Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym sie was zapytać czy znacie jakieś sklepy internetowe albo normalne gdzie mozna nabyć sprzęt do sculptowania :) nie wiem nawet co dokladnie bo sie jeszcze nie znam :D ale jakaś glinka odpowiednia i narzędzia czy cos :) będe wdzięczny za rady itd :)

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

ja używałem FAMO soft, modelina (nie mylić z taką lipną modeliną dla dzieci:P) którą można dostać w empiku. Różne kolory choć podobno różne kolory rożnie sie ugniatają. Nie wiem miałem tylko jeden, jasno brązowy. Żeby stwardniała trzeba ją upiec więc nie ma sie co śpieszyć. Ładnie sie wygładza terpentyną.

Co do narzędzi to nie wiem czy potrzebne są jakieś oryginalne, są drogie a łatwo se można samemu zrobić.

Nie wiem też co chcesz robić, bo jeżeli np. człowieka naturalnej wielkości to raczej famo sie nie nada:)

Napisano

Ostatnio na conceptartcie widziałem potworka wymodelowanego z masy Super Sculpey -> (link do tematu). A co do narzędzi to zobacz tutaj

Jednak też mi się wydaję, że przynajmniej niektóre z nich można sobie samemu zrobić :).

Pozdrawiam

Napisano

Hagelades - ten wątek widzialem ale w polsce ciezko tą glinke czy modelinke dostać :P z tego co sie zoriętowałem

Freedom Fighter - znalazłem coś takigo jak FIMO a nie FAMO :) pewnie o to ci chodzilo

czekam na więcej propozycji

Napisano

nawet na pewno o to;D

nie czekaj tylko kup sobie fimo bo to najlepsza modelina na polskim rynku teraz.

Napisano

czytalem ze szara zwykla glinka na początek nie najgorsza ale nie znalazłem miejsca gdzie ją mozna kupic albo chociaż innej :) jednym słowem ni ma nic , a co do tej Fimo to tak jakby troche jej mało :) jak kostki 5cm x 5cm , przydalo by sie z 0,5kg

edit: o znalazłem coś takiego :) czy to wogóle sie nadaje ? :D http://www.paperart.pl/glina-rzeÂźbiarska-500g-mona-p-82874.html?osCsid=4700445cca0c6d5c0ceee287ed477821 jeszcze jest taka sama tylko że samoutwardzalna

Napisano

super :) a nie wiecie czy to jest dość plastyczne ? tzn czy sie łatwo to ugniata czy sie trzeba męczyć xD to tak tylko zciekawości...

a tak wogóle to na allegro ni ma ta oferta nie śmiga...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności