Lorenzo8911 Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Siemka to nie skończona praca mam plan ale trudnij z jego realizacją może pomożecie chciałbym połączyć płynnie 2 postacie geralta aby wyglądało to jak samodestrukcja pomóżcie jakieś porady dla nowicjusza http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0cb615c71328f364.html
OmeN2501 Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Lorenzo8911 jest na dobrej drodze... do samodestrukcji :D
Lorenzo8911 Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Napisano 10 Styczeń 2008 czemu ?? jestem na drodze do samodestrukcji omen2501
DaRoZ Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 jestem na drodze do samodestrukcji nom :E xD etc
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Ach... rozumiem że chcesz połączyć te dwa arty? Nie śmiejcie się z niego koledzy :P
Lorenzo8911 Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Napisano 10 Styczeń 2008 Kamil.ochelo masz rację chcę połączyć te dwa arty
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 proponuję abyś powiedział nam w jakiej aplikacji pracujesz
SoAd Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 eh chcesz stworzyć włąsną pracę sklejające dwie prace kogoś innego?
Lorenzo8911 Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Napisano 10 Styczeń 2008 to są screeny z gry ktore ściągnąłem z internetu a teraz chce to połączyć w jedną całość zrobić taki efekt jakby geralt zabijał sam siebie ?? a co nie można używać gotowych screenów?? a nie wolno używać gotowych screenówi tak to przerobię jaki to ma sens po prostu malowanie tego zajęło by dużo czasu pomóżcie ?? To odpowiedżcie czy możnba uzywać gotowych screenów czy nie bo jak patrze na prace wykonane 2d na tym forum to część na pewno używała gotowych elementów pózniej przerabijąc je
SoAd Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 1 edytuj posty 2 jezeli tak to pewnie mieli pozwolenie autorów. 3 "jaki to ma sens po prostu malowanie tego zajęło by dużo czasu" hehhe po co malować obrazy zajęło by to za duzo czasu lepiej ukraść
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 jezeli chcesz ja zrobic do celow prywatnych/pochwalenia sie to wydaje mi sie ze mozesz uzyc gotowcow. ale nie wystawialbym takiej pracy na forum. chyba ze robisz to dla podnoszenia skilla. na przyszlosc nie polecam Ci pisac 3 postow pod rzad. A co do tego fotomontazu to dam Ci pare wskazowek. A moze napisze tutorial. Teraz nie mam czasu na tuta. Wiec obiecane wskazowki. 1. Sprawdz gdzie jest zródło światła. Jeżeli na przykład na obrazku Geralta światło będzie padało z jego lewej strony a na tle z prawej koniecznie obróć któryś z obrazków. 2. Dokonaj korekty kolorystycznek poslugując się (umiejętnie!) na przykład narzędziem Image > Adjustments > Match Color. 3. Nie zapomnij o cieniach. 4. Do efektów świetlnych używaj trybu przenikania warstw "screen" 5. Jeżeli podłoga odbija, dorób odbicie, ale nie zapomnij aby umieścić je "pod" cieniem. 6. Do wycinania używaj masek. Łatwo potem przywrócić wcześniej wymazany fragment. To tylko kilka rad :) Stosując się do nich można zrobić niezle rzeczy ja na przyklad wziąłem dwa arty: http://www.ublo.biz/gerald/images/geralt_sm.jpg http://www.miastogier.pl/baza/Encyklopedia/gry/Fable2_X360/News/nws_All_Fable2_art_ShatteredDungeon.jpg i zrobiłem to: (+10 skill fotomontażu artów :P ) EDIT Soad dobrze gada :D
DaRoZ Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 bo jak patrze na prace wykonane 2d na tym forum to część na pewno używała gotowych elementów pózniej przerabijąc je powiedz ty mi dobrze sie czujesz? jakie masz dowody mowiac takie glupoty? no chlopie troche powagi
OmeN2501 Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Ja powiem tak - jak chesz zrobic obrazek Wiedzmina to dobrze jakbys tego Wiedzmina namalowal - bo to jest esencja tego obrazka. Tlo mozesz sobie domontowac z podmalowanych fotek bo to nie jest istotne w obrazku. I tak to mniej wiecej wyglada - co jest naprawde wazne w obrazku powinno byc w 100% twoje - inaczej nie jestes autorem pracy tylko monterem.
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 O i OmeN chyba właśnie powiedział to co wszyscy chcieli powiedzieć. Na dodatek w taki przystępny sposób :)
DaRoZ Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 ano racja, teraz juz chyba Lorenzo8911 wie o co biegalo :)
Rekomendowane odpowiedzi