Skocz do zawartości

Obiekt 3D: Róża

Rekomendowane odpowiedzi

Nic tu na razie do pochwalenia się, ale zakładam ten topic, bo może ktoś może mi pomóc z doborem tekstur i materiałów. Na razie chodzi mi ogólnie o tekstury, jeżeli ktoś ma jakieś fajne i mógłby podzielić się linkiem to będę bardzo wdzięczny:)

Plany: Niewielkie zmiany w modelu, to co jest raczej zostanie już tak ale jeszcze trochę rzeczy się pojawi. Zwłaszcza, że łodyga taka pusta i aż domaga się tam więcej.

Dodaje jeszcze tą pierwszą w lepszej jakości:

http://images33.fotosik.pl/143/c7fe0b9017fab3bf.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

No łodyga to na pewno, w końcu nie ma róży bez kolców ;) a i listek by się jakiś przydał. Trochę jakoś dziwna ta główka, myślę że te wewnętrzne płatki powinny sięgać wyżej, a te skrajne powinny być nieco mniej wygięte.

Dobrze, wciąż jeżeli ktoś mógłby się podzielić wie skąd wziąść ładną teksturę na płatki róży to byłbym bardzo wdzięczny.

Poniżej postęp w pracy. Wiem jak wygląda ta wstążka i to będzie jeszcze poprawione:)

Za pięć złotych dostaniesz w każdej kwiaciarni ładną teksturę, myślę, że żaden problem samemu namaziać.

Taaa, a potem właściciel będzie chciał być w napisach końcowych ^^

A poza tym, nie słyszałeś o czymś takim, jak wyszukiwarka grafiki w google?

http://images.google.pl/images?hl=pl&q=r%C3%B3%C5%BCa&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2

Jaki właściciel, jak kupisz różę to ty będziesz właścicielem.

Marcin radzę dowiedzieć się na temat SSS (sub surface scattering), takie rozproszone światło w płatkach, będzie ładniej.

jak robiłem różę to poszedłem do kwiaciarni, kupiłem trzy. jedną rozebrałem i zeskanowałem na tekstury, drugiej użyłem jako referki, a trzecią dałem mojej kobiecie. same plusy. W każdym razie skany są świetne jako źródła tekstur.

No tak i z tego wszystkiego nie dałe końcowego efektu. Wyszło jak wyszło, ukochanej się podobało i praca została doceniona:) To koniec to coś nie dużego bo też dużych umiejętności nie mam jak widać, ale idziemy dalej:)