Napisano 11 Luty 200817 l Witam, mam taki problem - pracuje na 2 monitorach, z laptopa i zewnetrzny. Problem polega na tym, ze gdy np przeniose sie w inne miejsce, gdzie nie dysponuje dodatkowym monitorem, czyli odpalam maxa na 1 monitorze, to zostaja wszystkie ustawienia okien z trybu pracy dla 2 monitorow (nawet gdy w systemie wylacze obsluge 2 monitorow). Z tego powodu np nie moge sie dostac do okna materialow czy renderingu, bo wczesniej byly na innym monitorze i max zapamietal ich koordynaty. Co zrobic, aby wrocily na pierwszy/glowny monitor? Pozdrawiam, Kalais
Napisano 11 Luty 200817 l Autor hmm, w pliku 3dsmax.ini znalazlem m.in linijki odpowiadajace za pozycje okienek, moge je recznie zmienic... [MtlEditorPosition] MainWindow=1463 1 367 1007 [MaterialBrowserDialogPosition] ModalDimension=2064 75 332 751 [EnvironmentDialogPosition] Dimension=1859 159 355 776 [RenderDialogPosition] Dimension=2213 21 458 1005 ...i to w jakis sposob rozwiazuje moj problem, ale moze ktos zna bardziej wygodny sposob "zresetowania" pozycji paneli?
Napisano 11 Luty 200817 l mozna to zrobic bardzo łopatologicznie, 2 pliki 3dmax.ini!:) tez ostatnio mialem taki problem, tylko wiazał on sie z kolejnoscia monitorow! albo poprostu edytowac ten plik, innych rozwiazan chyba nie ma
Napisano 11 Luty 200817 l sam mialem ten problem jak w niemczech nie mialem drugiego monitora i progress bar renderu znikal za krawedzia i nie moglem anulowac ani nic
Napisano 11 Luty 200817 l Autor mozna to zrobic bardzo łopatologicznie, 2 pliki 3dmax.ini!:) tez ostatnio mialem taki problem, tylko wiazał on sie z kolejnoscia monitorow! albo poprostu edytowac ten plik, innych rozwiazan chyba nie ma z tymi 2 plikami to nie jest glupie, dzieki :) wystarczy wywalić 3dsmax.ini to mi nie odpowiada, bo przez to resetuja sie tez rozne inne ustawienia
Napisano 11 Luty 200817 l to mi nie odpowiada, bo przez to resetuja sie tez rozne inne ustawienia tylko potem prefsy się ustawia max5 min i wczytuje zawczasu zapisane ui (a tam nie ma informacji o położeniu okienek) i voila :)
Napisano 12 Luty 200817 l Autor tylko potem prefsy się ustawia max5 min i wczytuje zawczasu zapisane ui (a tam nie ma informacji o położeniu okienek) i voila :) hehe, jednak 2 pliki wydaja mi sie byc szybszym i wygodniejszym rozwiazaniem :P