javor Napisano 10 Styczeń 2004 Napisano 10 Styczeń 2004 Kolejna honda civic :P może i jestem maniakiem ale co z tego :D Tym razem będzie to model 1987-1992 czyli wcześniejszy od poprzedniego modelu który modelowałem. Mam zamiar zrobić ją w średnich detalach żeby była ładniejsza od poprzedniej ale żeby nie muliła mi kąpa tak jak nissan 300zx (ale ja go jeszcze skończe......zobaczycie [piwo]) a teraz czeas na fotke tego co robie
javor Napisano 10 Styczeń 2004 Autor Napisano 10 Styczeń 2004 i rendery..... jak widać zrobiłem narazie główne kształty karoserii
kozioo Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 Nie jest dobrze... Nie widać zadnych bugów:D Pokaż siatke lowpoly.
Fafex Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 Faktycznie. Nie ma bugów. Aż dziwne. Gratuluje!! :)
javor Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Napisano 11 Styczeń 2004 update!! dorobiłem jakieś oświetlenie żeby było co kolwiek widać no i tylny zderzaczek
Dr0cK Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 respect !! szkoda ze mi tak dobrze nie idzie :( jakim sposobem robiles ????
Loozack Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 Javor, gdzie w Maxie jest opcja \"hide bugs\" ?? bo ja nie mogę znaleźć ;) świetnie ci idzie, tylko akurat tamten model Hondy mi się bardziej podobał :P czekam na updaty :) pozdrawiam [piwo]
kingwins Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 kolejna fachowa robota! Będziesz chyba pracował w Hondzie ;)
javor Napisano 17 Styczeń 2004 Autor Napisano 17 Styczeń 2004 no w końcu coś zrobiłem.... długo nic nie było jak wiadomo przez szkołe i koniec semestru :( no więc jak widać dorobiłem przedni zderzak. obecnie model ma 44.000 face\'ów i renderuje się scanlinem w 3minuty (8x omni + direction light) ktoś się pytał jak robie: polymodeling krytykujcie ;)
kozioo Napisano 17 Styczeń 2004 Napisano 17 Styczeń 2004 Ale co tu krytykować... Jedynie przednie nadkole z tego ujęcia troche koślawo wygląda, ale pewnie to wina ustawienie kamery:] Bardzo solidnie to wygląda. Pracuj dalej.
Loozack Napisano 17 Styczeń 2004 Napisano 17 Styczeń 2004 ciągle nie widzę błędów :P czekam na updaty :) [piwo]
javor Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 dzisiaj wymęczyłem niskoprofilową szeroką oponke :) chyba nie jest zła ale może się myle :P co myślcie o bumpie?? jest OK czy może powinienem go zwiększyć lub zmniejszyć??
kozioo Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 Gitez majonez. Mógłbyś coś dla mnie zrobić?? Machnij jakiegoś buga, vertexa przesuń gdzieś:] Zrób wgnicenie, coś koślawego:] Bo co to za praca bez błędów:D
Loozack Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 ahaaaaaaaaaaaa, mam cie :D w końcu [jupi] na tym ujęciu lewa strona nadkola jest trochę krzywa :P chodzi mi o to przejście pomiędzy karoserią a zderzakiem :) a co do bumpa na oponie to ja bym zmniejszył bump noisa (czy cokolwiek to jest :)) a napis Pirelli zostawił tak jak jest :) pozdrawiam [piwo]
don_filippo Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 Elo. Ale co to zaopona naprawdę, bo wygląda identycznie (prawie - za wyjątkiem zgięcia rowków przy środkowym pasku, i jeszcze jednej drobnej rzeczy) jak Michelin Pilot Sport starej wersji, a widnieje napis Pirelli P1000 !!!! Ona rzeczywiście tak wygląda czy popełniłeś okropną zbrodnie??:mad:
javor Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 kozioo: spokojnie ...... to dopiero początek, jeszcze napewno uda mi się coś zkaszanić :P loozack: niebardzo wiem o co ci chodzi z tym nadkolem :| a co do bumpa to jest to całość w jednej mapie don_filippo: heh, jaki znawca opon :D bierznik robiłem wzorując się właśnie na oponie michelin pilot sport a że nie wyszło to idealnie tak samo to już drobiazg :P a bump jest z pirelli bo tylko taki udało mi się znaleść a i tak nie jest przewidziany do opony niskoprofilowej :| a michelina niechce mi się robić samemu szczególnie że mam tylko jedną fotke tej opony na której dobrze widać bierznik a nie bok więc nawet niewiem jak wygląda :(
Loozack Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 jak widać, trochę mi się ręka trzęsie ;) ale chyba teraz już wiesz o co mi chodziło :) pozdrawiam [piwo]
javor Napisano 19 Styczeń 2004 Autor Napisano 19 Styczeń 2004 aha, o to ci chodzi :] już raz to poprawiałem ale coś jeszcze będe z tym motał bo bez kitu jeszcze jest krzywe:P
kozioo Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 A więc jednak:] Jestem mało spostrzegawczy:] don_fillipo - nigdy by mi nie przyszło do głowy sprawdzać odwzorowanie bierzinika opon i modelu:D
Gość CINE FX 2 Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 wrzuć no teksturkę tej oponki please! Będę bardzo wdzięczny ,bo robię A8 i nie chcę robić rowków w oponie (za dużo czasu)BYŁBYM WDZIĘCZNY
Loozack Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Javor, wrzuć cały model , co się będziesz... ;) czekam na updaty [piwo]
kozioo Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Cine fx - chyba Cie zasmuce, ale z tego co widze Javor użył bumpa tylko do tych napisów na boku opony:D Rowki i tak musisz zrobić w ten, czy inny sposób.
javor Napisano 30 Styczeń 2004 Autor Napisano 30 Styczeń 2004 ehh........... jaka tu pustka :| a wszystko dlatego że mi się zje... dysk twardy i dopiero teraz go \"naprawiłem\" zobaczymy ile jeszcze pociągnie. naszczęście plików maxa nie utraciłem więc biore się za felge [piwo]
Phantom Napisano 30 Styczeń 2004 Napisano 30 Styczeń 2004 i czekamy i doczekać się nie możemy :D rzuciłem tak trzeźwym okiem na ten topic i powiem że bardzo podoba mi się sam model...furka z resztą też...ale jush mogłeś rzucić się na CRXa :P ale nie ważne...poczekamy popatrzymy...a ten furash będzie tuningowany?? czy only standard?? pozdro...
javor Napisano 31 Styczeń 2004 Autor Napisano 31 Styczeń 2004 phantom: może dzisiaj się doczekacie updata. osobiście uważam że civic jest sporo ładniejszy od crx, a tuning przewiduje ale taki drobniutki (bez obwieszania samochodu zbędnym plastixem i wpychania w każdą dziure kolorowych siatexów :P )
kozioo Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 Javor, jak to?? Zero wiejskiego \"tjuninku\" ?? Hehe. Czekam na ten update
Phantom Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 dobrze wiesz że właściwie wykorzystująć ten plastiX i siateX można stworzyć cudeńka...tylko trzeba umieć :P Zresztą przydały by się w Polsce szkoły tuningu...może nie było by tak dużo małyszÓf i kasparoFuf :D
javor Napisano 31 Styczeń 2004 Autor Napisano 31 Styczeń 2004 No i się doczekaliście :) Oto i fela, z założenia miała być taka jak na pierwszej fotce ale wyszło coś innego, ale chyba nie jest źle. Teraz się wezme za tarcze bo jakoś tak pusto w tej feldze :|
Predator Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 fela wyglada naprawde dobrze :) no i model jest naprawdne ladny kawal bardzo dobre roboty odwailes:)
MorF Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 zaje... no, naprawdę bardzo łądna i dokładna felga. Ciekaw jestem jak będzie wygladać z materiałami :-)
Loozack Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 to jest oryginalna fela Hondy ?? bo brzydka jakaś taka :D wygląda trochę, jak podróba OZ Superleggera ;) ale model dobry :) pozdrawiam [piwo]
javor Napisano 31 Styczeń 2004 Autor Napisano 31 Styczeń 2004 Koło ze świeżo zrobioną tarczą, ale jeszcze bez zacisków :( Ma ktoś jakieś rysunki albo fotki zacisków?? bo nawet niewiem jak dokładnie powinny wyglądać :|
javor Napisano 7 Luty 2004 Autor Napisano 7 Luty 2004 dzięki loozack za fotke [piwo] tak mi się spodobała że postanowiłem się do hamulców przyłożyć (a nie tak jak wcześniej zamierzałem zrobić to na odpier...) tak więc zrobiłem też od nowa tarcze bo tamta była niegustowna :P zaciski oczywiście nie są od porsche tylko jakieś stare brembo (tarcza też) bo znalazłem takie blueprinty. oczywiście materiałów jeszcze niema (to tylko kolorki pozmieniane)
Batou Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 O mój boże! Na czym ty to będziesz renderował. Ja rozumiem, że chcesz zrobić szczegółowy model, ale to już zakrawa na masochizm. Przecież tego nie będzie widać :|. Proponuję wymodelować pyłki kurzu na karoserii. Ps. Podziwiam cię za cierpliwość.
Loozack Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 o kuna :o wiesz co, daj te zaciski do galerii jako osobny obiekt ;) [piwo]
hac Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 kurde ja tyle cierpliwosci to bym nie mial... podziwiam
kozioo Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 Ja też podziwiam szczegółowość. Ale popatrzcie na to http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=dde373517ce67701a2ee5756be900a46&threadid=121284 Ten to masochista:]
Batou Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 :| Już sam nie wiem czy mam się z tego śmiać, czy mam to podziwiać. Tak czy inaczej jedno jest pewne : facet lubi bawić się w detale :D. EOT
wiggles Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 A ja sie przywale do jednego- jak sie juz bawimy w takie szczegoliki to czemu napis Pirelli (to logo) na oponie jest tak rozmazany jakby opona byla w ruchu ? :P
javor Napisano 8 Luty 2004 Autor Napisano 8 Luty 2004 dzięki za opinie [piwo] jak by co to całą bryke mam zamiar w podobnym stopniu dokładności co hummer do którego link zamieścił kozioo :) tylko nie wiem kiedy i czy wogóle to skończe :| wiggles: jest rozmyty bo to mapa bump w kiepskiej rozdziałce. z czasem zastąpie ją czymś własnej roboty w wysokiej rozdzielczości.
don_filippo Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 ==> javor napisał: \"jest rozmyty bo to mapa bump w kiepskiej rozdziałce. z czasem zastąpie ją czymś własnej roboty w wysokiej rozdzielczości.\" I dobrze, że zmianisz, bo już nie mogę patrzeć na napis Pirelli na oponie Michelin Pilot Sport:mad:
Kryhas Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 Samochodzik jest naprawde fajny, ale hamulec [wow]jest jeszcze oszałamiający[urwanie glowy]
javor Napisano 14 Luty 2004 Autor Napisano 14 Luty 2004 no wreszcie mam ferie :D umieściłem hamulec tam gdzie być powinien i poprawiłem troszke felge oczywiście dzięki feriom przez te 2 tygodnie praca będzie szła sporo szybciej niż dotychczas :)
WToreK Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Hieh z tym zaciskiem na tarczy to przegiecie totalne, ale tez lubie robic takie szczegoly, szkoda tylko ze tego pozniej nie widac :) A oponka i felgi sa miodzio :D
Rekomendowane odpowiedzi