Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

postanowiłem zrobić szachy nic spycjalnego iwdać , moja pierwsza pracka w max.. . powiedzcie co poprawić

szachy1.jpg

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wygladaja jak zywcem z maxowego tutra, ale o to chodzi na poczatku, pracuj dalej [piwo]

Pozdrawiam

Napisano

gora jest za filigranowa, albo podstawa za masywna !!

Napisano

Ja mam tylko taką malą uwagę... kolor czarny jest ladny, ale bez przesady, kadruj jakos swoje prace...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

kon3.jpg

no i ostatni

p.s jak się robi rendra nie na czarnym backgroundzie?

Napisano

no to tak: konik troche taki dziwny:)

a co do pytania wchodzisz do renderind- enviroment i zmieniasz

Napisano
  • Autor

hmm ja najpierw chciałem zrobić wszystkie figury i dopiero później szachownice ;)

Napisano

kurcze :D kiedy tez tobilem ten temat, to bylo bardzo bardzo dawno temu :D jakbys chcial to moge pokazac, moze Ci cos to da :D

edit

albo lepiej nie :D :D nic sie z tego nie nauczysz

Napisano

pracuj nad koniem, niech nie wyglada jak z plasteliny!... i uszy mu moze zrob hę? ;D

Napisano

napewno powinienes powiekszyc gorne czesci figur(przynajmniej pionka i wiezy), moim zdaniem lepiej by wygladalo zeby podstawy figur byly jednakowych rozmiarow

Napisano

Może bys zrobił bardziej detaliczne te figurki - chociaż tego gońca popraw - mniej meshmooth a wiecej dłubania:P:D

Pozdr

giorgione

Napisano

nio jak dlamnie to wszystkie wygladaja jak ulepione, zrob je bardziej ociosane, powinno wygladac wtedy troche lepiej :)

Napisano
  • Autor

szachy3.jpg

dobrze tu taki render napewno jeszcze nie końcowy bo nie ma praktycznie textur i jak widać wcześniej wszystkie prawie figurki są do poprawy ;p