Napisano 14 Kwiecień 200816 l ten dof jednak kuleje... proponowałbym zrobic normalnego z kamery i zobaczyc zasade
Napisano 14 Kwiecień 200816 l Autor juz chyba dofa niebede w tym projekcie meczyl. mam za slabego proca i jeden render ceny to 40-60 minut na niskich ustawieniach. wiec meczace to troche zwlaszcza jak cos niewyjdzie :P heh . musialbym miec caly weekend wolny zeby sie pobawic. zrobie jeszcze renderek z tlem i jazda do FW :P
Napisano 15 Kwiecień 200816 l Autor witam. mam maly problem. ustawiam sobie plejna za sunem zeby mi go nieprzyslanial. plejn ma material tla.oswietlam go dodatkowo vray lightem. - czemu podczas renderowania widac tlo w BUILDING LIGHT CACHE a w prepasach juz go niema i dalej tez nie ? - jakim najlepszym sposobem dodac tlo ? - jak dodac tlo w ps'ie ? - jak dobrze dodac tlo w maxie ? dzieki
Napisano 15 Kwiecień 200816 l Oj czemu to wszystko poprawiasz w PS i przez to tracisz potem na jakosci, zostaw suna tak jak byl i daj vraylighta w oknach (invisilbe) i bedzie dobrze, a jak chcesz miec lepsze na rogach scian itd to albo zwieksz LC (np tak do 1500), albo w kanale diffuse w materiale daj VrayDirt. A co do tla, mozesz zawsze dac tam plane z materialem Vraylight zeby mial jednakowo jasnosc. pozdr
Napisano 15 Kwiecień 200816 l Autor cos nie tak :/ laduje ten material vraylight i daje bitmape tam i wyrenderowalem z wartoscia 1,0 z bialym kolorem i obrazkiem i niestety za oknem jest czarno :/ pozniej zwikszylem z 1,0 na 100 i tez czarno :/ co nie tak robie ?
Napisano 15 Kwiecień 200816 l no cos jest nie tak, bitmape wrzucasz do materialu vraylight, i powinno byc jasne , a umiesc ten obiekt w srodku i zobacz jak sie w srodku zachowuje. pozdr
Napisano 16 Kwiecień 200816 l Autor dalem do domu tego plejna i w srodku domu go wyrenderowalo normalnie.
Napisano 16 Kwiecień 200816 l mozesz pokazac ustawienie swiateł ? z wievportu bardzo bym by wdzięczny :D
Napisano 16 Kwiecień 200816 l Autor malyboa, pokaze ale przed dwunasta dopiero bo mi sie render dwie i pol godziny robi. chyba dodam tlo przez fotoszopa jak mi sie uda bo nigdy tak niedodawalem. ale przy okazji dowiem sie co nie tak. a jesli chodzi o swiatla to: sa dwa vraylighty w dwoch oknach skierowanych do wewnatrz oczwywiscie. jedno na prawo od stolu a drugie w widocznym oknie. maja zdaje sie po 70 multip. i opcje invisible. za oknem troche w tyle jest vraysun z multip. 0,6 o ile pamietam.
Napisano 16 Kwiecień 200816 l 70 multiple...hmm troche duzo, lepiej bys zjechal z ISO i przyslona w kamerze :) jesli oczywiscie uzywasz vray Psyhical camera. pozdr
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Autor witam ponownie :P wiec material szkla to jest wziety z arch&design glass clear. musze chyba pomyslec o zwyklej szybie z wlasnorecznie robiona tekstura. to jest chyba problem ten wlasnie :) mam nadzieje ze bede mogl wreszcie tego finala wyrenderowac :P heh. ilez mozna :)
Napisano 17 Kwiecień 200816 l arch&design glass clear to jest material arch z maxa ? czy poprostu jakies shadery sciagniete ?
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Autor no wlasnie tylko ze niemam przepalen jak robie taki material jak na szklo w vrayu. a ten architectural to sie pojawia w vrayu.
Napisano 19 Kwiecień 200816 l nie kombinuj z tymi architekuralami tylko wez na swiezej kolce w difuzie ustaw z 95/ blekitu prawie bialy, w reflect daj folloff i refract z 95% i pozamiatane ;)
Napisano 19 Kwiecień 200816 l Autor wlaczam vraymtl i robie blekit i obnizam do prawie bialego i w reflect wrzucam fallof, daje 95% refract i przepalen brak :/
Napisano 19 Kwiecień 200816 l Autor arturprx2, przepalenia to promienie slonca ktore wchodza do pomieszczenia. wtedy bardziej realna sie staje scena. a nieuzywajac glass z architectural nie mam przepalen a musze miec bo w fotoszopie nieumiem zrobic.
Napisano 19 Kwiecień 200816 l Autor he :) poszukam tego affect shadow . akurat mi sie render robi wiec niedlugo lukne sobie.
Napisano 26 Kwiecień 200816 l Autor dzieki wszystkim za pomoc . wipek skonczony a praca poszla do FW. mialem cos z maxem nietak i byly problemy z wyrenderowaniem sceny. link do FW: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=49189