Gość bijek Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Witam Jak ustawić w Material Editor większą ilość tekstur niż standardowe 24? Pozdrawiam.
SoAd Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 nie da sie jak przypiszesz materiał jakiemuś obiektowi w scenie to będzie own w tejże scenie i będziesz mógł użyć jego slot w material editorze
Gość bijek Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Nie wiedzieć czemu u mnie to tak nie działa - jak przypiszę materiał obiektowi, a potem użyję jego slotu dla innego materiału, to automatycznie zmienia mi się tenże materiał na obiekcie na ten nowy
Orangegraphics Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 musisz ten X ikonke nacisnąć jakbyś usuwał materiał i w oknie dialogowym zaznaczć odpowiedniego ptaszka
zgred Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 dziwne ze nikt jeszszcze nie wspomnial o FAQ... ;p
streaker Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Dziwi mnie, że taki archaizm ciągle w maxie funkcjonuje... ;)
lpshinoda Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 jeżeli chodzi o większą ilość slot'ów to rozwiązanie jest proste, o ile dobrze pamiętam VRay ma coś takiego jak Sub-Material (jeszcze się w domu upewnię) w którym to możesz dowolnie definiować ilość i rodzaj materiałół i według danych slot'ów przypisywać je do danego obiektu w scenie 1
streaker Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Nie w vrayu, tlko sam max ma coś takiego jak multi/sub-object material i rzeczywiście nieźle nadaje się do trzymania nieużywanych aktualnie materiałów (rep dla Ciebie ;) )
lpshinoda Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 no właśnie streaker, dzięki za sprostowanie, to miałem na myśli ale nie miałem max'a pod ręką, dzięki za poprawienie błędów
Rekomendowane odpowiedzi