Napisano 21 Marzec 200817 l witam! Jestem w trakcie robienia ambitnej pracki w maxie z ktora bawie sie okolo 2 tygodni. I mam naprawde duzy problem poniewaz zapisalem moja scene i 10 min pozniej zabraklo pradu. Myslalem ze praca sie zapisala i stracilem tylko te 10 min pracy a tu lipa... chce otworzyc plik przez maxa i wywala mi takie cos: File open failed C:\Documents and Settings (blablabla) nie moge rowniez zmergowac przynajmniej obiektow ze sceny :/ prosze o pomoc bo naprawde wlozylem w to duzo pracy. pozdrawiam
Napisano 21 Marzec 200817 l Chyba już nie uratujesz, na przyszłość pamiętaj, by pracować na dwóch plikach. Ja tak dwa modele straciłem, teraz zawsze pracuję na dwóch ( czasami na trzech ;] )
Napisano 21 Marzec 200817 l Autor to mnie stary pocieszyles xD mam moralniaka :) hmmm to moze skorzystam z okazji i zapytam jeszcze jak zwiekszyc ilosc materialow w material editor w maxie 9tce?
Napisano 21 Marzec 200817 l prawym myszki na kulki i 5/10 czy ile tam jest albo użyj materiału multi sub albo po prostu czytaj FAQ :) pozdrawiam
Napisano 21 Marzec 200817 l Autor hehe thx za inicjatywe arti ^^ ale sam wygrzebalem to :) i thx za onfo o FAQu xD powinien sie przydac :] w sumie to mozna zamknac jesli nie ma zadnego sposobu na odratowanie tych plikow :)
Napisano 21 Marzec 200817 l Myśle, że musiało... z tego co pamietam to domyślnie 3dsmax co 5 minut zapisuje - poszukaj w katalgu 3dsmax\autoback, jeśli cośtam będzie to popróbuj rownież z tymi plikami co nie mają rozszerzenia .max
Napisano 21 Marzec 200817 l Autor hmm no w sumie auto back jest ale nic sie nie zapisalo z tego co robilem :/ lipa troche zaczolem od nowa i tylko to co zaczolem mi wyswietla. Ale dzieki za rade :] przydatne to bedzie na przyszlosc :p chyba system przywroce.
Napisano 22 Marzec 200817 l NIGDY ale to nigdy nie pracuj na jednym pliku. Ja jak pracuje to kazda wieksza zmiane zapisuje pod inna nazwa. Pod koniec projektu mam z 70 pare plikow. To daje mozliwosc cofniecia sie w dowolny etap projektu jakbys potrzebowal. Jak projekt jest skonczony to na dysku zostawiam dwie ostatnie wersje a cala reszta na DVD i na poleczke.
Napisano 22 Marzec 200817 l Autor całe zycie sie czlowiek uczy :] najczesciej na bledach :P dzieki za rady.
Napisano 22 Marzec 200817 l Autor poweidzmy ze to pytanko bedzie powiazane z temeatem ^^ przewalam forum i znalezc nie moge :/ jak odpalic jaki kolwiek plugin?;/ jeszzce sie w to nie bawilem a chce kilka ciekawych wyprobowac :/ zainstalowane mam ale nie wiem jak odpalic ;/ gdzie kliknac?;/