keraj37 Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 Hello! Oto wizka nic dodać nic ująć. Praca w max, vray i dość dużo ps:) Daje do gallery bo naprawdę jest skończona, uwierzcie:) UPDATE: Jak będziecie chcieli to dam jeszcze reszte pracy: to jest fragment panoramicznej wizki. Reszte wyciełem bo mi coś tam nie pasowało:) Pozdro!
SWRSC Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 troszke małe to jest. I jakiś dziwny ten dof.
keraj37 Napisano 24 Styczeń 2008 Autor Napisano 24 Styczeń 2008 dof dziwny ale mi sie podoba, male bo wyciete, ale robi mi sie wieksza wersja. Dzieki za koment!
krzys!3k Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 daj moze reszte bo rzeczywiscie troszke to male i żle skadrowane, przyczepilbym sie jeszcze do przepalenia (tej bialej smugi) i ziarna - szczegolnie widocznego na podlodze w postaci bialych kropek
piksar Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 Ja tu byłem pierwszy ale odczekałem, też mi ten dof (choć charakterystyczny dla twoich prac) nie podchodzi, jest nieprawdziwy
keraj37 Napisano 24 Styczeń 2008 Autor Napisano 24 Styczeń 2008 hej dam wiekszy render jak sie zrobi. piksar: wiedziałem ze mnie zjedziesz za dofa:) ale nie wiem czemu misie podoba. Ale, ale to w zasadzie nie jest dof: to bylo raczej cammera blur na krancach obiektywu ale po ucieciu wyszlo jak dof.
!Ewert Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 Klimatycznie. Jakie Alkohole dałeś na stół, stawiam na belweder, dzonacha i jakieś winko. PS. -Ile zajeło Ci wykonanie takiej sceny? -Możesz pokazać render bez PS? Pozdrawiam
piksar Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 piksar: wiedziałem ze mnie zjedziesz za dofa:) ale nie wiem czemu misie podoba. Ale, ale to w zasadzie nie jest dof: to bylo raczej cammera blur na krancach obiektywu ale po ucieciu wyszlo jak dof. to nie kwestia zjechania ale render to prawie fotografia a fotografia to prawie rzeczywistość - nie widzę sposobu zrobienia takiego dofa przy pomocy aparatu to tylko tyle
keraj37 Napisano 24 Styczeń 2008 Autor Napisano 24 Styczeń 2008 hej, wywale dofa przy update. Czemu mi sie tak podoba a wam nie??? Tomuś:Pokaze siatke jak mi sie zwolni max - teraz renderuje. Robiłem scenke jakies 1,5 dnia + 0,5 dnia na dopiszczenie w ps i sam rendering. Juz nie daje masakrycznych ustawien, skutkujacych 2 dniami rendera. piksar: masz racje, ale przyznaj ze fajnie wyglada choc nierealnie:)
Ardeni Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 Popraw dofa, tzn zrób od nowa i będzie w miare git
piksar Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 wyglada ciekawie, ale nieprawdziwie - to już ustaliliśmy a ta flaszka z Jasiem Wędrowniczkiem też do poprawy, brakuje jesj szklanej przezroczystości i mocno herbacianej nuty zawartości :)
Fargate Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 Sampling siada, ten "dof" troszkę bez sensu i troszke jak by wyskoczyły kanty na krzesełku -->
Gość ant-3d Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 Czy wszystkie obiekty sa przez Ciebie modelowane? Pytam bo ten czas pracy zaciekawil mnie:)
hax0r Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 Niestety ale dof ssie na maxa jak byś bezmyślnie pociągnął blurem w PS'e Fuj i tyle real render wyostrzone kontury daj temu realistyczności a ten doF wszystko psuje ... zresztą nie można nawet tego tak nazwać za blisko elementy stoją siebie żeby nawet taki efekt uzyskać ... Jak zwykle dobra pracka zepsuta przez jeden mankament :P
peteRlo Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 piksar: '...ale render to prawie fotografia...' A to ciekawe. Ty tak ogólnie, czy konkretnie o tym obrazku?
piksar Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 ogólnie, dobry render powinien być jak fotografia
adam_m Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 Okolice okna (łącznie z widokiem) słabe. Zmieniłym okno na barokowe (więcej zdonień). Jaką techniką modelowałeś krzesła?
Ania Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 Kompozycja mi się podoba dużo bardziej niż w kilku poprzednich pracach. Dof też bym wywaliła. Okno niedopracowane (model). Te kanty też mi się od razu rzuciły w oczy. Smooth groups? Światełko ładne. Które modele są twoje?
peteRlo Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 piksar: 'ogólnie, dobry render powinien być jak fotografia' W takim razie herezje opowiadasz. W wizkach na ogół dąży się do fotorealizmu, takie zapotrzebowanie. Ale dobry render wcale nie musi być fotorealistyczny, tak samo jak np. dobre malarstwo.
Nash23 Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 Mnie się podoba. Twoje prace mają specyficzny styl i klimat. Ani to złe ani dobre. Po prostu inne. Tomuś - przyznaj że nie można nie zajrzeć. I na co Ci to było. Pozdrawiam
keraj37 Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Napisano 25 Styczeń 2008 Dzeki za komenty - raczej pozytywne dzieki! Jak juz pokazliscie jest pare mankamnetów, ale z pracy na prace bedzie ich mniej. Modele 50/50 moje - te detale mam gotowe, po co robic cos co sie ma? Ale rozumiem, powinno byc 90/10 moje:) Robie update z lepszym renderem, wersją panoramiczną i siatką. ciekawa dyskusja na temat fotorealnosci renderu - peteRlo ma racje: nie kazdy render ma byc fotorealsityczny ale piksar'owi pewnie chodzi o rendery wizkowe i wtedy ma racje: wizka ma byc jak zdjecie. Pzdr! Dzieki!
Nash23 Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 Całość jest naprawdę super. Mnie się bardzo podoba. Ale masz talent do psucia fajnych prac. Postać rozpływa się od czubka głowy po podeszwy butów. Troszkę to dziwne i chyba przesadzone. Bump na oknach za duży. Pozdrawiam
keraj37 Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Napisano 25 Styczeń 2008 nash23: hej fajnie ze sie podoba pracka milo mi, a postac jest rozmyta ze niby montion blur tak jak w zdjeciach profesjonalistow:) hax0r: deatle kupilem na 2 DVD na allegro, chyba sa jeszcze wystawione za 60 zl:) warto!
mileS Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 Nie no wiadomo jest całkiem fajnie jedyne co mnie razi to : - Właśnie ten nieszczęsny dof , psuje realność a jak sam napisałeś to podstawa wizki/ - kontrast jakoś tak nie da się na to dłużej napatrzeć bo odpycha(moje zdanie) - No i niektóre modele są niezbyt dopracowane . Ale dajesz , jest coraz lepiej ....
keraj37 Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Napisano 25 Styczeń 2008 a bardzo dziekuje za to ze coraz lepiej:)
Jozeph Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 mi tez sie podoba :) nie bede ci trul o tym dofie bo wszyscy to robią ;) naprawde ladne ;P
Gość ant-3d Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 zdecydowanie na plus :) ale :P dof, kolorystyka i te wolumetryki odrzuca mnie
keraj37 Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Napisano 25 Styczeń 2008 hej dzieki za mile komenty:) ten dof, hmmmmm czemu ktos kiedys wymyslil ten dof! Nie moge sie jemu oprzec a wam sie nie podoba, w jaki sposob go stosuje (wiem ze ogolnie dof sie wam podoba ale realistyczny):/ trudno, wole byc nie konformista i zostawic co wole:) pzdr!
carlosss Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 Jezuuuuuu po co ten człowiek tam się znalazł? whyyyyyyy? błagam Cię na kolanach, wywal go, czy naprawdę nie widzisz, że psuje całość? :| a tak poza tym to ładnie
kamil.ochel Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 a już nawet niech sobie ten dof będzie ale prawdziwy nie maźniety w psie
Lis Napisano 26 Styczeń 2008 Napisano 26 Styczeń 2008 Ładne dość. Tylko smootha na krzesłach zabrakło.
D4D4L Napisano 26 Styczeń 2008 Napisano 26 Styczeń 2008 DOF jest fajny... mi sie tam podoba ... poprostu trafiles na forumowiczów co nie lubią dofu.. pracka fajna... i radzil bym ci reklamowć się takrze na evermotion.org i cg society....
Master Kiełbaster Napisano 26 Styczeń 2008 Napisano 26 Styczeń 2008 to nie jest dof tylko jakiś ubrudzony smalcem obiektyw :P wyrenderuj to z normalnym dofem , teraz to wygląda jak domek dla lalek. no ale klimat jest łał
La R Napisano 26 Styczeń 2008 Napisano 26 Styczeń 2008 Śledzę keraj Twoje prace od samego początku, Twój śmiały debiut, upadek do poziomu błota i...i właśnie. Mój pierwszy post w Twoim wątku bo widzę, ze się rehabilitujesz :). Praca się mi bardzo podoba, nawet ten dof, ale tylko w jednym przypadku, jeżeli na krześle pojawi się lalka coś jak z filmów robionych stopklatką takie makro. Takie było moje pierwsze skojarzenie i jestem na[prawdę przez pryzmat tego wyobrażenia bardzo pozytywnie nastawiony :) Pozdrawiam.
keraj37 Napisano 26 Styczeń 2008 Autor Napisano 26 Styczeń 2008 Dzieki za mile komenty! W koncu sie komus podoba dof:) to nie jest dof tylko jakiś ubrudzony smalcem obiektyw :P wyrenderuj to z normalnym dofem , teraz to wygląda jak domek dla lalek. no ale klimat jest łał hehe, naprawde dobry koment:) Z normalnym dofem to nie to sama:) D4DL: Dzieki za informacje o reklamie na innych forach, skorzystam. carlosss: faktycznie moze sie nie podabac czlowieczek. Ale mi az tak nie przeszkadza. La R: Do poziomu blota? Az tak zle bylo:) abedzie lepiej, bede wrzucal tylko udane pracki. Pzdr wszystkim!
La R Napisano 26 Styczeń 2008 Napisano 26 Styczeń 2008 Oj,zle ująłem,hehe. Mialo byc,ze do poziomu,w którym zostałeś zmieszany z błotem, no tego nie zaprzeczysz - wybacz. Czekam na tę Twoją panoramę:)
keraj37 Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Napisano 27 Styczeń 2008 a rozumiem, nie zaprzeczam, tak bylo:)
Maykel Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 hmmm właśnie się uczę DOF'a i ten Twój jest sztrrrrrasznie nienaturalny, ale skoro Tobie sie podoba ;) DOF działa tylko na określonym odcinku sceny :/ nie może być tam gdzie lubisz ;) Najfajniejszy jest ten pierwszy kadr z krzesłami.
Rekomendowane odpowiedzi