Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy jest taki w Polsce? Szukałem, ale tylko znalzłem nieokreślonego 'anysoft'.

Chętnie poznałbym doświadczenia przy zakupie zbrusha na stronie pixologic.

Ile faktycznie czeka się na przesyłkę?

Czy faktura jest dołączana, czy też wyświetlana w formie html lub przesyłana w pdfie?

Czy faktura jest w j. pol.?

Dzięki z góry za ewentualne podpowiedzi.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Napisz do nich i zapytaj o fakture, myślę, że nie będą robili problemów z przesłaniem w jakiejkolwiek formie..

Napisano

Co z tego, że pixologic nie będzie robił problemów z przesłaniem faktury, jak nasza kochana skarbówka będzie robiła problemy, żeby odliczyć z tego vat, albo wciągnąć w koszta... (de facto możesz odliczyć tylko na podstawie polskich faktur, albo jak masz europejski nip to na podst. faktur z ue).

A jak nie masz firmy, to nie bierzesz faktury, no bo i po co ? Poświadczeniem legalności jest twój klucz licencyjny.

A tak już całkiem na boku to często bardziej opłaca się brać bez faktury u producenta niż u polskich złodziejskich dystrybutorów (niektórych, żeby nie było, że wszystkich obrażam) i odliczać vat + wciągać w koszty...

Napisano
  • Autor
możesz odliczyć tylko na podstawie polskich faktur, albo jak masz europejski nip to na podst. faktur z ue)...

Nie wiem skąd czerpiesz te informację, ale z tego co wiem bez problemu można wrzucać w koszta nawet z US - o ile znam ustawę o podatku należnym i naliczonym i ustawę o usługach świadczonych drogą elektroniczną. Chyba, że coś się ostatnio zmieniło. Ale byłbym wdzięczny za konkretny namiar.

Dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Ps. Gorzów Wlk :), w sumie jestem z południa, ale czasami tam jestem przejazdem i ...na łyżwy, ładny jest ten kompleks sportowy.