Horus Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 Problem jak na obrazku powyzej. Scena byla wykonywana na max`ie 8, teraz przesiadlem sie na max`a 2008 i takie jaja sie dzieja. Tylko w widoku perspective. Proba stworzenia nowego obiekty-tez sie na nim pojawiaja czarne szlaczki. Merge nie pomaga. Co ciekawe, jak dam reset i zaczne pracowac na nowym pliku, to tez mam te badziewia. ale jak zamkne max`a i otworze jeszcze raz to w nowej scenie wszystko wyglada normalnie. Co z tym zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 wydaje mi sie ze to wina open GL'a. Zmien ustawienia graficzne na Direct'a, powinno byc ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 19 Marzec 2008 Autor Share Napisano 19 Marzec 2008 jest na directx. btw na opengl jest to samo :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 To prawdopodobnie jest kwestia skali sceny. Czy przy otwieraniu nie wyskakuje Ci jakiś komunikat o zmianie jednostek? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Dzięki, o to chodziło! Moj parowóz miał 2km długości. Aczkolwiek troche dziwne, w koncu wszystko bylo w skali do siebie, wiec co za roznica jak duze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 Ano cieszy mnie to że pomogłem. Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale się dzieje :) Miałem juz podobny problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 Dla ciebie nie ma różnicy, dla zmiennych, które mają określoną długość już ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi