Dr. eA Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Postanowilem sie odwazyc tu zapostowac (dzial 2d to dla mnie czarna magia). Ucze sie rysowac od jakiegos miesiaca i nie odkrylem w sobie zadnego talentu, ale moze chociaz w przyszlosci umiejetnosciami nadrobie. Taki oto portrecik kobiety na poczatek. Wiem ze kreci sie tu kilku specjalistow wiec prosilbym o konkretne rady, glownie jesli chodzi o technike. PS: sory za wielkosc, chcialem w miare dobra jakosc
Carioca Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Dla mnie trochę za sztywny i za bardzo nie widać kreski. Włosy na głowie układają sie nienaturalnie i sam sposób ich umieszczenia sprawił że obcięło jej część czaszki.Zakomponowanie torsu też jest troszkę nienaturalne.Staraj się rysować z natury i nie syntetyzuj prac.Rysunek to jesteś cały ty i twój charakter, potrzebuje dynamiki i ruchu.Zajrzyj do wątku jappka (Szkice ludzi- początkujący).Myślę że tam jest dużo dobrych porad udzielonych początkującym. Pamiętaj że nie od razu Kraków zbudowano :D, i rysuj, rysuj... Pozdrawiam!!
Falcrum Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Originally posted by Carioca Rysunek to jesteś cała ty i twój charakter, potrzebuje dynamiki i ruchu. Nie wiem czy wiesz, ale aNdREa jest FACETEM !! [lol2][lol2][lol2] Twaz jest tochę powyzywiana, ale całkiem, całkiem...tak na -4...;) Pozdr
Carioca Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Sorrrrryyy aNdREa!!!!:/ale twój nick i Avatar jest tak mylący że nie sposób dostrzec różnicy.To są właśnie zalety sieci.
Dr. eA Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 Hehe, spoko przyzwyczailem sie. Dlatego niedlogo pisze do Adka o zmiene nicka:)
Falcrum Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Nie martw się...ja też myślałem, że jest Kobitką...przez pewien czas ;) EDIT aNdreA...NIE ZMIENIAJ !! Ładny nick ;)...chodzi o to, że już się z tobą \"zrósł\"...kojazy się z tobą...po postu jest dobże...:) Pozdr
Nimrod Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Oj Falcrum nie jest dobrze.... z twoją ortografia :D
Dr. eA Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 Jeszcze mi na mailu pozostanie:) Ale oceniajcie pracke plis a nie robicie off-topic:)
Paul_PL Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Niestety- rysunek sprawia troszke wrażenie jak by był rysowany na leżąco, tzn. ,że miałeś głowę na biurku i mazałeś ołówkiem po kartce:PAle tak poza drobnymi (moim zdaniem) błędami- bardzo ładna pracka ,szczególnie biorąc pod uwagę ,że dopiero od miesiaca sie uczysz:D Ja rysuje chyba od 5 roku życia i jakoś nie wychodzi mi to lepiej...(choć mozliwe ,ze dopiro w jakimś wieku osiaga sie odpowiedni poziom umysłowy):D
Dr. eA Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 Wprowadzilem kilka poprawek. Teraz wydaje mi sie w miare ok (chociaz niektorych rzeczy juz nie cofne). Jutro rano spojrze \"na swierzo\" i ewentualnie seskanuje z output\'em na forum.
Kris_R Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 porady techniczne... hmmm... wychodź od szkicu... szybkiego i delikatnego, żeby złapać proporcje i uniknąć takiej jatki na przyszłość. Co do włosów to koncentruj się bardziej na charakterze plastycznym danej faktury niż na przerysowywaniu jej kreska w kreskę... A sama forma rysunku, czyli to, czy będzie miał twardy, czarny kontur, czy może w ogóle nie będzie obrysów, czy będzie miał pełno detali czy też tylko gdzie niegdzie... to już zalezy od Ciebie i decyzji jakie podejmiesz... staraj się też bardziej pracować światłem jeśli chcesz ukazać bryłowatość twarzy, bo ta wyszła dość płasko... pozdro i zycze powodzenia w bazgrołkach na przyszłość
Rekomendowane odpowiedzi