Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Myślałem że dziś nie zadam tego pytania. Załamałem sie totalnie, próbuje cały dzień zrenderować jeden domek. Zmieniam opcjie vraya, zmieniam rozdzielczość i nic. Dalej mi wywala maxa przy obciążeniu do 2 gb ramu.(zaznaczam że mam 2 gb ramu + jedna kość z innego kompa 1gb razem 3gb). W scenie jest domek pokryty dachówką (displacement), trawa (displacement) chodniki kilka drzewek i ażurowy płot. Wystarczy mi rozdziałka 1200X900 no ale nie da rady. Sorry za powtarzanie już kilka krotnie poruszanych tematów o podobnej treści. Więc stawiam pytanie- w jaki sposób co niektórzy użytkownicy maxa (vraya) renderują o wiele wiekszych rozdzielczościach i z wiekszą ilością obiektów? 3gb ramu to za mało na taką wizke? Jak sprawdzić ilość poligonów w scenie i co o tym myślicie? Jestem sfrustrowany:(

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a ta kość z innego kompa jest rozpoznawana przez komputer?

sprawdź ile masz miejsca na dysku twardym, z którego korzysta 3ds zamiast ramu, kiedy ten sie skończy, możliwe że za mało i tu przyczyna

Napisano

to dlatego ze standardowy xp obsluguje programy do 1,7gb ramu, stosujac 3gb switch ten limit mozna powietszyc do 3gb ale wiecej niz 3 da ci tylko x64 lub vista 64bit

Napisano

pozdrawiam wszystkich sfrustrowanych urzytkownikow maxa!!! wywala mi od trzech dni i chyba strace prace! ale znalazlem rozwiazanie, mily sprzedawca pomogl skonfigurowac mi polprofesjonalna skrzynke za 13 tysiecy. Wiedzialem ze jest jakies wyjscie z tej sytuacji, uuffff

Napisano

troche duzo dales.... za tyle mialbys wypasionego kompa do pracy i 4 lub 5 "serwerkow" do liczenia w sieci......