Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Postanowilem po 1 tygodniu poznawania maxa stworzyć coś i mam plan stworzyć własne szachy :). Mam nadzieje, że pomożecie i powiecie co zmienić w tej szachownicy i dodac.

Pozdrawiam

Feniks

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

witam. ucz sie ucz. niepodoba mi sie ze sa tu jakies scianki na szachownicy.

Napisano

masz tutka w helpie gdzie możesz stworzyć właśnie taką szachownice i wszystkie figury ale jeśli chcesz zrobić to sam to powodzenia, a jeśli chodzi o niedoróbki to pola na szachownicy po lewej za szybko się kończą i jest biały pasek, tekstura drewna też jest średnia użyłeś uvwunwrap? jeśli nie to zrób. Powodzenia w dalszej pracy

Napisano

Hmm... jak na tydzień zabawy z maksem to już całkiem nieźle. ja takie rzeczy to robiłem po dwu-trzech miesiącach ;)

Ale tak btw. Zastosuj do drewnianych elementów modyfikator UVW Map (zakładam, że wiesz jak to zrobić?) I ustaw typ mapowania na Box. Poniżej wymacaj przycisk "Fit" i użyj. Terkstury lepiej się nałożą.

Keep doing man!

Napisano
Raczej nie spotyka się szachownicy z białymi i czarnymi polami.

Jak nie ? ja mam wlasnie czarno biala ;P

Popraw szachownice bo masz pola poprzesowane...zwlaszcza po lewej stronie

Co do figur to polecam tutek z helpa jest naprawde dobry i zrozumialy dla poczatkujacego grafika...

Jesli jednak chcesz zrobic to sam to polecam narysowac przekroj za pomoca line a potem dac modyfikator latche...

Czekamy na kolejne upki :)

Napisano

pionki jest bardzo latwo robic. jedynie troche z koniem mialem problemy. Tez juz robilem szachy:)

Napisano

na zdjęciu masz albo źle dopasowaną texture albo jedna linia w siatce ci się przesunęła. lewy górny róg

zacznij kombinować z

"editable poly" jako edytowanie obiektów

"shapes" to jest tryb 2d

modyfikator "lethe"

nic trudnego jak wszystko na tym świecie