Paul_PL Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Zamieszczam narazie tylko jedna ,którą zrobiłem w parę godzin.Oceniajcie ,wytykajcie wszystkie błędy! mam z tym mały problem -nie wiem jak nadać ruch tej postaci.Chciałem uchwycić moment wystrzału z tej broni ,która jest naprawdę silna.Niestety coś mi niewychodzi.Please ,help me!Postaram się naprawić co nie będzie pasować,jeżli będę w stanie:D Resztę pracek wyśle jak nauczę sie anglika :/ http://pawelmatysik.webpark.pl/gunner2_small.jpg
ikim Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Według mnie praca jest dosc nieczytelna mur zlewa sie z tłem, nogi postaci ze ścianą. Zarys drzew i domków na choryzoncie narysowales ostrą kreską przez co strasznie wychodzi do przodu a podłoże odpusciłeś sobie zupełnie - wszystko wygląda jakby było zawieszone w powietrzu. W samej postaci i armatce przydałoby się nieco więcej detalu jakies nacięcia na lufie, szwy na kombinezonie teraz wygląda jakby było z tego samego materiału. Więcej kreski i róznorodności:) Pozadrawiam i czekam na dalsze prace.
Paul_PL Napisano 19 Styczeń 2004 Autor Napisano 19 Styczeń 2004 No tak ,zapomniałem dodać ,ze to tylko przepakowany szkic ;P Specjalnie chciałem zrobić ,by przez ten dym nic nie było widać,sądzę ,że tak jest troszke naturalniej.Zresztą miał to być kurz ,pył wzniecowy przez tą broń (i gdyby sie przyjżeć to wzdłuż podłoża ,od broni do postaci nei ma dymu. A to coś w tle to zniszczone budynki-zawsze jak tak rysowałem...widać musze to zmienić.Miałem jeszcze zamiar zrobić taką animacje w 3ds ,ale dopiero muszę go opanoweać. A tutaj obiecany nastepny rysunek.Nie pytajcie mnie kto to jest.Ciekawe czy zgadniecie? :D
Paul_PL Napisano 19 Styczeń 2004 Autor Napisano 19 Styczeń 2004 A tutaj projekcik broni(jak narazie podbał sietylko jednej osobie :():
Carioca Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Eeee no mnie sie to za bardzo nie podoba...Może jak dodasz do niej trochę więcej szczegółów:D (Chodzi mi oczywiście o karabin) A ten gość z obrazka to pewnie Sthur.Nawet podobny ale jakiś taki \"niepełny\" :D
biglebowsky Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 O pierwszej pracy nie ma co mowic, sliczna nie jest, postac faktycznie mocno sztuczna, jesli nie wiesz jak powinna stac to wykozystaj lustro lub kogos obok zeby przez sekunde postal, po to tylko zeby moc zaobserwowac jaki ta postac ma miec ruch. Sympatyczny jest za to drugi rysuneczek, i chociaz nie wiem kto to ma byc to zaczynaja sie na nim ciekawe rzeczy dziac, jakies przetarcia, slady lini itp. chociaz sama facjate i oczy potraktowales juz z duzymi uporszczeniami. A karabin jest mocno w powijakach jak narazie.
Dr. eA Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Nie wiem za bardzo po co ten obrys twarzy (mowie oczywiscie o 2 pracy). Mysle zeby to potraktowac gumeczka i bedzie ladnie. Ksztalt broni obiecujacy ale nie ma pozatym co oceniac. W 1 pracy sie wszystko zlewa, musisz na to uwazac na przyszlosc.
Paul_PL Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 Dzięki za zainteresowanie!Tak przy okazji tofajnie ,ze zajżał tu takze Pan Moderator:D) Co do lustra ,to masz racje...po narysowaniu go ustawiłem się w odpowiedniej pozycji i natchymiastowo puknołem w czoło...cóż-człowiek uczy sie na błędach. Spróbuję to poprawić w scence (3D),którą mam zamiar z kumplem. Jak by co to nei Stuhr-choc też byłem zdziwiony jak to zobaczyłem[lol2]Przy okazji przesyłam następnego WIP-a.
Carioca Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 No bardzo mi się podoba!!!!Różnica kreseczki, temat, ogółem wykonanie.Jedyne do czego mogę się przyczepić to to że te kabelki tak przy prawicy coś ledwo wiszą, w końcu musi się na czymś trzymać.Ale jest orajt nawet bardzo:D. Pozdrawiam!!!! PS:No to kto to jest jak nie Sthur??
sly Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 2 i ostatnia praca - bardzo fajne... jak dla mnie... jeśli chodzi o karabin... to jest trochę nie ergonomiczny (ciężko byłoby z niego celować)...ale ma fajny kształt... pozdrawiam...i nie doradzam...
Amrun1 Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 najbardziej mi sie 2 rysunek jednak podoba...ostatnie tez fajne... ale temat wałkowany chyba na milion sposobów... od ghost in the shell poprzez appleseed na ghost riderze koncząć pomijajac mase innych tego tupu okablowan robotow, ludzi, droidów, klonow na wszelakich ilustracjach...
Paul_PL Napisano 21 Styczeń 2004 Autor Napisano 21 Styczeń 2004 Dziki ,ta broń może na projekcie nie wyglada ciekawie ,ale w 3d robi całkiem niezłe wrażenie0 jak ją poprawie to wrzuce na forum . a tutaj cos jeszcze (stary obrazek-ze dwa lata -zacząłem go robić w Corelu -teraz troszkę poprawiełm w PS7)
Carioca Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Podoba mi się ten efekt głębi, ale pierwszy plan powiniem być chyba troszkę bardziejostry...
Phantom Napisano 24 Styczeń 2004 Napisano 24 Styczeń 2004 oj długo trzeba patrzeć żęby zobaczyć tą głębie...na pierwszy rzut oka widoczny jest tylko naprawde mocno rażący blur i flara...ale pracki ołóweczkiem bardzo mi sie podobaja oprócz 1...:) pozdrawiam...
Cpt.Obvious Napisano 24 Styczeń 2004 Napisano 24 Styczeń 2004 Porozciągany na drutach wypadł fajnie, chyba najudaniej tutaj.No i ta buźka sztura :) Co do ostatniej pracki trosze nie wyszło to połączenie szkicu z szopem, gdzies sie głebia zgubiła jedno odcina od reszty no i flara o ktorej ohantom pisal to poteguje. Mogłes zostawic sam ołówkowy szkic lub pomazac przez całosc.
b0ber Napisano 24 Styczeń 2004 Napisano 24 Styczeń 2004 2 ostatnie prace najbardziej mi sie podobaja. tylko od tej kosmicznej troche oczy bola ;) mimo to jest klawo :}
Paul_PL Napisano 24 Styczeń 2004 Autor Napisano 24 Styczeń 2004 Witam! Co do tego \'kosmicznego\' macie całkowitą rację. Najpierw zaczłem to robić w Corelu ,ale nei znałem go dobrze ...teraz tylko poprawiłem troszkę jpg ,bo wersja robocza gdzieś się zgubiła:( Tiger1313 ,wbrew pozorom to nie był ołówek...tylko długopis :D Zamieszczam jeszcze dwa WIP-y ,które były w WIP (ale potem okazało sie ,ze tylko 3D wip ...) http://pawelmatysik.webpark.pl/soldier4c.jpg http://pawelmatysik.webpark.pl/death_ship_mars3.jpg Jeszcze raz dzięki za komentarze!
b0ber Napisano 24 Styczeń 2004 Napisano 24 Styczeń 2004 hym w pierwszym podobaja mi sie bron i glowa, natomiast rece i korpus troche slabiej wyszly. no i razi brak tla. drugi obrazek bardzo fajny tylko niedkonczony : D popracuj jeszcze nad nim i moze byc naprawde spoko :}
Cpt.Obvious Napisano 24 Styczeń 2004 Napisano 24 Styczeń 2004 Oj, czepiasz sie :) Nie przyjrzałem sie. Co do nowych wipków, radze zrezygnowac z burn i dodge i pomyślec nad wykorzystaniem brushy. To zawsze wypadnie lepiej niz szopowe toole.
Paul_PL Napisano 24 Styczeń 2004 Autor Napisano 24 Styczeń 2004 Właśnie...mam problem z pedzelkiem zdefiniowanhm przeze mnie...:( Nie wiem czemu nie jest \'płynny\' tylko są drobniutkie przerwy między każdym \'stępelkiem\' .Nie mogę znaleźć opcji ,w której mógłbym to przestawić...pomocy!
leander Napisano 24 Styczeń 2004 Napisano 24 Styczeń 2004 W photoshopie: brushes > brush tip shape > spacing Ten podwieszany jest ciekawy, zdecydowanie wart pokolorowania.
Paul_PL Napisano 24 Styczeń 2004 Autor Napisano 24 Styczeń 2004 Dzięki ci o wielki!:D Kur..czę...jak mogłem wcześcniej tego nei zauważyć...:/ W nagrodę jeszcze jeden rysuneczek(leciwy już ,ze dwa lata temu narysowałem): http://pawelmatysik.webpark.pl/demon_soldier2_small.jpg (ciekawe czy zgadniecie co mnie zainspirowało...?) :P
little-ninja Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 no w tym ostatnim to walnąleś proporcje...co do kolesia na kabelkach to jest to ... klimat jaki lubie:D
Paul_PL Napisano 27 Styczeń 2004 Autor Napisano 27 Styczeń 2004 A tu moje najowsze \"dzieło\" .Miłej zabawy:
giorgione Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 usta powinienmieć wyżej i pod innym kątem. No i szyja raczej za długa - i lekkie zastrzeżenia do konturów, paznokci, itp. Giorgione
Rekomendowane odpowiedzi