Napisano 16 Styczeń 200817 l Ilustracja, którą sobie aktualnie smaruję po godzinach w ramach zlecenia. Jako, że musze się sprężać i nie ma kiedy tego odstawić chociażby na moment - wrzucam tutaj. Może ktoś spojrzy świerzym okiem i zauwazy jakieś błędy, które jeszcze mógłbym poprawić. Generalnie sam też chce jeszcze pare rzeczy poprawić (czy wogóle domalować, bo niestety przy tej pracy wyszła moja tendencja do nierównomiernego malowania i wszedłem w detal nie mając jeszcze wszystkiego rozrysowane). Pewnych elementów zmienić nie mogę, ale jesli ktoś zarzuci fajnym pomysłem, to może uda się coś przemycić. Wszelkie inne komentarze są także mile widziane ;).
Napisano 16 Styczeń 200817 l sadze, że ta reka na ramieniu wygląda troche niewiadomo jakby skąd się wzieła. jest zbyt czerwona, nie jest dograna z twarzą tego kolesia. i jej lewa ręka jest troszke zbyt mało wyrazista, może inny kolor, albo troche ciała odsłoniętego? aha. i szyja jest zbyt czerwona także wygląda jakby należała do kolesia ;)) a na twarzy (ta czerwien kolo ust), moja dziewczybna twierdzi ze ma zle nalozony podkład ;))) edit: przepraszam ze metne wyjasnienie ale zmeczony jestem ;)
Napisano 16 Styczeń 200817 l Nie winem na ile musisz utrzymać kolorystykę, chodzi mi o to fioletowe światło? W każdym razie zróżnicował bym kolorystycznie bohaterów ilustracji, kobiecie bardziej bladą skórę w takim sino zielonkawym klimacie. Panowie w cieplejszych klimatach, szczególnie rycerz z lewej strony. Ale to chyba bardziej moja koncepcja niż rada .
Napisano 16 Styczeń 200817 l Hej, bardzo fajnie sie zapowiada, proponuje babce ulozyc inaczej ta dlon(np tak http://img210.imageshack.us/img210/96/18367598vu5.jpg) bo linia jej ciala zbiega sie z poczatkiem palcow i to tak sztucznie wyglada, twarz jest super, mruzy oczy dobry motyw, popraw wlosy bo to taka jedna bryla nalozona glowe tzn-domaluj gdzies latajace pojedyncze wloski zeby calosc sie prezentowala jak prawdziwe wlosy :) zapewne ta niebieskawosc obrazka zalozona z gory byla choc te swiatlo od jej bioder w dol chyba nie powinno byc widoczne? ten duzy koles za nia powinien zaslaniac dojscie swiatla ale to moze mi sie tylko wydaje ;p czekam na final, pozdrawiam
Napisano 16 Styczeń 200817 l wlasnie, zróżnicowanie kolorystyczne, i jeszcze wydaje mi się, że piersi zaczynają sie troche za wysoko ( idąc od góry). tzn dół powinien być niżej?? moze takie wrazenie tylko dziwne, albo przez strój spowodowane.
Napisano 16 Styczeń 200817 l jest wiek silikonu, moga sie zaczynac wyzej ;) a na powaznie zroznicuj plany i kolory - to powinno pomoc.
Napisano 16 Styczeń 200817 l Autor sammael_at: Chodze na warsztaty z wizażu i - gdyby ona miała zrobiony pełny makijaż to by się tak nie świeciła ;) Fakt, że może jest w tym jakaś nie konsekwencja z mojej strony (bo oczy i usta ma wyraźnie pomalowane) - ale kobiety same często tak robia, że malują tylko oczy, rzęsy traktują tuszem do rzęs, a usta traktują pomadką, a korektor, podkład i pudry sobie darują, bo schodzi na to sporo czasu. Co do piersi - to wytłumaczyć moge tym, ze lateksowe ubranka podnosza biust ;). OMAM: Kolorystyki sie jednej trzymac nie muszę... poprostu ma być ciemno, więc z tego fioletu postaram sie pujść bardziej w granat i przełamać to innymi barwami DaRoZ:Z dłonią napewno cos zrobie. Refleksy też popoprawiam, bo narazie sam niejestem pewien. mant-raz: Napewno cos postaram sie z tym zrobić. Dzięki wszystkim za komentarze.
Napisano 16 Styczeń 200817 l czerwieni na suknie babce rzuc :) powaznie to wygładz jej rysy może i te tatoo :/ no i czymaj sie rad co wyżej ... Pzdr
Napisano 16 Styczeń 200817 l kolorystyka na tak, może mało zroznicowana ale ok, kobitka fajna. Może poszukaj jakiejś refki na wdzianko kolesia bo ta kapota jego troche sie dziwnie rozkłada, kolo z lewej anatomia leży, no i te jej tatuaże jak narazie to wygladają jakby jej koleżanka na lekcji malowała długopisem.
Napisano 17 Styczeń 200817 l ale ja mówiłem o tej czerwieni na dole twarzy i na szyi ;) bo kolorystycznie wdg, mnie to ona bardziej pasuje do koloru skory tego goscia. tzn dół twarzy - podbródek masz czerwony, a reszta fioletowawa tam wyżej. tzn jest za mało jednolita, i totalnie nie pasuje do reszty koloru ciała! tak samo szyja, która jest tak czerwona jakby ktoś ją opoarzył czymś tam :) i to jest taki duży kontrast. :) a ja nie mówiłem o całym makijażu, tylko o tym jakby sobie źle podkład na podbródek dała :P pozdrawiam, i miłej nocy ;)
Napisano 17 Styczeń 200817 l Autor Wrzucam update. Mało się zmieniło bo miałem niewiele czasu, żeby nad tym posiedzieć, a sporo dziubania jeszcze zostało. anatomie woja napewno postaram się poprawic (zwłaszcza ręke).
Napisano 17 Styczeń 200817 l Strasznie na szybko - właśnie wybiegam z domu ... Może coś takiego wyjaśniłoby trochę tę rękę na jej ramieniu?
Napisano 17 Styczeń 200817 l a z ta czerwienia chodzi mi o to mniej wiecej (kolor dolu twarzy i szyi nie zgadza sie u Ciebie z tulowiem). aha, i jeszcze na ramieniu jakbys zrobil bardziej fioletowaworozowy to by sie ta reka tego kolesiaodrozniala. a ta druga łapa na biodrze to nie na poważnie ;))
Napisano 22 Styczeń 200817 l Autor Mały update. Podziękowania dla tortura za naprowadzenie z kolorystyką i pomysł na lekką mgłe (zobaczymy jeszcze co ludzie tu na ten temat napiszą ;)). Siegmar: dzięki za tego overpainta - skorzystałem z ułożenia ręki dla starca (choć dałem mu w dłoń co innego). sammael_at: Dzięki.Troche mnie to z szyją i brodą naprowadziło, ale w swojej wersji nie uwzgledniłeś, że przy takim swietle jakie jest teraz na szyi napewno troche cienia będzie.
Napisano 24 Styczeń 200817 l Pomimo podwójnej zbroi na jego prawym barku proponowałbym obniżyć całość w dół dla lepszej estetyki,ręka kolesia po prawej anatomicznie chyba też trochu odchodziła, troche ruszyłem po mojej myśli po obrazku.