Kluś Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 A czemu tak sądzisz? quote] no nie wiem pytam raczej. jaka jest zatem różnica?
Hynol Napisano 19 Luty 2008 Autor Napisano 19 Luty 2008 Hmmm.. Planarne światła to VrayLighty po prostu. Displacement na masce poszedł prosto - od czarnego tła w kierunku bieli jako wypukłości. Vraydisplacement mod ustawiony bez shifta na "wypychanie" czyli amount na +. Tekstura wygląda tak: Zrobiona z rzeczywistego mesha przez rendering z-buffera. Z ciekawostek - pewnym zaskoczeniem było dla mnie obsługiwanie przez Vraya (maxa?) tekstur jedynie do wielkości 4096x4096 - większe użyte jako displacement były skalowane do tej rozdziałki co dawało bolesne skutki. Tutaj jeszcze kawałek renderu w pełnym rozmiarze rzeby można było zobaczyć jakie wielkie to było bydle: 1
Ardeni Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 a to przez ten displace nie pokazałeś ujęcia z tyłu :P w takim razie 4,5 :)
Hynol Napisano 19 Luty 2008 Autor Napisano 19 Luty 2008 Znaczy się sugerujesz że nie widać wlotów? Otóż widać bo tam jest pociągnięty difuse czarny z tekstury o dwa razy większej rozdziałce :).
oo79 Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 materiały, studio i model na 5-ke. Nie moje brocha z tymi autami ale uwazam to za bardzo udany model. Gratukacje Hynol.
!Ewert Napisano 20 Luty 2008 Napisano 20 Luty 2008 materiał opon mi sie w ogolę nie podoba, a tak to super ;]
3grosze Napisano 21 Luty 2008 Napisano 21 Luty 2008 bardzo mi się podoba :-) szkoda, że ludek plastikowy i tekstura "brudu" na nadkolach taka sama wszędzie reszta ideolo :-)
ptaszek Napisano 27 Luty 2008 Napisano 27 Luty 2008 pikne :) ja przyczepiłbym sie tylko do zabrudzen, ktore sa ponakladane bez nawet najmniejszego obrotu czy przesuniecia :) (blotniki z identycznymi plamami blota) :P ale moze sie czepiam reszta ***** najsss
Hynol Napisano 27 Luty 2008 Autor Napisano 27 Luty 2008 Jako że to nie bród tylko odbicia chmur na niebie od kiepskiej HDRKi, to ja się nie poczuwam ;). Takiego błędu z teksturą bym raczej nie zrobił. Fakt że mogłem już olać chmurki i gradient niebieski dać, nauczka na przyszłość.
Rekomendowane odpowiedzi