Jump to content

Problem z uruchomieniem Maxa

Guest dartspawaczviader

Recommended Posts

Guest dartspawaczviader

Hej, mam problem z uruchomieniem 3ds.a [dotyczy to zarówno wersji 8,9 jak i 2008...]. Nie mam żadnych problemów z instalką, natomiast po próbie uruchomienia z ikony nic się nie dzieje, bądź też na chwilę pokazuje się okienko firmowe [to od wczytywania], zaraz potem znika i nic dalej się nie dzieje... Nie potrafię sobie z tym poradzić mimo parokrotnej reinstalki. Przy wcześniejszej instalacji windy xp działała mi chociaż 9tka... Proszę o pomoc.

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nie wiem od czego to jest

wiem że napewno reinstalowanie nic nie pomoże

odinstaluj wszystkie autodeski

potem wszystkie katalogi z dysku usuń

wejdz start->uruchom->regedit potem w menu rejestru znajdz klucz wpisz nazwe programu np 3dsmax wszystkie wyszukane klucze usuń

aż gdy niebędzie nic znajdywał,

odpal kompa jeszcze raz,

zainstaluj maxa i powino działać

hmmm... mam to samo ;/. Pokazuje sie okienko ładowania... łąduje pluginy i nagle po ok.3 sek. wyłącza sie. Myslałem najpierw, ze to wina jakiegos pluginu, ale niezależnie od ilości załadowanych, okno zamyka sie mniej wiecej zawsze po tych 3 sek. Patrzyłem też w procesach. Pojawia się tam 3dsmax, ale jak juz pisalem, znika ( nie pożera jakiś ogromnych ilości RAMu. Mam 1,5Gb, a max, do momentu zamkniecia, wykorzystuje ledwo ok. 77 Mb.

Patrzac na wymagania minimalne (athlon xp; 512mb ram; 500mb HDD; directx 9c... ) powinno iść, a nie idze... moze najnowsze sterowniki do karty ( mam raeona 9550 ) by cos dały... ;/. No chyba ze, WMAGANY jest minimum shader model 3 ( potrzebny do uruchomienie niektorych funkcji ), wtedy klops ;/.

P.S. Pisze o maxie 2008