samoloty lecace nad gorami czy cos w tym stylu a scenka miala wygladac tak ze w sniegu lezy rozbity samolot(i to jest wlasnie wyrazne powiazanie z sf mial byc to moj samolot ten ktory mam w swojej galerii bym go zmodyfgikowal na taki bardziej \"cartoon look\" i dodal wiecej szczegolow bo juz mi sie nie podoba) i stojacy kolo niego ten wlasnie koles z giwerka ktora poslala ten samolot do sniegu:).Moglbym tez zrobic cos takiego scena tak jak wyzej tylko ze koles zamiast stac kolo tego wechikulu moze (tutaj wlasnie wkracza pomysl tezaurusa) jechac do niego na skuterku:) i wszyscy beda zadowoleni:).Teraz jak na to patrze to mi sie nawet podoba ten skuterek:).Co do czapki to raczej sie na taka nie zdecyduje bo zepsuje mi to koncept postaci poniewaz ma to byc taki komandos a z taka czapka bedzie (jeszcze bardziej:)) glupio wygladal.
Napisano 12 Listopad 200222 l Autor A tutaj rigg z prowizaoryczna bronia (box=>poly modeling vuala:)) i salutujacy.BTW pracuje nad high poly gun:)
Napisano 12 Listopad 200222 l Nie jestem tylko pewien czy z takiego karabinu by zestrzelil samolot, proponuje jednak wyposarzyc skuter w rakiety samonaprowadzajace;)
Napisano 12 Listopad 200222 l Autor Nie no:) to przeciez oczywiste ze nie z tego bedzie strzelac:)A na dodatek to co widzisz na tylko tak na pokaz do renderu to nawet nie przypomina forma tego co bedzie ten modelik zrobilem tylko po to zeby mial co trzymac:)Do strzelania bedzie cos w rodzaju bazooki:D albo czegos podobnego a ponadto bedzi tez mial jakis maly karabinek na niedobitki:cool:
Napisano 12 Listopad 200222 l Autor Pobawilem sie swoim Copterem(tak nazwalem moj samolot o ile wogule mozna go nazwac nazwac samolotem:))troche go przeskaleowalem dzieki czemu wyglada troche bardzej cartoonowo:cool: a obudowy silnika zrobilem od nowa i dodalem kilka szczegolow.Wiem ze nie wyglada zbyt cartoonowo ale wlasnie taki styl wybralem t o jest cos w rodzaju realistycznego-nierealizmu:cool: cartoon odznacza sie przewaznie prostota a ja zrobie a raczej postaram sie zrobic jak najwiecej sczegolow w modelach jak i teksturach.
Napisano 12 Listopad 200222 l Autor Pobawilem sie swoim Copterem(tak nazwalem moj samolot o ile wogule mozna go nazwac nazwac samolotem:))troche go przeskaleowalem dzieki czemu wyglada troche bardzej cartoonowo:cool: a obudowy silnika zrobilem od nowa i dodalem kilka szczegolow.Wiem ze nie wyglada zbyt cartoonowo ale wlasnie taki styl wybralem t o jest cos w rodzaju realistycznego-nierealizmu:cool: cartoon odznacza sie przewaznie prostota a ja zrobie a raczej postaram sie zrobic jak najwiecej sczegolow w modelach jak i teksturach.
Napisano 13 Listopad 200222 l Autor Dzieki za komenty:).Przed chwila dorobilem copterowi takiego malego miniguna prosciutki modelik taki wystarczy.
Napisano 14 Listopad 200222 l Autor Zrobilem Mu taka mala giwerke:cool:.Wiem ze ta bron to nic z scienc fiction(moze ze sto lat temu:D) no ale mi sie podoba(bron sama w sobie i chcialem taka sobie wymodelowac:)) albo po prostu kolesia nie bylo stac na jakas laserowa giwere;).Jutro sie zajme skuterkeim i moze bazooka:D
Napisano 15 Listopad 200222 l Niezły ten karabinek:) To M16:) Tylko z granatnikiem? Niewiedziałe, że maj± osobny spust dla granatnika:) Możesz mu dorobić zamiast celownika mini kamerę z projektorkiem. Co¶ takiego jak miał w pistolecie Funky Kowal:)
Napisano 15 Listopad 200222 l Autor Dzieki:)Wlasnie sie zastanawielem nad czyms lepszym do celowania i widze ze mnie wyreczyles dobry pomysl z ta kamera:) postaram si cos zrobic.Tytaj jest obrazek referencyjny ktorego uzylem.Jak widac spust jest oddzielny.
Napisano 18 Listopad 200222 l Nie strzelałem z czegoś takiego:) Ale w kałasznikowie z grnatnikiem robi się tak, że zakłada się na nakładkę na lufę z granatem, ładuje specjalną amunicję, która wystrzelona uruchamia ładunek miotający w granatniku. Wtedy nie trzeba dodatkowego spustu:) Ach ta rosyjska wojskowa myśl techniczna:)
Napisano 18 Listopad 200222 l Autor Qrcze przez trzy dni prawie nic nie zrobilem:(Ale dzisiaj sie wkoncu wziolem za ten skuter.Jeszcze nie skonczylem dodam jeszcze pare detali.
Napisano 18 Listopad 200222 l jak narazie calosc wyglada ciekawie. btw, plz dawaj wieksze te obrazki. moze tez troche siatek przed subdivision?
Napisano 23 Listopad 200222 l Autor Ostatnio nic prawie nie robilem.Dopiero dzisiaj siadlem do tej bitwy i pobawailem sie troche i wsadzilem kolasia i copter do jednej scenki.Bedzie kilka wersij sceny albo raczej kilka roznych scen/wydazen.Pierwsza ostateczna wersija sceny bedzie w dziennym oswietleniu copter sie bedzie palil koles bedzie jechal na skuterze z bazooka do niego.Druga bedzie wczasie strzelania z bazuki.Trzecia jak jedzie na skuterze.Jeszcze cos wymysle tylko nie wiem czy mi sie wszystko uda zrobic(szkola) ale zobaczymy.
Napisano 23 Listopad 200222 l Autor Szit!JAk teraz patrze na ten obrazek to widze ze koles chyba jest za duzy:)Mial stac dalej niz copter lezy a stoj z blisko a na dodatek jast za duzy:)Aha nie przejmujecie sie tym ze zle trzyma bron tzn ten tyl broni zamias byc miedzy reka a brzychem jest na zewnatrz za chiny nie moge tego tam wsadzic.:D
Napisano 3 Grudzień 200222 l Autor OK.Ostatnio sie wiolem troche za moja bitwe i oto efekt:).Jeszcze trzeba duzo dodac i poprawaic rzeczy ale mysle ze chyba ze wszystkim zdarze.
Napisano 3 Grudzień 200222 l Hehe... Fajowe pomysły ;), Szkoda że tekstur tak mało. Ale i tak ostro mi się podoba :D
Napisano 9 Grudzień 200222 l Autor Dzieki:)Prawde mowiac to tekstor (takich bitmap) wogole nie ma.Wszystkie sa procedoralne.Nie wiem czy bede jakies rysowal.Na pewno jeszcze beda jakies procedoralne np.karabinu czy coptara.
Napisano 9 Grudzień 200222 l hmmm... podoba mi sie Twoj styl... :) a co do scenek: *moze by tak motion blur? *jakies rysy na lakierze skutera? *i te amortyzatory wygladaja troche licho... :P ale ogolnie bardzo mi sie podoba - proste, ale z trescia... powodzenia w bitwie
Napisano 28 Grudzień 200222 l fajni ci goście :))))) hiehie jak bandyci na poczatku wygladaja :PPP a co to wogole jest ? ;P:D:D:D:D
Napisano 3 Styczeń 200322 l Autor Dzieki za komentarze! Wszystko robilem w maxie ale mayke tez od niedawna poznaje.Tutaj daje juz finalowy obrazek prawie nic w scenach nie zmienialem tylko kilka rzczy w tym renderze z wybuchajacym copterem(tekstury i cienie).Teraz jak na to patrze to bym chcial zrobic calkiem co innego bardziej realistycznego ale postaram sie to dokonac w nastepnej bitwie.Czesc.
Napisano 9 Styczeń 200322 l Hiehie...fajne to :D...tylko to bloto wylatujace spod kol dziwnie wyglada...i W scenie z copterem chyba kapke ciemno jest a przeciez przy wybuchu chyba jasno powinno byc ?
Napisano 12 Styczeń 200322 l dodaj jakis blur do gasienic, bo wygladaja, jakby staly w miejscu, jakby sie nie krecily... pozdro