Napisano 18 Luty 200817 l Może ktoś podpowiedziec co zrobic żeby jakis animowany element zniknął? Konkretnie chodzi mi o kroplę wpadającą do wody. Najpierw ją widać, później wpada do wody i "znika". Nie wiem czy to mozliwe ale moze da się jakoś zmieniać przezroczystość materiału w czasie... Pewnie banalne ale jakos nie przychodzi mi nic do głowy :/ Z góry dziekuję.
Napisano 18 Luty 200817 l Po prostu zanimuj opacity materiału w material editorze, pobaw się modyfikatorem ripple dla uzyskania efektu fali na powierzchni wody po wpadnięciu do niej kropli.
Napisano 18 Luty 200817 l Eeee... jeśli to max to nie potrzebnie bawić się przezroczystością materiału... po prostu weź: 1. Zaznacz obiekt, który chcesz "zniknąć";D 2. PPM na nim i obiect properties; 3. Zakładka Rendering Control; 4. Visibility-masz 1.0, zanimuj to tak, żeby zmniejszyło się do 0 (wtedy będzie niewidoczne) 5. oczywiście jeśli chcesz, żeby zanikanie było natychmiastowe, to zrób to z klatki np. 54- wartość "1", klatka 55- wartość "0". Jeśli ma być płynne, to np. z klatki 2- "1" do klatki 87- "0" Pozdrawiam
Napisano 20 Luty 200817 l Autor Dzieki za pomoc. Miłosz3ds dokładnie o to chodziło :) Mówiłem ze proste ^^