Napisano 9 Luty 200817 l Nic tu na razie do pochwalenia się, ale zakładam ten topic, bo może ktoś może mi pomóc z doborem tekstur i materiałów. Na razie chodzi mi ogólnie o tekstury, jeżeli ktoś ma jakieś fajne i mógłby podzielić się linkiem to będę bardzo wdzięczny:) Plany: Niewielkie zmiany w modelu, to co jest raczej zostanie już tak ale jeszcze trochę rzeczy się pojawi. Zwłaszcza, że łodyga taka pusta i aż domaga się tam więcej. Dodaje jeszcze tą pierwszą w lepszej jakości: http://images33.fotosik.pl/143/c7fe0b9017fab3bf.jpg
Napisano 9 Luty 200817 l No łodyga to na pewno, w końcu nie ma róży bez kolców ;) a i listek by się jakiś przydał. Trochę jakoś dziwna ta główka, myślę że te wewnętrzne płatki powinny sięgać wyżej, a te skrajne powinny być nieco mniej wygięte.
Napisano 13 Luty 200817 l Autor Dobrze, wciąż jeżeli ktoś mógłby się podzielić wie skąd wziąść ładną teksturę na płatki róży to byłbym bardzo wdzięczny. Poniżej postęp w pracy. Wiem jak wygląda ta wstążka i to będzie jeszcze poprawione:)
Napisano 13 Luty 200817 l Za pięć złotych dostaniesz w każdej kwiaciarni ładną teksturę, myślę, że żaden problem samemu namaziać.
Napisano 13 Luty 200817 l Za pięć złotych dostaniesz w każdej kwiaciarni ładną teksturę, myślę, że żaden problem samemu namaziać. Taaa, a potem właściciel będzie chciał być w napisach końcowych ^^ A poza tym, nie słyszałeś o czymś takim, jak wyszukiwarka grafiki w google? http://images.google.pl/images?hl=pl&q=r%C3%B3%C5%BCa&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2
Napisano 13 Luty 200817 l Jaki właściciel, jak kupisz różę to ty będziesz właścicielem. Marcin radzę dowiedzieć się na temat SSS (sub surface scattering), takie rozproszone światło w płatkach, będzie ładniej.
Napisano 13 Luty 200817 l jak robiłem różę to poszedłem do kwiaciarni, kupiłem trzy. jedną rozebrałem i zeskanowałem na tekstury, drugiej użyłem jako referki, a trzecią dałem mojej kobiecie. same plusy. W każdym razie skany są świetne jako źródła tekstur.
Napisano 13 Luty 200817 l rozo... rozo... nasz jest swiat, zostaniemy wciaz mlode ;)... Dla ukochanej, czy ukochanego? :D
Napisano 27 Luty 200817 l Autor No tak i z tego wszystkiego nie dałe końcowego efektu. Wyszło jak wyszło, ukochanej się podobało i praca została doceniona:) To koniec to coś nie dużego bo też dużych umiejętności nie mam jak widać, ale idziemy dalej:)
Napisano 27 Luty 200817 l proponuje przypatrzec sie róży.....widziales kiedys zeby roza miala liscie na koncach łodyg? dlatego wyglada dziwnie
Napisano 27 Luty 200817 l Autor ? O które Ci chodzi liście? Wiem, że te które tam są wyglądają bardzo mizernie, ale lepszych nie miałem pod ręką.