polon Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 Witam w moim dziewiczym wipie. Sypialnia, ot najporstsze co może być z interiorów moim zdaniem, no może poza pustym garażem. Prosze o wskazówki i komentarze, dzięki.
!Ewert Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 hmm...heh no tak poczatki początków :) Tak na prawde to nie wiem co napisać bo niewiele jest zrobionego. Powiem tak. popatrz sobie na sypialnie swoich rodziców lub znajdz sobie jakąś prosta w jakimś katalogu i spróbuj ja zrobić tak samo. Masz problemy z światłem, proporcjami, dobrym ułożeniem kamery itd. Modeling też nie jest bogaty bo masz za mało modeli.
polon Napisano 20 Marzec 2008 Autor Napisano 20 Marzec 2008 heh, generalnie to ustawiłem pierwsze lepsze światło zeby modele było widać, jeszcze mam w planie szafeczki dowynamodelować jak i rowniez roślinki jakoweś także, ujecie tez takie tylko wipowe, to dopiero poczatek modelowania zeby bylo jasne, ale dzieki za opinie EDIT problem z proporcjami? prosiłbym o jakies szczegóły, bede wdzieczny
!Ewert Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 na jakiej wysokości jest okno i ile długości ma lóżko?
!Ewert Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 No właśnie..;P a Ty siwy co tam cały czas piszesz na forum, widze że masz luzy w pracy xD
polon Napisano 20 Marzec 2008 Autor Napisano 20 Marzec 2008 ok, to odpowiem na pytania, okno jest na wysokości 70 cm, ma 145 wysokosci, łóżko ma 217 na 170, ...powinno coś być inaczej, okno na 60 cm - taki jest standard?
!Ewert Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 zrób tak, pomieszczenie wysokość 270 a okno od podłogi tak jak sie to robi w penthouse, bedzie Ci lepiej oświetlac
polon Napisano 20 Marzec 2008 Autor Napisano 20 Marzec 2008 okno od podłogi tak jak sie to robi w penthouse czyli ile? sory za upierdliwość :P
polon Napisano 23 Marzec 2008 Autor Napisano 23 Marzec 2008 szafki i lampki dorobiłem no i kabel oczywiście jednakże zastanawiam sie jak by ustawić kadr i co wstawić pomiędzy firanę a szafeczke. Myślałem nad komodą lub rośliną jakąś, może palmą. pozatym jeszcze nad łóżkiem dam obraz jakiś oraz chciałem takie doniczki podwieszane na łańcuszkach wstawić w scene, na przeciwnej scianie niż szafki albo wzdłuż okna. Zastanawiam sie czy ta półka na ścianie taka pasująca jest
polon Napisano 25 Marzec 2008 Autor Napisano 25 Marzec 2008 witam komoda dodana oraz ręnder wykonany, na uwagi czekam
nevermore89 Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 Uuu.. jasno. Ale ok, nie ma jeszcze materiałów, zobaczymy jak one zareagują na takie swiatło, bo jak na razie wszystko się zlewa. Dorób listwe przypodłogową. Pozatym kółeczka na karniszu są chyba za ciasne, ciężko byłoby szarpnięciem je przesunąć (to sie nazywa maksymalne czepialstwo i upierdliwość, ale zależy nam na realizmie, co nie? :D)
Mortom Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 za jasno na renderku to fakt... ale może jak zastosujesz odpowiednio AO to może wyjść ciekawie. Tylko jakoś tak dziwnie na zielono poświata wyszła. Pozdrawiam
polon Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 ok, teraz mam taki problem, szyby;generalnie zrobiłbym bez ale ze mam okazje sprobować nowych roziwązan to szyby dodałem, tylko niech ktoś mi powie czemu te szyby sa czarne, a także dodałem kwiatka
heaven Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 podloga moim zdaniem wyglada nieladnie. co zrobiles ze masz blekitne tlo ? ja mam czarne u siebie :P
Rekomendowane odpowiedzi