Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Siemka wszystkim. Mam problem zwi膮zany z systemem operacyjnym. Mianowicie 3DSM 6 niechce zainstalowa膰 mi si臋 pod systemem WiN 98. Wiem, 偶e zrobiony zosta艂 pod system WiN XP i 2000 ale niechce zmienia膰 na takowe. Pono膰 istnieje specjalna 艂atka dzi臋ki kt贸rej mo偶liwe b臋dzie odpalenie 3DSM 6 na Windows 98. Je偶eli wiecie gdzie znale藕dz t膮 艂atk臋 to podajcie bezpo艣redni link do pliku. Szuka艂em na stronie producenta ale niemog艂em znale藕dz. Z g贸ry THX za pomoc.:)

• Odpowiedzi 4
  • Wy艣wietle艅 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pocz膮tkowo MAX 6 nie by艂 stworzony dla win98. Cytat z dokumentacji:

Software System Requirements

Primary Operating Systems: XP Professional (SP1),

Windows 2000 (SP4), and XP Home (SP1)

Nie dam sobie g艂owy uci膮膰, gdy偶 nie szuka艂em tego skoro nie jest mi potrzebne, ale skoro Ty szuka艂e艣 i nie znalaz艂e艣, to moim zdaniem ujawnia si臋 tutaj dzia艂anie s艂owa \"pono膰\" z Twojej wypowiedzi.

Ale mog臋 si臋 myli膰, gdy偶 w tej kwestii moja wiedza nie jest sprawdzona. :)

***EDIT***

po chwili zwiedzania netu znalaz艂em jeszcze jedynie co艣 takiego na temat max\'a 5:

Win98:

This platform is not designed for highend applications. At your nearest opportunity upgrade to windows 2000 to fix a variety of issues and problems prevelant with the windows 9X kernel. (This includes Win95 and Windows ME)

Wi臋c ju偶 przy 5.0 nie by艂o wsparcia dla win98 (cho膰 dzia艂a艂), co raczej sugeruje ze takiej latki nie ma :|

Napisano
  • Autor

Aha, a niewiecie sk膮d mo偶na 艣ci膮gn膮膰 Open GL pod XP. Niemoge przeinstalowa膰 na XP poniewa偶 gram w Tactical Ops i do tej gry na moim kompie Open GL jest wymagany inaczej niedzia艂a. Je偶eli kto艣 zna link sk膮d mo偶na pobra膰 Open GL\'a pod XP to b臋de bardzo wdzi臋czny :)

Napisano

Zainstaluj sobie dwa systemy: XP dla Maxa jako nowa instalacja na NTFS (wydziel pare giga z dysku)a 98 pozostaw bez zmian na gierki. Przy starcie kompa pojawi si臋 boot loader i zapyta kt贸ry system uruchomi膰. Partycja pod XP (NTFS) bedzie niewidoczna pod 98. Jakby艣 chcia艂 偶eby by艂a widoczna to zr贸b FAT32.

Polecam Partition Magic - robi cuda z partycjami bez utraty danych.

Napisano
  • Autor

Wiem mia艂em ju偶 kiedy艣 dwa systemy Win XP i WiN 98 r贸wnie偶 znam si臋 na Partition Magic. Do obs艂ugi tych dw贸chsystem贸w u偶ywa艂em Acronis Os selector tylko bez nowego twardego dysku o wi臋kszej pojemno艣ci nic z tego nieb臋dzie. Dzi臋ki wszystkim za pomoc i wypowiedzi w tym temacie. EOT

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci