martusss Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 hallo potrzebuje pomocy robie pierwszy raz w 3dsmaxie idzie calkiem niezle ale nie wiem jak , co zrobic aby cien byl, projektuje domek, i chcialabym aby przy renderowaniu byl cien :)pomocy bawie sie z tym od dwoch godzin ratunku proszeeeeeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Zaznacz w opcjach światła cast shadow. Jeszcze by się przydało info o wersji maxa, renderera i typie światła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Temat z jeszcze czterema wykrzyknikami wyglądał by bardziej przekonująco... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 A ta jedynka na koncu dodaje pewnego smaku do calej wypowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martusss Napisano 22 Luty 2008 Autor Share Napisano 22 Luty 2008 co do swiatla to nic jeszcze nie kombinowalam tznmam bryle ze wszystkim bez jakich kolwiek opcji swiatla,cccccccccccccc co mam dac..? jakie aby bylo dzienne,potrzebuje prostego cienia ktory rzuca budynek, mam 3ds maxa 9, zaraz poszukam tego cast shadow.... musze dzis to skonczyc wiec prosze o pomoc!!!!!:) co do rendera... to nie wiemmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 skylight dodajesz zanzaczasz cast shadows. Dodajesz jeszcze światło Directional Light. Ktore bedzie służyło za słońce. Ustawiasz mu cast shadow -> raytraced. Zwiekszasz mu(światłu) Hotspot i Falloff do bardzo dużych wartości. Ustaw na swoje miejsce. skylighta nie musisz dotykać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Wstaw direct light i w opcjach włącz cienie. Palce ci drżą, widać po ilości literek w niektórych słowach, nie pij tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martusss Napisano 22 Luty 2008 Autor Share Napisano 22 Luty 2008 hahahahah tak tak drza bo nie spie po nocach:):) dzieki zaraz przetestuje propozycje pozdrawiam:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Slodkie malenstwo ;) Pierwszy raz w maxie i juz deadline? Wspolczuje :) Ludzie mysla ze to takie proste, 2 godzinki i zrobione. Wciaz mnie to zaskakuje. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martusss Napisano 22 Luty 2008 Autor Share Napisano 22 Luty 2008 wiesz ze jednak proste:) i teraz caly domek w godzinke bym zrobila:) ladnie:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 hahahahah tak tak drza bo nie spie po nocach:):) dzieki zaraz przetestuje propozycje pozdrawiam:):) nie rob tak :P to na dobre zdrowiu nie wychodzi, tez tak robie i czasem nie umiem sie skupic na najprostrzych czynnosciach :P a wiesz jak trudno zasnąć potem przed 5 rano ? kladziesz sie i wczesniej zeby naprawic stan swojego zdrowia i samopoczucia gdy słonce swieci a tu nic nie da sie zasnac :P co do cieni to moze sproboj f1 i shadows w searchu poszukac bo w cieniach tez jest kilka opcji wiecej niz tylko on/off Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 to wrzuc tutaj ten domek jak Ci wyszedl hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hawk111 Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 Chciałbym go zobaczyć... Ja jak popatrzyłem na swoją pierwszą samodzielną scenę po renderze który też był spartolony spadłem z krzesła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi