Napisano 28 Styczeń 200817 l Witam Jestem nowy na forum i nie znalazłem żadnej informacji o opisie poszczególnych funkcji w 3ds max.Chciałbym aby jakis user opisał funkcje, czym się danym przyciskiem robi.Z góry dziekuję za pomoc.
Napisano 28 Styczeń 200817 l Pownienieś wiedzieć, że zwykle producenci dołączają do programów dokumentację swoich produktów, w których to objaśniają.
Napisano 28 Styczeń 200817 l Ok, dajesz jakies 100 za godzine i moge pisać, ale troche tego będzie. Innych czlonkow forum przepraszam za to ze troche psuje rynek tak niskimi cenami, ale w sumie lubie sobie popisac od czasu do czasu.
Napisano 28 Styczeń 200817 l proszę bardzo, uczynność to nasza specjalność btw. każdy zaczynał od F1, książkę kup, jakbyśmy na każdy taki post odpowiadali to na resztę obowiązków życia by zabrakło
Napisano 28 Styczeń 200817 l Autor A moze ktos będzie taki "uczynny" i opisze podstawoe funkcje? A ile taka ksiązka kosztuje?
Napisano 28 Styczeń 200817 l To ja dziekuję za taka pomoc. Nastepny zadowolony user forum :) A moze ktos będzie taki "uczynny" i opisze podstawoe funkcje? Ale Tomala nie klamie, wszystko opisane jest pod F1. Biblia 3d Max kosztuje cos ponad 100zl o ile dobrze pamietam, sprawdz na stronie heliona.
Napisano 28 Styczeń 200817 l Autor DObra dzieki mirach A wie ktos w jakim programie jest zrobiony ten model? http://www.3d-palace.com/forum/showthread.php?t=6765[/url
Napisano 28 Styczeń 200817 l nie da się odpowiedzieć na to pytanie, nie ma śladu interface-u na renderach
Napisano 28 Styczeń 200817 l Sądząc po kolorze tła to może być MAX. Wartości RGB są takie same na obrazku jak i w MAXie ;) Oczywiście nie wiem jakie tło mają inne programy...:p
Napisano 28 Styczeń 200817 l Raczej na pewno max. Chyba tylko tam są takie ładne, kolorowe obrazki (siatki) ;)
Napisano 28 Styczeń 200817 l michal91: na głównej stronie forum znajduje się dział tutoriale a w nim dział podstawy. tam znajdziesz książkę w pdfie Pasków w którym objaśnione są podstawy interface'u programu 3ds max.
Napisano 28 Styczeń 200817 l to ja Ci powiem jakieś klawisze gdyby Ci zniknęły gizma transformacji wciśnij "X" gdyby przy przesuwaniu kamery obiekty zmieniały się na bounding box wciśnij "O" tryb wireframe/shaded "f3" edged faces "f4" szybki render "F9" okno render "F10" material editor "m" enviorment i efekty "8" utworzenie kamery z aktywnego perspektywicznego (nie izo) widoku "Ctrl + C" przejście do widoku perspektywicznego "p" klawisz który wymodeluje wszystko za Ciebie "F1" papa pozdrawiam, Biblia jest świetna dla początkujących a jej cena detaliczna (max8, 1429 stron) to 147zł brutto. Zawiera krążek DVD
Napisano 28 Styczeń 200817 l Autor Dziękuje wam wszytskim, ale gdzie tu sie przyznaje punkt danemu userowi?
Napisano 28 Styczeń 200817 l Ten model mógł powstać w praktycznie każdym programie do 3d ale skoro interesuje Cię 3ds max to dla zachęty powiem że w maxie zrobisz wszystko więc taki model nie będzie problemem jeżeli chodzi o soft. Ups ale długo pisałem tego posta bo aż pięć osób mnie wyprzedziło, chyba rekord. Punktów nie masz co przyznawać bo i tak nikomu nic nie dadzą - masz za mało postów.