Napisano 22 Marzec 200817 l Witam, Postanowilem po 1 tygodniu poznawania maxa stworzyć coś i mam plan stworzyć własne szachy :). Mam nadzieje, że pomożecie i powiecie co zmienić w tej szachownicy i dodac. Pozdrawiam Feniks
Napisano 22 Marzec 200817 l witam. ucz sie ucz. niepodoba mi sie ze sa tu jakies scianki na szachownicy.
Napisano 22 Marzec 200817 l masz tutka w helpie gdzie możesz stworzyć właśnie taką szachownice i wszystkie figury ale jeśli chcesz zrobić to sam to powodzenia, a jeśli chodzi o niedoróbki to pola na szachownicy po lewej za szybko się kończą i jest biały pasek, tekstura drewna też jest średnia użyłeś uvwunwrap? jeśli nie to zrób. Powodzenia w dalszej pracy
Napisano 25 Marzec 200817 l Hmm... jak na tydzień zabawy z maksem to już całkiem nieźle. ja takie rzeczy to robiłem po dwu-trzech miesiącach ;) Ale tak btw. Zastosuj do drewnianych elementów modyfikator UVW Map (zakładam, że wiesz jak to zrobić?) I ustaw typ mapowania na Box. Poniżej wymacaj przycisk "Fit" i użyj. Terkstury lepiej się nałożą. Keep doing man!
Napisano 26 Marzec 200817 l Raczej nie spotyka się szachownicy z białymi i czarnymi polami. Jak nie ? ja mam wlasnie czarno biala ;P Popraw szachownice bo masz pola poprzesowane...zwlaszcza po lewej stronie Co do figur to polecam tutek z helpa jest naprawde dobry i zrozumialy dla poczatkujacego grafika... Jesli jednak chcesz zrobic to sam to polecam narysowac przekroj za pomoca line a potem dac modyfikator latche... Czekamy na kolejne upki :)
Napisano 26 Marzec 200817 l pionki jest bardzo latwo robic. jedynie troche z koniem mialem problemy. Tez juz robilem szachy:)
Napisano 27 Marzec 200817 l na zdjęciu masz albo źle dopasowaną texture albo jedna linia w siatce ci się przesunęła. lewy górny róg zacznij kombinować z "editable poly" jako edytowanie obiektów "shapes" to jest tryb 2d modyfikator "lethe" nic trudnego jak wszystko na tym świecie