Napisano 26 Marzec 200817 l Ogl膮da艂em sobie na youtube.com r贸偶e animacje w 3ds maxie, natrafi艂am na co艣 takiego , pr贸bowa艂em si臋 wpatrzy膰 co ona tam w艂膮cza co u偶ywa, ale s艂aba jako艣膰 ;/ , wi臋c kieruje pytanie do was licz膮c, 偶e pomo偶enie. Jak ten go艣膰 to robi, tworzy plane modeluje to co ma a p贸藕niej nie wiem sk膮d tworzy kolejne elementy siatki ;| ?? i drugi taki bardziej drobnostkowy patent, jak on to robi, 偶e plane jest prze藕roczysty?? Raczej wi臋kszo艣膰 artyku艂贸w o modelowaniu samochod贸w przegl膮da艂em i jako艣 tego nie wyczai艂em. Bo szczerze to 艂膮czenie splajn贸w bywa uporczywe i za pe艂no tego jest ;/ ci臋偶ko si臋 po艂apa膰, no albo ja a偶 tak nie umiej臋tny jestem :PP Pozdro
Napisano 26 Marzec 200817 l Tutek nie jest w ca艂o艣ci, te elementy "nie wiem sk膮d" po prostu nie zosa艂y nagrane. Nowe elementy s膮 ekstrudowane z edg贸w, rozkazem extrude lub shift+move. Pierwszy element to plane przekonwertowany na poly. Przezroczysto艣膰 uzyskasz poprzez right klik > properties > see trough 聽 Metoda splin贸w to ca艂kiem co艣 innego i nie ma z t膮 metod膮 wiele wsp贸lnego. 聽 Raczej wi臋kszo艣膰 artyku艂贸w o modelowaniu samochod贸w przegl膮da艂embior膮c pod uwag臋 du偶膮 ilo艣膰 takich artyku艂贸w w膮tpie czy uda艂o ci si臋 przegl膮dn膮膰 wi臋kszo艣膰.
Napisano 26 Marzec 200817 l Autor wi臋ksz膮 po艂ow臋 przegl膮da艂em... ale to jak nie by艂o co robi膰 w szkole :P wi臋c nie siedz膮c przed maxiem :PP ale dzi臋ki mo偶e kto艣 inny bd jeszcze co艣 wiedzia艂 na ten temat :)
Napisano 26 Marzec 200817 l ale Ania napisa艂a ju偶 wszystko o tej metodzie modelowania i o prze藕roczysto艣ci a skr贸t to Alt + X
Napisano 26 Marzec 200817 l wi臋ksz膮 po艂ow臋 przegl膮da艂em po艂owy s膮 zawsze r贸wne :p a od przegl膮dania to zawiele si臋 nie nauczysz