Napisano 13 Luty 200817 l Proste pytanie. Czy da się przykleić jeden obiekt do drugiego aby jednocześnie zostały oddzielnymi obiektami. Chciałbym zanimować otwierające się drzwi i chciałbym do nich "przykleić klamkę".
Napisano 13 Luty 200817 l Można grup, link także ale w ostateczności. Ja polecam Ci opcję Attach. Tylko u mnie działa to gdy obiekt miał convert-a. Aby to zrobic kliknij prawym na obiekcie i wybierz Attach. Potem można Detach. I w sumie to jest prostsze od Group:) Pozdrawiam RysioK
Napisano 13 Luty 200817 l do klamki link bedzie najlepszy, bo wtedy tworzysz zaleznosci, i dalej mozesz latwo animowac osobno i klame i drzwi, z tym ze klamka bedzie podarzala za drzwiami;) attach kiepsko sie od tego nadaje;) group tez niebardzo bo max ma problemy z piwotami dla grup (przynajmniej u mnie:)
Napisano 14 Luty 200817 l Ja użyłbym Group, a to dlatego, że: 1. Łatwo manipulowac w razie zmian 2. Można umieszczac na innych warstwach (dla niektórych ważne) 3. Łatwo przypisuje się materiały dla oddzielnych obiektów, a Atach utrudnia lub uniemożliwia wszystkie te czynności Poza tym przy Ungroup - pivoty wracają na swoje pierwotne miejsca, a przy Atach/Detach nie pamiętam.