Hendels Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 witam! Jestem w trakcie robienia ambitnej pracki w maxie z ktora bawie sie okolo 2 tygodni. I mam naprawde duzy problem poniewaz zapisalem moja scene i 10 min pozniej zabraklo pradu. Myslalem ze praca sie zapisala i stracilem tylko te 10 min pracy a tu lipa... chce otworzyc plik przez maxa i wywala mi takie cos: File open failed C:\Documents and Settings (blablabla) nie moge rowniez zmergowac przynajmniej obiektow ze sceny :/ prosze o pomoc bo naprawde wlozylem w to duzo pracy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 Chyba już nie uratujesz, na przyszłość pamiętaj, by pracować na dwóch plikach. Ja tak dwa modele straciłem, teraz zawsze pracuję na dwóch ( czasami na trzech ;] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hendels Napisano 21 Marzec 2008 Autor Share Napisano 21 Marzec 2008 to mnie stary pocieszyles xD mam moralniaka :) hmmm to moze skorzystam z okazji i zapytam jeszcze jak zwiekszyc ilosc materialow w material editor w maxie 9tce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 prawym myszki na kulki i 5/10 czy ile tam jest albo użyj materiału multi sub albo po prostu czytaj FAQ :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 ja będę dokładniejszy ;] http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=5278 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hendels Napisano 21 Marzec 2008 Autor Share Napisano 21 Marzec 2008 hehe thx za inicjatywe arti ^^ ale sam wygrzebalem to :) i thx za onfo o FAQu xD powinien sie przydac :] w sumie to mozna zamknac jesli nie ma zadnego sposobu na odratowanie tych plikow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 A w autobacku się nic nie ostało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 Myśle, że musiało... z tego co pamietam to domyślnie 3dsmax co 5 minut zapisuje - poszukaj w katalgu 3dsmax\autoback, jeśli cośtam będzie to popróbuj rownież z tymi plikami co nie mają rozszerzenia .max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hendels Napisano 21 Marzec 2008 Autor Share Napisano 21 Marzec 2008 hmm no w sumie auto back jest ale nic sie nie zapisalo z tego co robilem :/ lipa troche zaczolem od nowa i tylko to co zaczolem mi wyswietla. Ale dzieki za rade :] przydatne to bedzie na przyszlosc :p chyba system przywroce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 a czy po tej awarii pradu, scandisk przeskanowal ci dysk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 NIGDY ale to nigdy nie pracuj na jednym pliku. Ja jak pracuje to kazda wieksza zmiane zapisuje pod inna nazwa. Pod koniec projektu mam z 70 pare plikow. To daje mozliwosc cofniecia sie w dowolny etap projektu jakbys potrzebowal. Jak projekt jest skonczony to na dysku zostawiam dwie ostatnie wersje a cala reszta na DVD i na poleczke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hendels Napisano 22 Marzec 2008 Autor Share Napisano 22 Marzec 2008 całe zycie sie czlowiek uczy :] najczesciej na bledach :P dzieki za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hendels Napisano 22 Marzec 2008 Autor Share Napisano 22 Marzec 2008 poweidzmy ze to pytanko bedzie powiazane z temeatem ^^ przewalam forum i znalezc nie moge :/ jak odpalic jaki kolwiek plugin?;/ jeszzce sie w to nie bawilem a chce kilka ciekawych wyprobowac :/ zainstalowane mam ale nie wiem jak odpalic ;/ gdzie kliknac?;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi