Napisano 19 Marzec 200817 l Problem jak na obrazku powyzej. Scena byla wykonywana na max`ie 8, teraz przesiadlem sie na max`a 2008 i takie jaja sie dzieja. Tylko w widoku perspective. Proba stworzenia nowego obiekty-tez sie na nim pojawiaja czarne szlaczki. Merge nie pomaga. Co ciekawe, jak dam reset i zaczne pracowac na nowym pliku, to tez mam te badziewia. ale jak zamkne max`a i otworze jeszcze raz to w nowej scenie wszystko wyglada normalnie. Co z tym zrobic?
Napisano 19 Marzec 200817 l wydaje mi sie ze to wina open GL'a. Zmien ustawienia graficzne na Direct'a, powinno byc ok.
Napisano 19 Marzec 200817 l To prawdopodobnie jest kwestia skali sceny. Czy przy otwieraniu nie wyskakuje Ci jakiś komunikat o zmianie jednostek?
Napisano 20 Marzec 200817 l Autor Dzięki, o to chodziło! Moj parowóz miał 2km długości. Aczkolwiek troche dziwne, w koncu wszystko bylo w skali do siebie, wiec co za roznica jak duze?
Napisano 20 Marzec 200817 l Ano cieszy mnie to że pomogłem. Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale się dzieje :) Miałem juz podobny problem
Napisano 21 Marzec 200817 l Dla ciebie nie ma różnicy, dla zmiennych, które mają określoną długość już ma :)