Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej, odgrzebuje temat bo mam pytanko do dual-screen'owców:

Jak wygląda połączenie DVI + D-SUB kontra DVI + DVI ?? Czy są jakieś różnice??. Kupuje drugi monitor - raczej niskobudżetowy. Juz go w sumie zamówilem ale zwrocilem uwage (co wczesniej wydawalo mi się oczywiste), ze nie ma złącza DVI. Mam się martwić i probować wymienić, czy mogę spać spokojnie ??

Pozdro, dzięki z góry!

• Odpowiedzi 55
  • Wyświetleń 9,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Żadnej znaczącej różnicy - jakbyś miał nieodpowiednie złącza karta-monitor to kupujesz przejściówke za 20 zł i tyle

Napisano

ja całkiem niedawno bawiłem się 2 monitorami podpiętymi do stacjonarki (2xsamsung 17" 5:4-nie pamiętam modeli) z graficzną kartą która ma 2xdvi - użyłem 2 przejściówki dvi->d-sub które dostałem razem z graficzką i wszystko działało luksusowo. Ale jeden monitor miał zawsze mniej wyraźny obraz. Możliwe że coś z przejściówkami było nie tak. Co do samych różnic dvi-d-sub to jest różnica w jakości obrazu. Ja bardzo wyraźnie widziałem na swoim monitorze taki efekt skakania obrazu na d-sub na takim ciemnym granatowym tle (jak tło w ogame). Zmiana czestotliwości odświeżania tylko troszkę polepszyła obraz. Po zmianie na dvi obraz żyleta.

Napisano

heja

2 monitory to super sprawa, ale nie ma róży bez kolców - może ma ktoś patenty na mmoje bolączki :(

1) Odpalam na jednym ekranie maykę, na drugim photoshopa - niby wszystko pięknie ale wtedy powierzchnia robocza tabletu zmniejsza się o połowę :( Da się jakoś tak żeby tablet działał tylko na ekranie x2 (do mayki i tak używam tylko myszki).

2) Mayka 8.5 64 bit - jak przeżucę soebie UV editor na drugi ekran, to zaraz pojawiają się jakiegś problemy z odświeżaniem obrazu uvek albo zupełnie uv editor zupełnie przzestaje reagować, co praktycznie uniemożliwia pracę. ktoś wie jak to obejść?

z góry Cheers :)

Napisano

dobra... zainstaluj (lub wystarczy płyta) sobie Mandrive gdzie masz np. 9 pulpitów... jeśli potrzeba.. dlaczego..?.. a dlaczego ludzie kupują większe biurka..?

żeby więcej śmieci się zmieściło.

pozdrawiam.

P.S. nie jestem zwolennikiem Linuxa ale warto się przyglągać tej platformie..:)